‘Kamp schoffeert arbeidsmigranten Oost-Europa’

 

Senator Strik voorziet rechtszaak over intrekken verblijfsvergunning Oost-Europese arbeidsmigranten.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil de verblijfsvergunning van Bulgaren intrekken die werkloos zijn geworden en in de bijstand zijn beland. Immigratiespecialiste en Eerste Kamerlid Stieneke Strik (GroenLinks) vindt dat niet kunnen.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) zegt dat haar aardbeientelers en boomkwekers al last hebben van de maatregelen. Ze zijn afhankelijk van de Oost-Europese arbeidskrachten. Ze zeggen dat ze op korte termijn niet voldoende geschikte werknemers kunnen vinden.

Maaaaaar daar heeft dit kabinet vast al een oplossing voor klaar liggen. Alle mensen in Nederland die een uitkering krijgen moeten maar dit werk gaan doen, net als in de ‘goede oude tijd’. Gewoon verplicht te werk stellen! Dat zal ze leren!

3 gedachten over “‘Kamp schoffeert arbeidsmigranten Oost-Europa’”

 1. “Alle mensen in Nederland die een uitkering krijgen moeten maar dit werk gaan doen, net als in de ‘goede oude tijd’. Gewoon verplicht te werk stellen! Dat zal ze leren!”

  Ohja, nu begrijp ik hoe de fundamentalistische ideologie van VVD over de “Vrije Markt” in de praktijk uitpakt. De zoveelste leugen.

 2. Dit is de keerzijde van onze welvaartstaat. Wij zijn niet meer bereid om dit werk zelf te doen, omdat het te weinig verdient. En waarom verdient het niet? Omdat wij niet bereid zijn om bijvoorbeeld €5 á €6 voor een bakje aardbijen te betalen. De oost europeanen zijn feitelijk de enige die dit slavenwerk nog willen doen.

 3. Hollanders geven geld toe als zij seizoenarbeid willen doen?

  Het vinden van een goed werkadres in Frankrijk is niet eenvoudig. Niet overal wordt met de hand geplukt en wordt kost en inwoning geboden. Wij zoeken en reserveren ieder jaar plekken bij een aantal wijnboeren. Deze boeren ontvangen meestal al meerdere jaren plukkers uit diverse EU-landen.

  De voorwaarden voor deelname aan het druivenpluk programma zijn:
  Minimum leeftijd 18 jaar
  Goede gezondheid en conditie
  Paspoort of identiteitskaart uit een EG-land
  Gehele oogsttijd beschikbaar
  (7 tot 18 dagen)

  Appellation Contrôlée reserveert een plek voor jou bij een boer. Wij verstrekken je alle informatie omtrent het adres, werk, kleding en dergelijke. Je gaat op eigen gelegenheid naar de boer.

  Wij vragen voor deelname aan dit druivenpluk programma €99.
  http://www.apcon.nl/docs/frankrijk.html

  Daar hebben werklozen dus geen geld voor. Ze moeten dus meer werklozenuitkering krijgen en meer vakantie van Minister Henk Kamp inplaats van gekort worden als er geen reguliere baan beschikbaar is en hij de arbeitseinsatz [weer] wil wettigen. 😡

Reacties zijn gesloten.