Tom Schalken vond Hans Janssen hysterisch reageren

Tijdens ‘het etentje’ dat toch al niet in een prettige sfeer leek te verlopen.

Janssen was maar steeds bang dat Schalken hem zou arresteren. De man is toch nogal bang uitgevallen, want hij wou ook al dat Jeroen de Kreek de zaal zou verlaten zolang hij getuigenis af moest leggen, omdat die zou hebben gezegd dat hij ‘als een varken afgeslacht moest worden’ (dat is dan in elk geval niet op halal of koshere wijze, dus misschien ook wel verdoofd; dat valt dan weer mee), en was later tijdens het proces alweer bang dat hij gearresteerd zou gaan worden, meende ik op te vangen.

Wat zou die man op zijn geweten hebben, dat hij zo nerveus is?

4 gedachten over “Tom Schalken vond Hans Janssen hysterisch reageren”

 1. In mijn ervaring zijn mensen die anderen voor het minste of geringste van hysterie beschuldigen zelf niet zo stabiel. Hans Jansen komt op mij al een tijd wat paranoïde en warrig over. Hij maakt zich zorgen over de oprukkende Sharia, maar kan niet met voorbeelden komen. Hij wil een AIVD die mensen zonder proces kan martelen en/of afschieten maar het proces tegen Wilders is een schande.

  Rechter arresteren geen mensen. Ze geven je ook niet voor het minste of geringste aan. Het zijn normale mensen waar je prima mee kunt babbelen.

  Tom Schalken had niet naar die discussie avond moeten gaan, omdat hij met die zaak bezig was. Om het even wat hij had gezegd, er had later iemand over kunnen gaan zeuren en dat had hij moeten zien aankomen.

 2. Oeps ik las even verkeerd. Tom Schalken noemde Jansen hysterisch. Jansen noemde Tom Schalkens aanwezigheid “onzedelijk” wat ik een nogal rare uitdrukking vind in deze context.

  Mensen moeten hoe dan ook wat terughoudender zijn met dat woord. De oorspronkelijke betekenis is namelijk anders http://nl.wikipedia.org/wiki/Hysterie

  Jansen wilde meteen weg toen hij hoorde dat er een rechter in de zaal was. Dat is zoals gezegd overdreven. Ik zou in Jansens plaats er fijntjes op hebben gewezen dat Tom Schalken zichzelf open liet voor aanvallen op zijn partijdigheid.

  Jansen wilde weg dan had hij ook gewoon weg moeten gaan. Het was nog slimmer geweest als hij van tevoren om de gastenlijst had gevraag. Als je toch bezorgd bent om je veiligheid, pak het dan slim aan.

 3. Dat Hans Jansen psychisch niet stabiel zou zijn, vind ik een uiterst milde en voorzichtige uitdrukking. De werkelijkheid is helaas anders.

 4. de keren dat arabist jansen zichtbaar op is op tv, zijn niet bepaalt een genoegen. de zelfingenomenheid van deze man spat ervan af. vaak krijg ik de indruk dat anderen, aan tafel gezeten tijdens het interview, incluis de interviewer(s), dezelfde mening zijn toegedaan. hij is hautain, hetgeen ik niet kan plaatsen, duldt geen tegenspraak en is zo verschrikkelijk overtuigd van zijn gelijk dat het woord narcist nog buitengewoon mild is. de man lijkt mij ook uiterst onverdraagzaam. ik ben de stellige overtuiging aangedaan dat zijn hele houding en uitspraken inzake de kwestie wilders, duiden op zwijmelen met de grote leider. feitelijk had ik het kort kunnen houden; “misselijkmakend”

Reacties zijn gesloten.