Sanctioneert Rosenthal nu de blokkade van Gaza??

Dit vraagt Abu Pessoptimist zich af.

Vandaag wordt er een spoeddebat gehouden op verzoek van Joel Voordewind van de CU.

De Nederlandse regering moet alles in het werk stellen om te voorkomen dat een schip uit Nederland vertrekt om mee te doen aan de Freedom Flotilla 2-vloot richting de Gazastrook.

Dat stelt ChristenUnie-Kamerlid Joel Voordewind. Volgens hem loopt Nederland anders het risico in een diplomatieke rel verzeild te raken met Israël.

Raar dat Voordewind zich daar nu wel druk om maakt en Rosenthal ook. Als Geert weer eens een bekscheet laat en een ander land, regeringsleider of bevolkingsgroep schoffeert hoor je ze niet. Dan zijn ze he-le-maal stil. Raar, vind je ook niet?

4 gedachten over “Sanctioneert Rosenthal nu de blokkade van Gaza??”

 1. Het gaat toch om een mensenrechtenafweging. Nu worden de mensenrechten van de Israëli geschonden door Hamas (raketten) en die van de Gazanen door Israël. Opheffing van de blokkade zou nu inhouden dat de mensenrechten van de Israëli meer worden geschonden en van de Gazanen minder. Dat Israël wat beter op komt voor de mensenrechten van de eigen bevolking (joden en arabieren) dan Hamas blijft bud.

 2. Quote: ” De Nederlandse regering moet alles in het werk stellen om te voorkomen dat een schip uit Nederland vertrekt om mee te doen aan de Freedom Flotilla 2-vloot richting de Gazastrook”.

  Wat is daar mis mee dan? Naar Gaza varen? Van wie mag dat niet? En waarom niet? Sinds wanneer is
  vredelievend support verboden?
  Bookie Schreef:

  Nu worden de mensenrechten van de Israëli geschonden door Hamas (raketten) en die van de Gazanen door Israël

  Huh?? Pardon? Gaza is een land dat zich verdedigt tegen imperialistische agressie van een mogendheid
  die uit is op `Lebensraum’ en `Blut und Boden’, daar waar die westers gevoede militaire mogendheid die met een ‘ i ‘ begint niks heeft te zoeken buiten de hem door VN en US toegekende grenzen.
  Hup Likoed, ik leg het hier weer voor jullie klaar. 😆 Wat mij betreft komt er een Krapuulprijs voor wie lui van dat weerzinwekkende zionistische propagandaslag het beste afserveert. 😆

 3. Sorry hoor maar als ik een bootje heb mag ik toch zelf weten waar ik heen vaar? Moet nog gekker worden, eerst het Schengen verdrag opzeggen straks, waardoor alleen Europeanen niet meer vrij kunnen reizen straks (want de Vluchteling gaat echt dan niet via de weg overstekken hoor die steekt gewoon de heide over ;)). En dan later een hek er om heen want stel je wilt met je bootje naar Gaza en niet naar Zuidlaren varen ;).

 4. @2 Het doelbewust bestoken van burgers is nu eenmaal het schenden van mensenrechten. Bestoken van militairen weer niet, maar daar is juist weer geen sprake van.

  Hopelijk wordt een onafhankelijke Palestijns president.

Reacties zijn gesloten.