PVV-censuur bereikt Wikipedia

Het zal geen eeuwigheidswaarde hebben, maar de vrijheid van meningsuiting, PVV-stijl heeft gisteren ook Wikipedia bereikt, bij het onderwerp Censuur:

In het begin van de 21e eeuw is de politieke correctheid (waarbij racistische, seksistische of andere discriminerende elementen worden gecensureerd uit films, televisieseries en andere media) gaandeweg verdrongen door de nieuwe politieke correctheid. Deze nieuwe politieke correctheid brengt ook zijn eigen vorm van censuur met zich mee, waarbij kritiek op (extreem)rechtse politiek wordt geweerd.

Zo werd HTM-personeel tijdens een demonstratie in Den Haag verordonneerd om een spandoek met de tekst “PVV = Partij Voor Verraad” te verwijderen zonder opgaaf van redenen en werd een lezing van de historicus Thomas von der Dunk in het Provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem afgelast wegens een te kritische politieke toonzetting.

8 gedachten over “PVV-censuur bereikt Wikipedia”

 1. Jullie hebben knap last van Wilders en de PVV getuige de bakken strond die Krapuul dagelijks over genoemden uitstort. Dat help echt niet en maakt de combinatie W/PVV alsmaar populairder en niet alleen bij mij. Al meer dan een miljoen Nederlanders zijn PVV er en komen meer en meer daarvoor uit.

 2. @4
  bij de voorlaatste verkiezingen stemden 1,5 miljoen Nederlanders op de PVV van Geert Wilders.
  Bij de laatste verkiezingen stemden 1 miljoen mensen op de PVV die je PVV’ers noemt. Hebben die half miljoen stemmers dan hun lidmaatschap opgezegd? Hoe zit dat? Dat moet toch een aardige strop voor de penningmeester zijn.

 3. @4, Johan, doe jezelf een plezier en lees de volgende beide pdf-bestanden eens goed door. Mogelijk dat je dan door gaat krijgen, hoe ong. een miljoen als makke schapen achter Wilders/ PVV aanhobbelt. Met dat verschil, dat Wilders/ PVV een ‘hollands jasje’ voor exact dezelfde retoriek heengooit.

  2 x .pdf-bestand:
  http://www.americanprogress.org/wp-content/uploads/issues/2011/08/pdf/islamophobia.pdf
  http://www.irr.org.uk/wp-content/uploads/2012/06/PedlarsofHate.pdf

  Useful idiots, mede op basis van luiheid om feiten te controleren. Anderen kopiëren is wel zo makkelijk, toch?

  Overigens reageerde je op een artikel van _21 april 2011_. Blijkbaar zit het e.e.a. bij jou nogal hoog. Hoe komt dat eigenlijk?

 4. @7 Ja @4 is ws wakker geschrokken van de knallen buiten 😀 en dacht even dat hij weer in 2010 was. Was niet helemaal meer op de hoogte van de stand van zaken, hoewel ‘niet meer’ zal wel nooit van toepassing geweest zijn.

Reacties zijn gesloten.