9 gedachten over “87% van de Teletokkies mist het peertje”

  1. Peertjes , wat een nieuwlichterij , terug naar het gaslicht , of beter nog : kaarsen , of nog beter :een vuur in het midden van een grot , of nog beter : als eencellige ronddobberen in de oersoep !!!!!

  2. Liefst 100 watt en maar piepen dat die stroom zo duur is.

    Ach… als al de PVV-kerncentrales er straks staan, dan moeten we weer terug naar het peertje, anders kunnen we de stroom niet meer kwijt.

  3. Het is lood om oud ijzer. Of je nou het licht aan doet of de verwarming, de energie komt uit dezelfde bron. Tot die op = op is uiteraard. Met dit niet onbelangrijke verschil. Voor elektriciteit aanmaak kunnen meerdere soorten energiebronnen dienen. Tot die ook op = op zijn uiteraard en er alleen die ene overblijft. De zon. Beter is het dus daar nu alvast alles op in te zetten. In theorie is het mogelijk de Maan vol te zetten met paraboolspiegels van zilverpapier om maar eens wat te noemen. De mogelijkheden zijn legio, maar of 87% van de teletokkies het ook daar mee eens zijn? Communisme? Mijn gemeente heeft in het kader van een energiebesparingsproject voor de mensen met een laag inkomen bij elk gezin die daarmee ‘Kamp[t]’ hun huis ‘doorgelicht’ en bij mij bijvoorbeeld een doos super energiebesparingslampen afgeleverd. De telegraaf? Daar steek ik de open haard mee aan. 💡

  4. Vèr voor Kerst tot na Nieuwjaarsdag schitteren de dakkapellen en voorgevels van Henk & Ingrid en Johnny & Anita van de arresleden met Kerstman plus sneue Kerstparafernalia in wel duizenden energieverslindende lichtjes, en dan schieten ze er opgefokt na de jaarwisseling er nog voor driehonderd euri aan vuurwerk bij af, bij buiten opgestelde luidsprekers met turbogeweld van ordinair-popupulistisch Hollandstalig repertoire.
    En dan nòg zeuren dat het leven zo duur is. 😀

  5. Dat peertje schroef je toch echt op dezelfde manier in als een spaarlamp.

Reacties zijn gesloten.