5 gedachten over “Mentaal isolationisme”

 1. De VS is nog altijd aanzienlijk racistischer dan landen als Nederland en Frankrijk. In de VS werden Joden en Ieren niet als normale Blanken geteld in de jaren ’50. De Blanken zijn daar alleen binnen afzienbare tijd niet meer de meerderheid volgens de cijfers, omdat Latino’s als een ander ras worden geteld. Latino’s stammen voor het merendeel gewoon van Spanjaarden en Portugezen af. Ja, ze hebben zich iets meer vermengd met Oorspronkelijke Amerikanen en met mensen uit Afrika, maar niet zo gek veel meer dan de Blanke Amerikanen die grotendeels van Noord-Europeanen afstammen.

 2. Hirsch Ballin zegt het goed – mentaal isolationisme begint in de perceptie/gevoelssfeer en wordt verder naar de maatschappij uitgewerkt.

  VS is net als West Europa een post-koloniale maatschappij wiens ruggengraat wordt gevormd door mensen in uber- en untermenschen te verdelen. Kastenstructuur die weergegeven wordt in de structuur van verenigingen, politieke partijen, elites organisaties enz.

  Traditioneel hebben de blanke kolonisten altijd bovenop gezeten en begrijpelijk nu roepen ze moord en slag als ze die posities dreigen te verliezen aan de mondialisering en mengsel van culturen. (Hun kreet: multi-culti bestaat niet!)

 3. @#2 Racisme is geen Blanke uitvinding en geen blank voorrecht. Sterker nog, buiten de Westerse wereld is racisme nog veel sociaal geaccepteerder dan het hier is. Het kastensysteem in India en Pakistan speelt helaas nog altijd een grote rol en dat is maar een voorbeeld.

  In vrijwel elke maatschappij gebruikt de elite vooroordelen en angst om de lage klassen verdeeld te houden. De PVV heeft veel stemmen van kortzichtige bange mensen gekregen en nu helpt deze partij VVD en CDA om allerlei zaken we te bezuinigen die ten bate kwamen van iedereen die niet rijk is.

 4. Zowel in de VS als in de EU is de angst dat “we” straks niet meer in de meerderheid zijn ongegrond.

  Obama heeft een Blanke moeder en is Amerikaans staatsburger, maar iedereen is gefixeerd op zijn buitenlandse vader.

Reacties zijn gesloten.