10 gedachten over “Natte droom voor Geert Wilders: België stuurt gevangenen naar Marokko”

 1. Zo hee… zeker 1100..en er gaan waarschijnlijk enkele 10tallen terug…..nou dat scheelt een slok op een borrel……..dit zal iedere belg in zijn portomonnee gaan merken, mooie besparing op hun belastingcentjes.

 2. @2
  Nee, met een dubbele nationaliteit kan je niet naar Marokko worden gestuurd. Eigenlijk is het een verdrag die wij ook met veel landen hebben. Of het wederzijds is heb ik nog niet gelezen, maar dat lijkt mij wel.

 3. @Sofia: ik ben helaas niet zo ingevoerd in het Nederlands recht en ben nieuwsgierig of Nederland de mogelijkheid ook heeft om mensen tegen hun wil in terug te sturen naar het land van herkomst om daar de straf uit te zitten. Ik weet dat er regelingen tussen landen zijn dat mensen op verzoek en met toestemming hun straf elders kunnen uitzitten maar ik begrijp uit het artikel dat Belgie een aparte regeling heeft met Marokko dat wanneer Belgie het wil de veroordeelde naar herkomstland Marokko kan sturen. Of dat ook kan wanneer de persoon in kwestie een dubbele nationaliteit heeft staat niet in het artikel.

 4. @#5 Henk,
  Ik heb het nog even opgezocht. Nederland laat alleen buitenlandse gevangenen in het land van herkomst de straf uitzitten als gedetineerden hier zelf om verzoeken.

  De Nederlandse overheid kan er in bepaalde wel voor kiezen om iemand na het uitzitten van de straf uit te zetten naar het land van herkomst. Als daar dan nog feiten openstaan dan komt iemand alsnog daar in de gevangenis terecht.

 5. #5 Henk, regeling geldt niet voor personen met dubbele nationaliteit.
  ‘omdat het verdrag een aantal beperkende voorwaarden bevat. Het geldt bijvoorbeeld niet voor personen met een dubbele nationaliteit.”
  Laatste deel van derde alinea van onder.

 6. Als mensen dat echt niet willen, dan is dat inderdaad onrechtvaardig.

  Het rechts populistisch devies is tegenwoordig: ja het is zo makkelijk dan zijn we er vanaf.

 7. @Sofia, @ Keira @Dark; dank voor de reacties op mijn vraag.

  Blijft dus een voorbeeld voor de PVV en de rest van het gedoogwrak

Reacties zijn gesloten.