Verbieden rituele slacht blijft symboolpolitiek

Lees dit stuk even en leg dan uit waarom de titel niet zou kloppen van dit stuk.

‘Een rabbijn noemde het verbod op de onverdoofde rituele slacht symboolpolitiek, en tot mijn ongenoegen moet ik hem gelijk geven", zegt mr. Dirk Boon, emeritus hoogleraar dier en recht aan de Universiteit Utrecht. "Deze wet gaat om een heel beperkte periode in het leven van een dier en ook nog eens de laatste fase van het leven. Ik zou voor iets anders kiezen als ik het dierenwelzijn zou willen verbeteren."

… Dirk Boon heeft er ook een hard hoofd in dat dit verbod zal uitstralen op andere dierenwelzijnonderwerpen. "Ik hou me sinds 1976 bezig met het dierenrecht, en in principe is dierenmishandeling al sinds 1886 strafbaar, maar anno 2011 doet nog steeds iedereen wat hij wil. Sterker, de welzijnsproblemen bij dieren zijn de laatste veertig jaar alleen maar toegenomen."

3 gedachten over “Verbieden rituele slacht blijft symboolpolitiek”

  1. Wat mij betreft sta je onverdoofd slachten (al dan niet ritueel) alleen toe met ecologisch vlees. Halal leven lijkt mij minimaal net zo belangrijk als halal slachten.

  2. Misschien is het ook een goed idee, dat de Tweede Kamer besluit, dan marteling van gevangenen door of namens de CIA, niet onverdoofd mag plaatsvinden.

  3. Huib Schreef:

    Misschien is het ook een goed idee, dat de Tweede Kamer besluit, dan marteling van gevangenen door of namens de CIA, niet onverdoofd mag plaatsvinden.

    😀

Reacties zijn gesloten.