Uitkering? Eerst pakken we je pensioen af!

Een hedendaagsche werkgever
Een hedendaagsche werkgever
Lees even dit bericht over het van de pot gerukte idee van de gemeente Enschede dat mensen die een uitkering aanvragen (en dat is meestal een bijstandsuitkering…..een fooi dus waar je mee afgekocht wordt door de maatschappij onder het motto ‘hier, en nou verder bek houden en dankbaar zijn voor de dwangarbeid die je er in ruil voor terug moet doen’) eerst hun opgebouwde pensioen te laten opeten…
Het idee is niet alleen mega pervers, maar het roept bijvoorbeeld ook de vraag op hoe het zou moeten als je gewerkt hebt voor bijvoorbeeld een thans wederom in die vergaarbak van fascisten, fraudeurs en oplichters zittend lid dat nooit pensioenpremies heeft afgedragen….

11 gedachten over “Uitkering? Eerst pakken we je pensioen af!”

 1. Ik kijk er niet eens meer van op als ik zou lezen dat je eerst je hond moet opeten voor je een uitkering krijgt.

 2. Maar beste mensen het wordt NOG erger, nadat ze het geld zodanig hebben aangepast(ik probeer het netjes te zeggen ),wordt de medische zorg zodanig aangepast, dat je kan spreken dat men gaat beslissen over JE leven of dood. Ik doel hier op de vraag die heerst in de medische wereld
  ” wat mag een (oudere) patiënt ons kosten.
  Ik vraag mij af, is dit neo-liberalisme van Rutte en consorten ,niet de kant van het fascisme ingeslagen?
  Roberto

 3. Al deze enge dingen zyn ondenkbaar by een ONVOORWAARDELYK BASIS INKOMEN VOOR IEDEREEN,

  let op deze fascistoide praktyken zullen in de toekomst meer komen, juist vanuit de hoek (zich links noemende partyen) waar je het niet verwachtte.

  Is dit wel neo.liberalisme?

 4. @Richard, ben ik zeker dat je met veel gezond verstand dit aandraagt.

  Doch moet ik , als Nederlander, je uitspraak meteen naar de Nederlandse taal vertalen:

  “ONVOORWAARDELYK BASIS INKOMEN VOOR IEDEREEN,”

  IN Nederlands vertaald betekenen je woorden gewoon: REVOLUTIE.

 5. Iemand heeft 40 jaar pensioenopbouw, maar komt op zijn 60e aan de kant te staan. Werk krijg ie nooit meer en dan mag ie z’n eigen pensioen opvreten. Als die TRUT dat soort zaken toelaat dan leeft in de toekomst weer het grootste deel van de bevolking van de uitgeholde AOW en kunnen de toekomstige bejaarden weer op een stokkie gaan bijten als tenminste niet eerder doodgaan omdat ze ook een uitgeholde ziekteverzekering hebben!!!!!! Wel een recept om de geesten rijp te maken voor extremisme van wat voor soort dan ook. Leve de individualisering!

 6. Nederland is doodziek.

  Geestelijke kaalslag. En dat eindigt altijd in ellende.

  J.S.F. stop daar eens mee. Moet je zien hoeveel dit land dan er op vooruit gaat.

  Of die meneer die een woning corporatie Vestia kapot maakt en even bonus + overbetaald salaris mag behouden.

  En ga zo maar door.

  Top down denken is een ramp. Dit is een huis (maatschappij) en daarbij moet het fundament stevig en stabiel zijn met een licht (normaal betaald) dak. Anders krijg je ellende.

  Het fundament wordt uitgehold en verzwakt.

 7. Die gemeente doet het toch maar niet. Het was maar een luchtballonnetje, want ze hadden het al zo moeilijk!!!! Ja,ja!!!

 8. Gelukkig dat dit besluit is teruggedraaid maar laten we eens naar de basis van dit probleem kijken.

  Onze verzorgingsstaat is gewoon een veel te dure onbeheersbare monster geworden.
  Vroeger waren uitkeringen alleen voor mensen die het echt nodig hadden. Weduwen, mensen die echt niet meer konden werken door ziekte of ongevallen.

  Nu zijn er talloze uitkeringen ( bv een onzinnige wajong ) en heb ik niet eens over de talloze toeslagen, subsidie slurpende werkgroepjes, en wat dacht je van de niet te stoppen massa immigratie in ons 2 na dichts bevolkte landje ter wereld is.

  In Enschede waar dit over gaat zijn einde van het jaar 7.100 werkelozen tov 125.000 bewoners. Hoe is dat mogelijk?

  Dit is allemaal niet meer op te brengen door de doorsnee werkende burgers!!

 9. Ach kijk, Van Geffen die F. Agema zo’n sympathiek mens vindt. Jij bent zeker zo’n hardwerkende burger? Met je “onzinnige wajong uikering” en eerder smerig gebral op onze site, ga toch ergens anders zeuren Van Geffen.

 10. de hr van Geffen denkt dat hij nooit arbeidsongeschikt kan worden. Hoe stom kun je zijn? De hr. van Geffen denkt doordat hij een baan heeft dat dat zijn verdienste is. Kom nou ! Ze konden je gebruiken. Niets mis mee, maar om dat nou helemaal als je eigen verdienste te beschouwen. Ik kon tijdens de recessie door puur geluk en hard werken toch een baan krijgen, maar dat was echt niet alleen hard werken!Hr. van Geffen, ik raad u dan toch aan om aan wat zelfreflectie te doen.

Reacties zijn gesloten.