Nachtmerrie Culemborg

04_01-Polderne-Nederland-Mollene-i-Kinderdijk-Bilde-Typical-MediaOnline zie je veel Nederlands volk dat de Molukkers zit op te hitsen bij hun “dappere strijd tegen de Marokkanen”.  Zit niks pro-Molukker bij natuurlijk, gewoon ordinair lekker tegen de Marokkaantjes. En ondertussen hopen die Nederlanders dat de Molukkers wel even het vuile werk van “de” Nederlanders opknappen. Zoiets. Lekker laf. Waarschijnlijk voelen die Nederlandse hitsers zich gesterkt door hun favoriete foute club die toch al lang weet dat het allemaal de schuld van de Marokkanen is.

21 gedachten over “Nachtmerrie Culemborg”

 1. Het is duidelijk dat de Marokkanen hier de agressors zijn. Inrijden op een jong meisje dat aangifte heeft gedaan van een autobrand, dat typeert hun laffe inborst.

 2. Je vertelt slechts een deel van het verhaal en voor het gemak laat je het andere weg. De confrontatie tussen beide groepen is al maanden aan de gang. En dit is gewoon weer een escalatie die in de media komt. Maar beide groepen zijn al maanden in staat van oorlog tegenover elkaar. Dus is het te makkelijk om te zeggen ja die is begonnen.

 3. Het begon in een shoarma zaak met een ruzie tussen 1 molukker en 1 marokkaan. Liera en de PVV waren er kennelijk bij want die weten wie schuldig is. Ik was er niet bij want ik heb een hekel aan shoarma.

 4. Het is misschien te makkelijk om te zeggen “ja die is begonnen.” Toch is er wel een verschil: de Molukkers hebben hun acties niet rechtstreeks tegen Marokkaanse families gericht.

  Maar het punt van mijn verhaal is van een iets andere orde: het is een oproep aan beide partijen om het geweld te stoppen, omdat dit conflict gekaapt wordt door derden. De ene wil dat de Molukkers vooraan gaan staan in een burgeroorlog tegen Marokkanen, de volgende ziet er weer een goede reden voor een politiestaatin, en de PVV vraagt zich in Kamervragen bezorgd af of er ook “niet-Molukse” slachtoffers zijn. Hetgeen de ware intenties van deze roeptoeter-politici pijnlijk blootlegt.

 5. @Johnito ja en ik werd een beetje misselijk van al die Nederlanders die de boel zitten op te hitsen.

 6. En Sjef, zo’n ruzie van een half jaar geleden geeft ze het recht om een weerloos meisje omver te rijden ?
  Laat je eens nakijken !

 7. Nee dat zeg ik toch niet. Ik zeg dat beide partijen met elkaar in oorlog zijn voor maanden. En omdat het nu escaleerde kwam het in de media. Ik keur alle geweld af.
  Zo moeilijk schrijf ik toch niet.

 8. Sjef, jij beweert dat het niet mogelijk is om in dit geval de agressor te benoemen. Dat is het echter wél. Zo’n ruzie van een half jaar geleden mag op geen enkele wijze een rechtvaardiging zijn voor een regelrechte moordaanslag op een meisje dat alleen maar deet waar de overheid toe oproept, namelijk 112 bellen bij misdrijven

 9. Wie zijn elke dag vanwege wandaden zoals overvallen,bedreigingen,mishandeling,diefstal,enz.in het nieuws?Wie hebben de Nederlanders uit hun oude,vertrouwde wijken verdreven? Dat zijn in elk geval niet de molukkers!
  En waarom is het nu zo verdacht stil in de linkse hoek???? Waar blijven Femke,Doekle,René,Anneke,enz.nou met hun pampers?Ach,het is maar een incident,hoor ik nu niemand roepen.Wellicht is het niet pc omdat nu beide tegenstanders een ietwat getinte huid hebben? Oei,een moeilijk dilemma voor de grote monden van links.

 10. Het is al jaren bezig tussen beide groepen. En het komt nu in de media. Ik heb vandaag de krantenkoppen in de telegraaf gelezen: “rassenoorlog”.
  Ik wil ten eerste zeggen dat we moeten stoppen met termen als “rassenoorlog”. Hiermee hits je mensen alleen maar tegen elkaar op. De hele “oorlog” is begonnen als een vete tussen families en dat is uitgemond in terreur van de wijk door beide partijen.
  Ten tweede blijken beide groepen niet met elkaar te willen praten en zijn ze beiden koppig. Ze willen geen inmenging van de burgemeester en politie.
  Mij lijkt het dan simpel. Verwijder de mensen die het voor andere bewoners moeilijk maken, pak ze op.

 11. Sjef, je kletst de media na. In Culemborg hebben ze al jaren last van die Marokkanen, niet van de Molukkers. Máár.. nu zijn de Marokkanen een groep tegengekomen die terugslaat.
  Nu hoor je ook direct weer dat slachtoffergezeik van die Mocro’s. Jarenlang treiteren en intimideren en als dan uiteindelijk iemand terugmept zijn zij het slachtoffer.
  Het zou misschien wel eens goed zijn als de politie een groep Molukkers tussen de linies liet doorglippen om die Marokkanen eens de les te leren.

 12. Een lekkere oplossing weer van jou kan, laat andere criminelen door om de criminaliteit op te lossen. Zo werkt dat niet in een rechtsstaat. Ik heb al een oplossing aangedragen die niet onrechtmatig is. Maar daar lees je voor het gemak overheen

 13. Opa was benieuwd:
  “En waarom is het nu zo verdacht stil in de linkse hoek???? Waar blijven Femke,Doekle,René,Anneke,enz.nou met hun pampers?Ach,het is maar een incident,hoor ik nu niemand roepen.”

  Even meer uw best doen grootvader en u vindt genoeg wederhoor. Dit is in eerste instantie lokale politiek. Daarbij heeft minister ter Horst netjes gereageerd. Zoals het hoort.

  http://www.veenendaalsekrant.nl/page/Plaatsnamen/Culemborg/Hoe-denkt-de-gemeenteraad-over-de.475591.news

  Heel veel leesplezier enneh.. vergeet uw bril niet op te zetten.

  Groeten,
  Peter.

 14. @liera
  het is helemaal niet zo duidelijk wie er begonnen is
  http://www.joostniemoller.com/2010/01/wat-gebeurde-er-echt-in-culemborg/
  Hieruit blijkt een compleet ander verhaal

  maar wat dit verhaal dan ook zegt
  de rotzooi schijn al aan de gang te zijn vanaf september en wij weten echt niet wat er toen gebeurt is

  zal wel een verhaaltje zijn van astrx op corsica waar twee families een vete hebben over een geleende ezel 5 generaties terug

  het doet niet terzake
  waar het om gaat hoe hijgerig de pers er op springt en daarna de partij tegen de marokkanen en tegen de molukkers

  ben benieuwd of er ook maar een molukker is die een hart onder de riem wensen te krijgen van allochtonenhater wilders.
  de smeerlap die dit leed ook weer voor zijn karretje wil spannen
  de coolste actie van culemborg zou zijn dat iedereen daar zegt
  ‘beste wilders we willen je niet’
  sterker nog
  dat hij de boeman wordt die ongewild vrede sticht
  net zoals bij asterix op corsica dat die families hun geschil bijlegden doordat ze samen de romeinen een ordentelijk pak ros hadden gegeven 😉

 15. @ Zwembad
  Maar Liera heeft slechts een selectief geheugen. Voor haar is de ellende pas begonnen toen er werd ingereden op het meisje en de media erover begon te praten.

 16. Ik zou het niet weten, ik reageer altijd instinctief op de naam die iemand heeft en Liera leek me een meisjenaam.

 17. Zo lang je de marokkanen maar de schuld kunt geven zijn zelfs de niet westerse molukse allochtonen even heilig
  zo werkt het
  morgen zijn het weer ‘kakkerlakken’ natuurlijk
  dit zijn slechte dagen voor de PVV
  eerst gaat brinkman ze voor lul zetten
  dan doet wilders hypocriet tegen molukkers en dan heb je een mokkel die duidelijk maakt dat linkse mensen kakkerlakken zijn en dat de definitie van links is alles wat niet pvv wil stemmen.
  dat betreft zelfs dus een klein deel van de neonazi’s

  en als je neonazi;s al links noemt hoe kun je dan volhouden niet extreem rechts te zijn TENZIJ er een overtreffende trap bestaat van extreem rechts

  boeiende gedachte eigelijk :mrgreen:

 18. @ Zwembad

  Ik ben je even kwijt, want dat is zware materie die je naar boven brengt. Hogere wiskunde, miscchien is links+ links= rechts. Ik zou het niet weten :mrgreen:

 19. Zo gaat dat altijd met de bontkraagjes. De boel altijd op stelten zetten, treiteren, stelen, verkrachten etc. . In hun thuislanden vliegen ze dan in een stinkende grot waar ze met 20 in een cel mogen slapen, maar hier krijgen ze taakstrafje dus halen ze rustig verder ongein uit. Als dan de Molukkers ze s terug op hun bek slaan is het van huilie huilie “kijk eens wat ze ons aandoen”!
  Spijtig dat de Molukkers hun wapens hebben moeten inleveren.

Reacties zijn gesloten.