Het masker valt officieel

Dit is een gastbijdrage van Jan.

Ik heb hier al vaker geroepen dat de politiek van het Persoonsgebonden Budget af wil. Net op het nieuws, onomwonden: er moet een miljard  bezuinigd worden op deze regeling. Wat een visionairen, deze regeling heeft een hele bedrijfstak gegenereerd die veelal tegen een magere beloning met veel liefde en plezier chronisch zieken en gehandicapten helpt langer thuis te wonen, en een leven te leiden onder de meest normale omstandigheden. Deze bedrijfstak bestaat al 13 jaar en wordt al 13 jaar zwart gemaakt en beschuldigd, maar wij halen onze schouders op en liggen ’s nachts wakker van die meneer met kanker, of die jongen met een dwarslaesie. Hoe lang nog? Of zou dit een manier van het CDA zijn om de kerken weer vol te krijgen, want daar ben je als hulpbehoevende op een gegeven moment alleen nog maar zo’n beetje op aangewezen. De slogan “de economie heeft een beetje VVD nodig”, getverdemme, onbegrijpelijk dat de helft van de kiezers daar ingetrapt is.

Alle sociale punten van gedoogpartner PVV zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

Hee Henk of Ingrid! Rij niet tegen een boom hoor, want dan moet je je buurvrouw lief aankijken of ze je reet wilt afvegen.

O ja, GGZ moet ook fors inleveren. Terwijl de mensen in Alphen aan den Rijn nog maar net begraven zijn gaan ze in ieder geval korten op de professionals die hier misschien vooraf iets hadden kunnen signaleren, of een potentiële dader op het rechte spoor hadden kunnen houden.

4 gedachten over “Het masker valt officieel”

 1. beste mensen,
  ik ben geen journalist die een onderbouwd en doortimmerd achtergrond artikel kan schrijven, ik schreef dit even nadat ik me gisterenavond in mijn bammetje had verslikt tijdens het journaal.

  De zorgsector is enorm complex en wij begrijpen donders goed er een beperkt budget is en dat er prioriteiten binnen de sector zullen moeten worden gesteld.
  Wat voor mij totaal raadselachtig blijft is dat eeuwige gehak op het PGB, met een totaal budget van 74 miljard is het PGB met 2,7 mi ca. 3 a 4 % hiervan.
  Dus laten ze de management structuren, het gebouwenbeheer, de farmaceutische constructies, verkwistingen, dure bijscholingen allemaal links liggen, nee het moet allemaal komen van bezuinigingen op het PGB, dit lost alle problemen op.

  Dan blijft er maar 1 conclusie, budgethouders en kleinschalige zorgaanbieders zijn gewoon een makkelijke prooi, het lag er nog nooit zo dik bovenop.

  Lichtje aan de horizon, er is een branche organisatie voor kleinschalige zorgaanbieders in oprichting, hier zochten in een zucht en een scheet zo’n 160 serieuze organisaties aansluiting. Dus binnenkort hopen wij een stem in het Haagse te krijgen.

 2. Jan Schreef:

  k ben geen journalist die een onderbouwd en doortimmerd achtergrond artikel kan schrijven

  Dat moge zo zijn maar we hebben wel meer van dit soort artikeltjes nodig.

 3. vdHeuvel, ik zal mijn vinger aan de pols houden in ons kleine stukje zorgland.

  Het is m.i. de ondoorgrondelijkheid, onrendabelheid en verkruimeling van de sector die eraan ten grondslag ligt dat er zo mee gesold wordt, Ik heb niets op met rechtse sociaal economische opvattingen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk best benieuwd was naar Minister Schippers, na Klink, ik bedoel een vrouw uit de praktijk.

  Wij weten allemaal uit de praktijk dat er veel gewonnen kan worden op allerlei terrein, er is veel innovatie en er werken veel knappe koppen in de zorg, dit vereist een politicus met visie en doorzettingsvermogen om hier wat van te maken.

  Helaas pindakaas, premies omhoog, pakket inkrimpen en PGB voor de helft korten, dat is het antwoord.

  Dit is geen visie, dit is gewoon luiheid en gemakzucht. Van de VVD zou je een beetje zakelijkheid, een beetje slimmigheid mogen verwachten.

 4. De laatste jaren wordt door de overheid de sociaal zwakkeren in onze samenleving als favoriete doelgroep gekozen voor het compenseren van de overheidstekorten. Dat deze mensen op een gegeven moment geen financiële reserve meer hebben om een menswaardig bestaan te lijden is vandaag de dag niet meer belangrijk.
  Persoonlijk zijn we de afgelopen twee jaar €3000, – achteruit gegaan (uitkleden buitengewone lasten), dit wordt in onze situatie niet gecompenseerd. Hoewel we een modaal inkomen hebben zitten we netto door de extra lasten in verband met een ernstig zieke partner netto onder de bijstandsnorm. Voor enige tegemoetkoming door de overheid of gemeente komen we niet in aanmerking.
  We zijn niet de enige in Nederland die in deze situatie zitten. Blijkbaar zijn chronisch zieken, invaliden, bejaarden, arbeidsongeschikten etc. de paria’s van Nederland waar men het liefste vanaf wil. Dood is goedkoper! Dit hebben we al een keer meegemaakt ongeveer 70 jaar geleden!.

Reacties zijn gesloten.