CDA, VVD, PVV liegen dat ze barsten over censuur lezing Thomas von der Dunk

CDA en VVD hebben de namen van een GroenLinkser en zijn collega’s van de PvdA en de SP ten onrechte gebruikt als ondertekenaars van een brief waarin de lezing wordt afgeblazen.  Zie ‘Ruzie’ in provinciale werkgroep om lezing .

Zie ook dit artikel in de Volkskrant waarin dit wordt bevestigd door betrokken PvdA’er.

In dit artikel betrappen we PVV’er Hero Brinkman overigens nog op het volgende gluiperige en schurkachtige gebral:

Ik heb toen gezegd: als jullie deze antisemiet Von der Dunk een podium geven om zich tegen de PVV af te zetten, zal ik hem niet alleen in het debat bij de enkels afzagen, maar dan is het misschien ook de laatste Willem Arondéus Lezing geweest’

Vergelijk dit met wat-ie 20 uur geleden zei op Twitter:

Dom van Von der Dunk dat hij zich niet aan afspraken met bestuur Willem Arondeuslezing heeft gehouden. Was graag debat met man aangegaan.

Op Twitter en op Geenstijl wordt Von der Dunk uitgelachen omdat hij er gek uitziet en raar praat.

Tot zover de reactie van Het Laffe Volk.

😥 😥 😥 😥 😥 😥

14 gedachten over “CDA, VVD, PVV liegen dat ze barsten over censuur lezing Thomas von der Dunk”

 1. ‘Op Twitter en op Geenstijl wordt Von der Dunk uitgelachen omdat hij er gek uitziet en raar praat.’ Merkwaardig hoe ze dan bij zo’n Mozartpruik uitkomen om op te stemmen.

  Verder is/was de moeder van Von der Dunk joods, dus die aantijging ‘antisemiet’ toont weer eens aan dat Brinkman het beschavings- en ontwikkelingsniveau van een punaise heeft.

 2. Ach ja, Censuur is alleen erg als linkse personen het doen. Rechts mag censuren en volop liegen dat Linkse personen hier achter staan.

  Mijn enige klachten over die lezing zijn dat deze aan de lange kant is en Von der Dunk zich nog heel mild uitdrukt. Als je de inhoud schokkend vindt, dan is iets goed me je mis.

 3. Net de tekst van de lezing gelezen, lijkt mij inderdaad een prachtig uitgangspunt voor een pittig debat. Ik zou de heer Brinkman wel eens met de heer von der Dunk in dedat hebben willen zien gaan.
  Maar helaas zo als wel vaker gaat de PVV het debat uit de weg, dit maal geholpen door (hoe is het mogelijk) de commissie leden van de VVD en het CDA.
  Alles ter behoud van het pluche onder het achterwerk. Regenten mentaliteit!

 4. Ik vind er eerlijk gezegd niemand gekker uitzien dan die geblondeerde van de PVV maar het stemvee is zo gretig in haar negativisme dat ze kennelijk geen oog meer heeft voor de vermomming van haar afgod.

  Logisch trouwens dat ze Von der Dunk’s motivatie niet zeggen te begrijpen; alsof ze daarvoor de moeite nemen…

 5. Als Hero Brinkman een beetje had opgelet had -ie kunnen weten dat Bush een aantal jaren geleden het liedje “Cop Killer” van Ice T (Bodycount) heeft verboden.

  Resultaat: Wereldwijd zongen hele zalen uit volle borst mee!!!!

  Haha, ik heb nu lekker de hele lezing gelezen terwijl hij me normaal gesproken waarschijnlijk totaal ontgaan was………………….

 6. [quote] Er is dus ook weinig reden om aan te nemen dat het succes van een nieuwe valse profeet in Nederland per definitie uitgeslo­ten zou zijn. Zeker: ook ditmaal geldt vooralsnog de fameuze openingszin uit Der achtzehnte Bru­maire des Louis Bona­parte van Karl Marx: dat in de geschiedenis alles twee maal gebeurt, de eerste keer als tragedie en de tweede keer als farce [unquote] Dit is nu een zin waarvan ik heerlijk kan genieten met naast me een kop koffie en een koshjer broodje joodse ham en benieuwd naar de tekst van de mooiste grondwet die NL ooit kende.

 7. Als de betreffende afzegbrief zonder medeweten of toestemming mede namens de PvdA-, GL- en SP-werkgroepleden is ondertekend, valt dat m.i. onder “valselijk opmaken”, dwz. valsheid in geschrifte. 😐

  .
  Jan Schreef:

  Als Hero Brinkman een beetje had opgelet had -ie kunnen weten dat Bush een aantal jaren geleden het liedje “Cop Killer” van Ice T (Bodycount) heeft verboden.

  Resultaat: Wereldwijd zongen hele zalen uit volle borst mee!!!!

  Dat noemen ze ook wel het Streisand-effect. :mrgreen:

 8. Even de reacties op de Telegraafsite geturfd:

  1. Foei CDA+VVD(+PVV)!!! (is censuur / tegen vrijheid van menigsuiting / valsheid in geschrifte): 36x
  2. Terecht, links moet eens ophouden met PVV-bashen: 25x
  3. Von der Dunk is raar: 12x
  4. Politiek is bah: 5x
  5. Helemaal afschaffen zulk gedoe / niet van mijn belastingcenten: 4x
  6. Boeit me niet echt: 2x

  Hoewel de grootste groep het een slechte zaak vindt, kan de rest (57%) kennelijk niet echt wakker liggen van censuur om politieke / persoonlijke / financiële redenen of van ergens iemands naam onder zetten die nergens van weet en het er helemaal niet mee eens is. 😐

 9. En toen was het geen lezing van Thomas von der Dunk, maar bv een lezing van de bekende arabarabist Hans Jansssen die eigenmachtig door één van de organisatoren (waarvan de Telegraaf in runderletters wist te vermelden dat de man in 1970 een keer op een onverkiesbare plaats voor de PvdA had gestaan) werd geannuleerd.
  Hee, waarom wil de PVV nou opeens wél een spoeddebat? 😈

  Trouwens, als ik het CDA- of VVD-bestuur was, zou ik die twee gasten er zó hard uittrappen dat ze de schoen pas tegen hun kont voelen als ze al een kilometer verder op straat liggen. (Zonder ze verder enig fysiek ongemak toe te wensen, want dat mag niet van de REGELS. 😉 )

Reacties zijn gesloten.