19 gedachten over “Geert Wilders voor onafhankelijke Molukken”

 1. Eerlijk is eerlijk de zogenaamde onafhankelijkheid van Indonesië kwam neer op het vervangen van Nederlands kolonialisme door Javaans kolonialisme.

 2. Eerlijk is eerlijk heeft de RMS als afstammelingen van KNIL moordenaars weinig rechtmatigheid als “regering in ballingschap ” voor een eventuele onafhankelijke Molukken

 3. Zelfbeschikking
  De RMS strijdt al jaren voor zelfbeschikking van de Molukkers. Wattilete vindt dat de bevolking van de Molukken zich moet kunnen uitspreken over zelfbeschikking.

  Mocht daaruit blijken dat zij niet langer streven naar een eigen staat, vindt de nieuwe president dat niet langer een must. Zie: http://nos.nl/artikel/151290-molukse-rms-heeft-nieuwe-president.html

  Molukse RMS heeft nieuwe president; John Wattilete
  ANP zaterdag 17 apr 2010, 16:19
  De 55-jarige advocaat John Wattilete is in het Gelderse Bemmel beëdigd tot president in ballingschap van de Republiek der Zuid-Molukken, de RMS.

  Wattilete volgt de 86-jarige Frans Tutuhatunewa op, die vanaf 1993 president van de RMS was.

  Wattilete is de eerste RMS-president die niet op Ambon, maar in Nederland is geboren. De leiding van de RMS is geheel in handen van Molukkers van de tweede generatie.

  Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_der_Zuid-Molukken#Radicalisering_in_Nederland

  Wilders en zelfbeschikking?

 4. Eigenlijk had de kop moeten wezen : Wilders steunt terroristische organisatie met meer doden in Nederland op haar geweten dan Moslim Terreur !! een organisatie die nog steeds trots haar doden herdenkt die bij de beëindiging van de gijzeling in de Punt zijn gevallen …
  Wat mij altijd opvalt is hoe weinig aandacht er is voor het feit dat het kleine groepje Moslims onder de Molukkers die naar Nederland kwamen zo getreiterd werden door hun, Christelijke , “mede-Molukkers ” dat ze uiteindelijk van de Nederlandse staat een eigen kamp kregen …

 5. jaap stb Schreef:

  Gaan we de Molukken teruggeven aan de Molukkers?

  alleen aan de Christelijke Molukkers , en dan nog bij voorkeur aan hen wiens (voor)ouders hebben gemoord voor de Nederlandsche bezetters …

 6. Vandaar dat je Wilders niet hoort over “We geven Australie terug aan de Aboriginals” of “We geven Amerika terug aan de aan Old-Chatterhand cs.” of “We geven Suriname terug aan de indianen”. In alle gevallen zijn de indianen niet christelijk en de bezetter niet islamitisch.

 7. jaap stb Schreef:

  Vandaar dat je Wilders niet hoort over “We geven Australie terug aan de Aboriginals” of “We geven Amerika terug aan de aan Old-Chatterhand cs.” of “We geven Suriname terug aan de indianen”. In alle gevallen zijn de indianen niet christelijk en de bezetter niet islamitisch.

  Old Shatterhand was een Duitser. Alle goeie blanken in die verhalen van Karl May bleken Duitsers te zijn. Op zeker moment bleek er zelfs een indiaan Duitser te zijn.

 8. Sorry, zo goed ken ik mijn klassiekers niet.

  “We geven Amerika terug aan Hiawatta cs” dan maar?

 9. Nederland had de Molukkers indertijd een eigen staat beloofd. Het is een schandaal dat Nederland die belofte niet gestand heeft gedaan. De Molukkers hadden groot gelijk dat ze kwaad waren op de Nederlandse staat in de jaren ‘ 70. De Molukkers die nog altijd kwaad zijn, hebben het volste recht op hun gevoelens. De Nederlandse staat tolereerde terecht geen terrorisme, maar dat maakte de grieven van de Molukkers niet minder terecht.

  Dat Geert Wilders een racistische eikel is, doet niks af aan de terechte grieven van de Molukse gemeenschap.

  De Javaanse machthebbers hebben volksplantingen van andere eilanden op de Molukken gedaan om de oorspronkelijke bevolking eronder te houden. Er is ook aanzienlijk geweld tegen de bevolking gepleegd door regeringsgezinde milities. Het Javaanse regime heeft in Indonesië zeker een miljoen doden op diens geweten.

  De Javanen zijn onderdrukken. En tot welke God mensen bidden interesseert mij niet zo heel erg in tegenstelling tot bepaalde reageerders in deze discussie en Geert Wilders.

  Indonesië zou in diens huidige vorm niet moeten bestaan. Het zou of uiteen moeten vallen in aparte staten of een statenbond dan wel verenigde staten van Insulinde moeten zijn waar diverse groepen evenredige vertegenwoordiging hebben in het parlement en iedereen gelijk is voor de wet. Indonesië is echter geen rechtstaat .Racisme, discriminatie op basis van religie en corruptie zijn daar nog altijd normaal. Een paar jaar terug waren er nog pogroms tegen Chinezen.

  De Molukkers en andere volkeren in Insulinde zouden zich gewoon moeten kunnen uitspreken over zelfbeschikking.

  Nederland is medeverantwoordelijk voor het soort land dat Indonesië nu is. Nederland zou minimaal moeten opkomen voor het zelfbeschikkingsrecht van diverse groepen op Indonesië.

 10. Ik ben ook voor de onafhankelijkheid van Atjeh, Bali en Oost-Timor mits de plaatselijke bevolking dit wil.

 11. sinds de Molukkers slaags zijn geraakt met de Marokanen in Culemborg kunnen ze bij Geert geen fout meer doen….ongeacht of dit historisch wel of niet gewenst is….

 12. het lijkt er op dat Wilders alternatieve financiers probeert aan te boren nu hij cherem aan zijn broek heeft vanwege het dreigende verbod op koosjere biefstukken

  eigenlijk is Dion Graus gewoon opperbaas bij de PeeVeeVee en Wilders slechts de penningmeester en bliksemafleider

  Dion neemt het land ongemerkt over

  of zoals dat in onvervalst PVV jargon heet: tokkiya 😀

 13. @#16 Wat gaf Soekarno het recht om te heersen over andere volkeren? Hij was net zo goed een kolonialist. De Molukkers hadden niet om Soekarno gevraagd. Zij hadden hem niet gekozen; in tegendeel.

  De Indonesiërs zijn niet één volk net zo min als Europeanen dat zijn. “Indonesiërs” bestaan uit honderden volkeren. Dat al deze volkeren tijdens de dekolonisatie onder het juk van één etnische groep zijn gebracht, is domweg racistisch. Als Nederlands kolonialisme fout is dan is Javaans kolonialisme even goed fout.

  Daarnaast was Soekarno een oorlogsmisdadiger die inlandse mannen heeft geronseld voor de Japanse bezetter. Die zijn vervolgens doodgewerkt. De schattingen lopen uit een, maar waarschijnlijk zijn er rond de 100.000 mensen gestorven dankzij Soekarno’s collaboratie.

  Dat deze oorlogsmisdadiger president is geworden is even schandalig als dat Anton Mussert tot koning van Europa zou zijn gemaakt. Dat Soekarno in opstand kwam tegen het Nederlandse regime kan goedkeuren, maar dat hij zijn eigen mensen vermoorde voor de Japanse bezetter is onvergefelijk. Daarvoor had hij net als Mussert gewoon de kogel of de strop moeten krijgen.

  Soekarno’s opvolger Soeharto heeft nog meer Indonesisch bloed aan zijn handen. Zeker een miljoen mensen zijn vermoord onder het mom van staatsveiligheid.

  Indonesië verdient het net zo goed uit elkaar te vallen als Joegoslavië. Indonesië is hard toe aan een tweede dekolonisatie.

  ————————–

  Geert Wilders is dus ook voor Molukse zelfbeschikking. Nou en? Geert Wilders is ook zindelijk. Daarom ga ik nog niet in mijn broek schijten.

  Een klok die stilstaat geeft twee keer per dag dezelfde tijd aan. Soms heeft zelfs Geert Wilders gelijk.

 14. Volgens mij zal het de Grote Blonde Leider een zorg zijn wat er met de Molukken gebeurt. Het onderwerp van deze tweet geeft hem weer eens de gelegenheid om het woord “Islamitisch” te gebruiken in een negatieve context.

 15. Sofia van der Linde Schreef:

  kse zelfbeschikking. Nou en? Geert Wilders is ook zindelijk. Daarom ga ik nog niet in mijn broek schijten.
  Een klok die stilstaat geeft twee keer per dag dezelfde tijd aan. Soms heeft zelfs Geert Wilders gelijk.

  😀

 16. @#19
  Als Geert Wilders gelijk heeft dan is doorgaans vanuit motieven die wel fout zijn.

  Ik zou niet durven zeggen of Wilders ergens oprecht om geeft en zo ja wat. Dit is de man die zich waarschijnlijk laat betalen voor partijstandpunten.

Reacties zijn gesloten.