Hans Jansen: meineed of gewoon ordinaire leugenaar?

Of is het gewoon een verwarde oude man die de weg kwijt is?

Arabist Hans Jansen spreekt zelf zijn onder ede afgelegde verklaring in het Wilders-proces tegen. Hij verklaarde dat raadsheer Schalken, die betrokken was bij de Wilders-zaak, hem tijdens een diner heeft geprobeerd van mening te laten veranderen. In een boek schrijft de arabist echter dat Schalken dit juist niet heeft gedaan.

7 gedachten over “Hans Jansen: meineed of gewoon ordinaire leugenaar?”

 1. Ik begin echt de indruk te krijgen dat die man flink in de war aan het raken is. Maar dat dan wel in combinatie met een achterbakse mentaliteit; zelf op vertrouwelijkheid aandringen bij ‘het etentje’, om er vervolgens ook zelf over uit de school te klappen.

 2. Ergens staat op internet dat hij vreet uit dezelfde ruif als Wilders. En dat hij zijn cv heeft opgeleukt. Jammer dat ze op Jansen zijn verleden niet doorvragen. Dan had iedereen binnen een dag geweten dat het een jokkebrok was.

 3. @#6 HP / de Tijd is al jaren een goor extreem rechts vod. Die plaatsten een column van J.A.A. Doorn waarin hij schreef dat vrouwen niet in het leger horen. Dat was naar aanleiding van klachten over seksuele geweld in het leger. Wat hem betreft vroegen vrouwelijke militairen er om.

  HP / de Tijd: als je daar je reet mee af veegt, dan geef je Bas Paternotte een onterecht compliment.

 4. De verklaring van Jansen overtuigd niet helemaal:

  ‘Ik ben niet beïnvloed’ kan betekenen dat niemand er in is geslaagd mij zodanig te beïnvloeden dat mijn mening veranderd is, maar het kan even zo goed betekenen dat niemand mij heeft aangesproken op mijn meningen met de opzet deze meningen te laten veranderen. Die dubbelzinnigheid ben ik mij niet op tijd bewust geweest.

  Hendriks spreekt zichzelf tijdens de getuigenis tegen. Volgens het liveblog van de VK:

  09.36 uur: Vraag van de rechtbank: was bij Hendriks al bekend dat Jansen getuige-deskundige was toen het idee bij hem opkwam hem uit te nodigen? Dat kan Hendriks zich niet herinneren. Wel wist hij het voordat Jansen bij hem aanbelde voor het diner.

  11:46 uur: Moszkowicz citeert Hendriks in een interview met dagblad De Pers: ‘Dat hij (Jansen, red) getuige-deskundige was in het proces, leek ons wel interessant’. Bertus vond dat dit ‘extra aanleiding’ was om Jansen uit te nodigen. Moszkowicz constateert dat Wilders daarmee wel op de agenda stond. Hendriks wil niet zeggen dat Wilders ook echt een thema was op de avond.

  Het niet herinneren is ongeloofwaardig, waardoor het een leugen onder ede lijkt.

 5. Jo Schreef:

  Het zal je leraar zijn!

  In één semester Jansen en Elian 😥 😥 😥 😥 😥 😥 dat zou pas hopeloos zijn …

Reacties zijn gesloten.