De bange vraag die VVD en CDA bezighoudt

Max van Weezel fileert in VN even dit gedrocht van een kabinet met aanhanger. Hoe lang nog? *zucht*

Hoeveel blijft er nog over van het regeerakkoord ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’? ‘De hoofdlijnen van het regeerakkoord moeten wel overeind blijven. Maar concessies zijn niet onmogelijk,’ zei de liberale fractieleider Stef Blok in VN van deze week. Het was nou eenmaal onduidelijk of het kabinet-Rutte na 23 mei nog over een meerderheid in de senaat beschikte en dan moet een fractievoorzitter realistisch zijn. ‘Dan moet je per wetsvoorstel een meerderheid organiseren,’ aldus Blok tegen interviewer Thijs Niemantsverdriet.

Hoeveel handreikingen aan Holdijk, Kuiper en Nagel zal Wilders nog dulden voordat hij zijn plezier in deze coalitie verliest? Hoe vaak krijgt de Verlosser uit Venlo nog te horen dat voor de afspraken uit het regeer- en gedoogakkoord ‘het draagvlak ontbreekt’? Wanneer gooit hij zijn kont tegen de krib? Dat is de bange vraag die VVD en CDA bezig houdt. Geluk bij een ongeluk dat Wilders nog steeds in zijn eentje kan beslissen of hij Verhagen en Rutte overeind houdt of niet.

2 gedachten over “De bange vraag die VVD en CDA bezighoudt”

  1. Dat kan nog wel even duren. Want de kortingen op bijdragen treffen vooralsnog immigranten, intellectuelen, gepensioneerden en bijstandstrekkers. Dat zijn precies de bevolkingsgroepen waartegen Wilders haat zaait. Andere afhankelijken van rijksbijdragen, hopen daarvan te profiteren. Maar ze zullen zien, te laat, dat ze ook worden gepakt.

  2. Ik dacht een paar jaar terug dat een partij die openlijk voor rassenwetten en concentratiekampen is geen kans zou maken om in een coalitie te komen.

    Aangezien CDA en VVD daar overheen zijn gestapt, durf ik niet te zeggen wat hen wel te ver gaat.

Reacties zijn gesloten.