9 gedachten over “De wezelachtige collaboratie van VVD en CDA”

 1. Nou ja Wilders was nog niet zo lang geleden VVD. Hij en Rutte zijn nog altijd dikke maatjes.

 2. Er zijn volgens mij 2 simpele redenen voor de collaboratie van de VVD en CDA met de Goeroe uit Genooi.

  1) De VVD zag eindelijk haar kans schoon om te regeren zonder links.
  2) Het CDA zag haar kans schoon om ondanks zwaar verlies te blijven regeren.

  De christenen en liberalen hebben in hun geilheid naar “vak K” hun ziel verkocht aan de ergste N.S.B-er sinds Meinoud Rost van Tonningen.

 3. Tibaert Schreef:

  Ja, ze zijn erger… Ze zouden beter moeten weten, ja. En toch doen ze het. Waarom? Welk spel wordt gespeeld?
  Zeker is dat Rutte de spil is waar dit spel om draait en niet Wilders. De premier kan zelfs zijn spel spelen uitsluitend omdat Wilders alle aandacht opeist, dat is onderhand wel duidelijk. Rutte kunnen we beschouwen als de grote verrader van alle naoorlogse verworvenheden, liberaal en sociaal. Waarom richten we dan ons vizier niet uitsluitend op die man, hij is toch de eerst verantwoordelijke? Alle zaken de “PVV” betreffende dienen feitelijk op zijn bordje terecht te komen, Wilders hoeft immers geen verantwoording af te leggen, Rutte wel. Maar zonder Wilders geen Rutte. Nogmaals, waarom gebeurt het dan niet of nauwelijks, hem dus aanspreken op zijn verantwoordelijkheid voor de daden of beter de wandaden van de “PVV”?

  Die functie had Wilders al , samen met Hirshi Whatever in de kabinetten Balkenende warabij de VVD betrokken was ….

 4. @#4 Voor Wilders had Henk Kamp die functie. Wilders schreef ook mee aan de toespraken van Bolkestein die voor Henk Kamp die functie had.

 5. http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/uit_het_archief_hoe_wilders_en_rutte_de_vvd_naar_rechts_trokken/

  toch interessant dit gesprekje tussen wilders en rutte in 2003
  Rutte: “Waar wij het vaak over hebben samen is hoe je dat enorme potentieel dat wij voor de VVD zien, nl structureel 41 zetels, hoe je dat op een of andere manier naar je toe zou kunnen trekken.”
  Wilders:”Wil je groeien als VVD dan moet je daar een strategie voor hebben.”
  GW noemt profileren op thema’s als crimininaliteit en moslimextremisme. vvd kan winnen door een rechtsere koers en meer conservatisme.
  De afscheiding van Wilders past uitstekend in deze strategie.Zo hoeft ook het deel van de vvd dat wilders abject vindt niet de partij te verlaten.
  Wat ik me afvraag: Wanneer is Rutte structureel die bruine stropdas gaan dragen?

 6. Stel de VVD had met Groenlinks, PVDA en D66 een regering gevormd.
  Dan had Geert nu de grootste geweest.

  Geert heeft ons in de houdgreep. Zolang de mensen niet zien dat het een gevaarlijk oplichter is, zal hij ons in de houdgreep houden.

  Wat dan? Geert in de regering doen? Daar kleeft ook een groot gevaar aan.
  Een houdgreep, dat is het.

 7. Dit is ongeveer waar ik nog huiviger voor ben dan ik over de aanhangers van de PVV was.

  VVD verder aan de economische macht wil zeggen dat een verdere scheiding arm rijk, uitholling zorg en publieke diensten aan de orde is. CdA doet vanzelfsprekend mee terwijl Wilders en zijn 2e kamer club onhaalbare, discriminerende anti islam en buitenlanders haat politiek als sanerende geruststelling voor ontevreden burgers media breed verkondigen.
  Economisch onrecht zou naar radicale burger rellen kunnen leiden.
  Iets wat regerings verantwoordelijken Rutte met zijn orde op economische zaken, m.i. als neo fascistische economie en Verhagen toch niet gewild hadden of hadden kunnen voorzien toen ze met Wilders in zee stapten ❗ ?

 8. #7

  De kans om met Paars aan de onvrede van Wilders stemmers over achterliggende politieke mores tegemoet te komen, leugens en haatkreten te ontmaskeren is door Rutte met zijn 18 miljard piketpaaltjes, HRA VVD CdA`geblokkeerd. De tot standkoming van Rutte 1 was m.i. een vuile voorgekookte zaak waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

 9. De houdgreep van wilders is een illussie. In de opvoeding wordt aangeraden het onredelijk schreeuwend kind te negeren totdat het bij zinnen gekomen is en weer op een gepaste manier aan de sociale activiteiten wil deelnemen. Maar vooralsnog krijgt Wilders alle aandacht. Ondertussen neemt de vvd de kans waar om de samenleving te hervormen in de richting van het recht van de sterkste cq machtsbehoud voor het kapitaal. Dat zijn slechts twee aspecten van eenzelfde visie. Onderscheid/discriminatie levert de rechtvaardiging voor onbehoorlijke inkomensverschillen; het vergaren van rijkdom ten koste van anderen omdat die ander nou eenmaal minderwaardig is omdat hij/zij niet hard genoeg werkt, niet goed genoeg nederlands spreekt, een achterlijk geloof aanhangt, nou een maal geen echte hollander is , geen goede ondernemer of vul maar in.

Reacties zijn gesloten.