Van Schie (VVD) wil dat neoliberalisme verdwijnt

Het woord neoliberalisme moet verdwijnen. Dat vindt Patrick van Schie, directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD: de Teldersstichting.

Met mijn mede-auteurs Martin van Hees en Mark van de Velde heb ik vorige week een boekje gepubliceerd waarin het échte neoliberalisme van ongeveer 65 jaar geleden en het verzonnen ‘neoliberalisme’ van tegenwoordig worden geanalyseerd. Het zou aardig zijn als daarmee het laatste woord over het hedendaagse ‘neoliberalisme’ was gezegd, dat wil zeggen dat iedereen beseft dat dit niet bestaat en het woord uit het publieke debat verdwijnt.
(Trouw)

Zoals gewoonlijk zijn VVD’ers onnavolgbaar in hun argumentatie. Vooral als ze voorzien zijn van het etiket ‘wetenschappelijk’. Volgens Van Schie bestaat neoliberalisme wel, maar is er tegenwoordig te veel kritiek op en moet het gebruik van het woord daarom worden gebannen. Slechts in historisch verband zou het gebezigd kunnen worden.

14 gedachten over “Van Schie (VVD) wil dat neoliberalisme verdwijnt”

 1. Inderdaad is het tegenwoordig modern in plaats van het begrip neoliberalisme in het kader van de algemene mierenneukerij de termen ultraliberalisme en hyperliberalisme te gaan gebruiken. Het verandert volstrekt niets aan het aard van het sociaal-degeneratieve beestje. De Franse filosoof Pierre Bourdieu heeft deze problematiek breed toegelicht gelijk met haar sterk antisociaal degraderende kenmerken.

 2. Dat volstrekt gestoorde VVD vehikel Helma Lodders wilde het woord ‘landbouwgif’ toch kwijt terwijl een groot deel van de vergaarbak van fascisten en andere mentaal ontspoorden, genaamd Tweede Kamer, toch af wilden van een woord dat omschrijft wat dit tokkie-kalifaat is: belastingparadijs.

 3. Zullen we die VVD’ers anders ook gewoon nazi’s gaan noemen, misschien dat ze dat meer waarderen.

 4. @Jan, LOL…terwijl bij voormalig twitteraar Diederik Samsom volstaat het stellen van een eenvoudige vraag..

 5. Het is wetenschappelijk bewezen een criminele organisatie. Koppel die term maar aan de VVD. Of Mafia mag ook.

  Aangiften tegen Opstelten. Gaat het nu echt gebeuren ?

 6. De VVDer leeft in een ander Universum waar het heel goed gaat met NL. De rest van ons weten wel beter ik hoop nu ook de 1000 Euro mensen….

 7. @ Ralph idd landbouwgif anders willen noemen. Waar kennen we dat ook alweer van ? Oh ja!! Arbeit macht frei. Rechts en de waarheid…

 8. @Laurent, helemaal mee eens: je moet de zaken benoemen zoals ze zijn. Zeggen die lui zelf ook altijd. (Zo lang het niet over hen zelf gaat en risicoloos over een ander. *kleine lettertjes* * kijkt besmuikt naar beneden*

 9. Zullen we trouwens ook het woord ‘klantmanager’ bij Sociale Diensten vervangen door het woord ‘kampbewaker’?
  ‘Participatiesamenleving’ vervangen we door ‘fascistoïde dwangmaatschappij’. (*deed ik toch al*)
  ‘Politie’ is in het vervolg ‘Gewapende tak PVV’.

 10. Communistische dictatoren noemen zich socialisten, Materialistische egograaiers die het economisch leven ondergraven noemen zich liberalen. IS terroristen noemen zich moslim etc etc. Wat kun je anders verwachten van gelijkhebberige egotrippers, die zelfs hun grootste schoftenstreken goed gaan praten?

Reacties zijn gesloten.