VVD laat ware gezicht zien

Belastingverlaging voor bedrijven, belastingverhoging voor burgers. Als de VVD zijn zin krijgt gaat het BTW tarief voor levensmiddelen van 6% naar 19%, minder boodschappen voor meer geld. 

Frans Weekers heeft al gereageerd en maakt zich ook oprecht zorgen om de kosten van de boodschappenkar 😥 (geloof je het zelf??????)

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën is gevoelig voor de zorgen over stijgende kosten voor de eerste levensbehoeften. Hij zegt dat in een toelichting op zijn plannen voor een nieuw belastingstelsel. ‘De zorgen rond de boodschappenkar begrijp ik goed.’

Afknijpen die gewone burger! Ben benieuwd wanneer we hier een Tahirplein krijgen.

9 gedachten over “VVD laat ware gezicht zien”

 1. Ja, de VVD is van mening dat alleen mensen boven modaal hard werken. En hard werken moet lonen volgens hun programma.

 2. Een tahrirplein ontketenen in Nederland had al veel eerder plaats moeten vinden, al veel eerder vond er onrecht plaats naar de gewone burger. Banken en bedrijven verdienen steeds meer en de gewone burger werkend of in de bijstand gaat naar de klote. Mensen in de bijstand gaan sowieso er flink op achteruit dank zij die flikkers van de VVD en dan ook nog de eerste behoefte van de mens zwaarder belasten en tegelijkertijd de bedrijven nog meer voordeel geven. Gooi het eens op een hoop, het besodemieteren van de banken met hun bonussen, de aantasting van de pensioenen door de risico’s van beleggen bij de betalers neer te leggen, de stijgende energiekosten gewoon doorberekenen terwijl ze zelf kapitalen verdienen, het continu wegzetten van groepen in onze bevolking en het steeds meer toegenomen geweld in onze maatschappij. Redenen genoeg om een plein te bezetten en in opstand te komen tegen deze compleet losgeslagen bende. Alleen zijn we hier in Nederland, het land van de nuchtere Hollanders, het land van de nadenkende burger. Het zal dus helaas zo’n vaart niet lopen voordat er werkelijk de pleuris uitbreekt.

 3. De verlaging schaal 1 van 33,5% naar 30% van schaal scheelt € 625,-. De btw verhoging (119/106*€ 5000 (schatting)) scheelt zo’n € 615.

 4. Er heeft zich al iemand in de fik gestoken op de Dam dus het begin is er helaas al.

 5. Tevens zal de BTW-verhoging met 13% (!!) gelden voor de verkoop van boeken, de levering van braille-artikelen & geneesmiddelen, personenvervoer, kappersdiensten et cetera….
  De verlaging van de inkomstenbelasting van zo’n 3% (1ste schijf) wordt vrijwel geheel teniet gedaan door het schrappen van aftrekposten… in ieder geval dat beetje wat er nog is aan aftrekposten… voor de chronisch zieken bijvoorbeeld….
  Elitegangsters!

 6. Als ik het voor mezelf doorreken zou ik er theoretisch niet erg op achteruit gaan, omdat ik in de hoger schijven val en dus meer terugkrijg als de tarieven dalen. Maar mensen met lage inkomens die al relatief weinig belasting betalen krijgen volgens mij wel een gigantisch probleem. Ik denk dat de Aldi, Lidl en de Voedselbanken gouden tijden tegemoet gaan!

  Een triest idee van de VVD!

 7. #2 Mijn woorden! Het wordt tijd voor een sympathieke uitbarsting van ongenoegen. Mijn bloed kookt al…

 8. Oude tijden herleven: gewoon weer proletarisch winkelen met de groep: Rechtstreeks Communisme.

  Een voorbeeld:

  De linkse beweging waarvan de leden zichzelf ‘autonomen’ noemen, beschouwt ‘zelfkorting’ als een legitiem actiemiddel van verzet tegen het kapitalisme. Er wordt ook wel gesproken van ‘rechtstreeks communisme’.

  http://goo.gl/jttcW

Reacties zijn gesloten.