Britse Telegraafkrant probeert Climategate nieuw leven in te blazen

Daily Telegraph, 1882. Stoled from Creative CommonsNu het steeds lastiger wordt om te ontkennen dat de aarde misschien toch wel een piezeltje aan het opwarmen is, kun je natuurlijk altijd nog terugvallen op het zwartmaken van de onderzoekers. Een laboratoriumassistent die vreemd gaat op een personeelsfeestje, een koffiejuffrouw die toegeeft dat wetenschapper X wel vijf klontjes in zijn koffie blieft – allemaal onweerlegbaar bewijs dat de hele klimaatwetenschap meteen de prullenbak in kan!

Ook de Daily Telegraph, de Britse tegenhanger van onze eigen krant voor zwakker Nederland (op het plaatje zie je hoe ze er in 1882 uitzagen), heeft weer een schandaal ontdekt! GLOBE, een van de tientallen organisaties die het Climategate-verhaal onder de loep heeft genomen (waarbij niemand ook maar één spoor van daadwerkelijke fraude heeft kunnen vinden) blijkt namelijk wel eens…. hou je vast…. het is bijna niet te geloven…. subsidie te hebben ontvangen! En niet eens van de grote oliebedrijven zoals dat een rechtgeaard scepticus betaamt, maar van de BBC! En van de Britse regering, dus van onze (nou ja, hunnie ze) belastingcenten! En ze vergoeden zelfs reiskosten! Nou, als dat niet op fraude wijst, weet ik het niet meer!

Hey psssst, dames en heren van de Telegraph…. hebben jullie nou nog steeds niet door dat áls er destijds met gegevens is gesjoemeld (wat niet is gebeurd), er omláág is gesjoemeld omdat ze bang waren paniekerig over te komen? En dat “geloven in Climategate” eigenlijk inhoudt dat je gelooft dat het allemaal nog veel erger is dan het IPCC heeft voorspeld? Nee zeker? 😛

3 gedachten over “Britse Telegraafkrant probeert Climategate nieuw leven in te blazen”

 1. En van de Britse regering, dus van onze (nou ja, hunnie ze) belastingcenten!

  Hoho, mijn vrouw betaalt belastingen in Groot-Brittannië (nogal wiedes, als Engelse).
  En als toerist draag je ook altijd je steentje bij via de onontkoombare btw…
  Dus van MIJN belastingcenten. En ik vind ik het ook nog eens niet erg!

 2. Haha… ik sluit me aan bij Arnold. Als Londoner betaal ik tegenwoordig dagelijks mee! En ik vind het ook niet erg.

 3. Nou, als jullie zó beginnen zal ik het maar bekennen… ik ben deze eeuw zelf ook in London geweest 😮 en wel hierheen (zie tevens mijn comment bij de comments aldaar, het was namelijk nogal erg leuk 😎 ).
  En ik vind het ook al niet erg, dus tussenstand Krapuul – Telegraph: 3-0 😆

Reacties zijn gesloten.