Na Sahar dreigt willekeur bij asielbeleid Leers

Met zijn politieke balanceeract heeft Leers zich onmiskenbaar een nieuw juridisch probleem op de hals gehaald. Want hoe kun je objectief beoordelen of een meisje westerse waarden kent? Hebben ook jongetjes het niet lastig in Afghanistan? Bovendien: ook een land als Iran is geen pretje voor een meisje dat ‘westers’ is. Over Iran en andere landen is nooit een speciaal ambtsbericht opgemaakt. (volkskrant)

1 gedachte over “Na Sahar dreigt willekeur bij asielbeleid Leers”

  1. Nu wil ik Leers niet te veel eer geven 😛 maar eigenlijk vanaf het moment dat hij “verwestering” als acceptabel criterium lanceerde, had ik een gevoel van: “ja maar ja maar…. hij moet toch weten dat hier juridisch Hele Grote Gaten inzitten?”

    Als ik een minister was die de PVV een loer wilde draaien, zou ik dan iets beters kunnen doen dan ze te laten juichen om iets waarvan ik van te voren al weet dat iedere rechter daar gehakt van gaat maken?

    Het criterium geldt sowieso al voor een stuk of 40 gevallen, dus die zijn binnen. De rest kan naar de rechter (mits ze inderdaad voldoende verwesterd zijn, maakt niet uit waar ze vandaan komen of wat voor geslacht ze hebben) en dan is het dus aan de rechter, waarna bij toewijzing een minister zich simpelweg niet kan permitteren om iedere keer in hoger beroep te gaan omdat Jan Publiek dan al snel doorkrijgt dat het niet de asielzoekers zijn maar het ministerie dat de procedures loopt te rekken.

    Ik ben heeeeeeeel nieuwsgierig hoe de rechtszaken over “wel of niet verwesterd” zullen gaan uitpakken….

Reacties zijn gesloten.