‘Groenrechtse’ einzelgänger aast op zetel in Eerste Kamer

De kieslijst voor 23 mei kent drie nieuwkomers die een gooi doen naar zetels in de Eerste Kamer: twee politieke partijen en één ondernemer. De PVV en Jan Nagels’ 50Plus lonken na de successen in de provincies naar het groene pluche. Een vreemde eend in de bijt is de duurzaam ondernemer Ruud Koornstra pleitbezorger van de ledlampen en de elektrische auto.

Het centraal stembureau voor de Eerste Kamerverkiezing maakte donderdag bekend welke partijen meedoen en met welke kandidaten. Op 23 mei brengen de leden van Provinciale Staten (anoniem) hun stem uit op iemand van deze lijst.

Ook dit is mogelijk in Nederland. Niet in Tweede Kamer, niet in Provinciale Staten, maar wel meedoen voor Eerste Kamer. Is dit nu raar? Of snap ik het niet?

3 gedachten over “‘Groenrechtse’ einzelgänger aast op zetel in Eerste Kamer”

  1. Bijna alle democratische systemen hebben wel iets raars, meestal vanwege historische redenen omdat men slechts met tegenzin en onder dwang de macht aan anderen dan ‘ons soort mensen’ wenste over te dragen.

  2. Ik heb al twee led-lampen. 😎

    (waren 2-voor-de-prijs-van-1 toen ze bij AH nieuw in het assortiment kwamen en ik wou ook wel eens een nieuwe gimmick van iets in huis. Ze doen het trouwens nog steeds.)

Reacties zijn gesloten.