Kabinet laat hulpbehoevenden creperen

Ja, van dit fijne rechtse kabinet moet je het echt hebben als je hulp nodig hebt.

Gemeenten zijn van plan om de bezuinigingen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor het grootste deel af te wentelen op de hulpbehoevenden. Dat blijkt uit een rondgang van advies- en onderzoeksbureau Doteye onder gemeenten naar aanleiding van de aangekondigde bezuiniging van 200 miljoen euro op het Wmo-budget.

Gemeenten willen het meeste geld besparen door de eigen bijdrage te verhogen en voorzieningen te versoberen. ‘Denk daarbij bijvoorbeeld aan scootmobiels. Gemeenten zeggen dat ze er daarvan minder willen verstrekken en meer gebruik willen laten maken van busjes voor collectief vervoer’, zei Lindomar Minguel van Doteye maandag.

Ook zal er meer door mantelzorgers gezorgd moeten worden. We gaan dus terug naar de tijd dat je onvrijwillig weer afhankelijk wordt van goedwillenden als je hulpbehoevend bent. Dit is toch schandalig voor zo’n rijk land als Nederland? Als je geen hulp kunt krijgen, is het einddoel het verzorgingstehuis en zie wat daar gebeurt!

Maar ja hulpbehoevend zijn zal volgens dit kabinet ook wel een keuze zijn. 😥

3 gedachten over “Kabinet laat hulpbehoevenden creperen”

  1. De VVD wil tot elke prijs voorkomen dat bovenmodaal iets meer belasting gaat betalen. Je begrijpt toch wel dat we allemaal offers moeten brengen zodat grootverdieners nog een speedboat kunnen kopen?

Reacties zijn gesloten.