Minister Marja van Bijsterveldt houdt homo-discriminatie in stand

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA), ook verantwoordelijk voor emancipatiezaken, wil geen einde maken aan ambtenaren die geen homostellen willen trouwen.

D66-Kamerlid Pia Dijkstra noemt dit een ‘buitengewoon discriminerende aanpak’ van Van Bijstelveldt. “Verbijsterend dat ze met een beroep op tolerantie stelt dat het mogelijk is dat deze ambtenaren mogen worden aangesteld. Stel nu dat ze weigeren joden of moslims in de echt te verbinden.”

Nou dat heeft Pia goed gezien. Alleen de joden zullen vooralsnog wel wat ontzien worden, maar komen uiteindelijk ook wel weer aan de beurt, als het dit kabinet is gelukt van de moslims echt tweederangsburgers te maken.

2 gedachten over “Minister Marja van Bijsterveldt houdt homo-discriminatie in stand”

  1. En je kan niet met een partner van je eigen sekse uit het buitenland trouwen als diens land van herkomst het huwelijk niet heeft opengesteld voor personen van dezelfde sekse. Het kabinet had toegezegd dit te veranderen maar dat is nog altijd niet gebeurd.

    Voor gelijkberechtiging moet je niet bij rechts zijn.

    PvdA had nooit met die regeling moeten instemmen maar het idee kwam van CDA en CU.

  2. Homoseksuelen, biseksuelen en transseksuelen zijn al aan de beurt. Sterker nog we waren dit keer eerder aan de beurt dan Moslims en Joden.

    Het jachseizoen op de rechten van vrouwen en minderheden is al lang geopend.

Reacties zijn gesloten.