Invloed SGP past in sentiment tegen geest jaren zestig

Hans Goslinga in Trouw:

Het orthodoxe protestantisme heeft in Nederland nooit het fanatieke, laat staan gewelddadige karakter gekregen waarmee het in het Zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Noord-Ierland zo’n slechte reputatie in de wereld opbouwde.

Maar dat kan zomaar veranderen onder dit bruine kabinet, dat aanstuurt op een tweedeling in de Nederlandse maatschappij en verdeel en heers speelt.
De mannenbroeders van de SGP zijn al verleid tot deelname (hoewel, verleid, ze stonden gelijk al te trappelen om vooral toch maar mee te mogen doen) en ruiken de macht en de mogelijkheden om van Nederland een extreem christelijk land te maken. Ik heb daar -zeker als vrouw- meer angst voor dan voor de in Nederland wonende moslims.

10 gedachten over “Invloed SGP past in sentiment tegen geest jaren zestig”

 1. En krek zo zit het in elkaar… hoewel het voordeel van zaken die uit de mode zijn, is: dat ze soms beresnel ook weer ín de mode komen. De revolutie wordt heus wel weer herontdekt.
  Zo zie ik nu de pofmouw weer terugkomen in het straatbeeld, terwijl we toch afgesproken hadden dat niet meer te doen.

 2. Gezien het eerdere stukje over hoe fout de SGP was in WO2 is het waarschijnlijk een Godwin om te zeggen dat ze 66 jaar later wéér de verkeerde kant kiezen , wacht eens !!!! 66 !!!! , dat is al bijna het getal van het beest !!! 😀

 3. “…mogelijkheden om van Nederland een extreem christelijk land te maken.”
  Kom op zeg, ik verwijt die mensen heel wat waandenkbeelden, maar dit idee is ongeveer even realistisch als dit jaar nog een vrouw als president in Afghanistan. En dat weten zij zelf ook wel.

  Hoewel de mening over vrouwen onder deze extremisten verwerpelijk is, begrijp ik ook weer niet waarom je denkt dat de islam het zoveel beter voorheeft met de vrouw.

  Nu zullen de meeste moslims in Nederland niet zo streng in de leer zijn als de SGP’ers, maar de gehele groep is veel groter, dus er is een gerede kans dat extremisten onder de moslims net zo talrijk zijn als die onder christenen.( een extremist is in mijn ogen niet per se gewelddadig)

  De keuze die je hier voorlegt, is als kiezen door welke hoorn je gespiest wilt worden door de stier.

 4. De pofmauw, geweldige terugkeer, how about hoepelrokken 😀 ?
  Die trendsetters toch, het strandbeeld is preutser geworden, minder blote borsten om je iets van aan te trekken, het is maar waar je je iets van wat en waar over van en over je lijf aan trekt 😀
  De tijd voor mannen staat ook niet stil met allerlei tribaal gedurfde kleding accenten, of die oude status mega roesjes aan mouwen of nek 😀

 5. Ik vind gepiest nog niet zo verkeerd is, mannen onderdrukking van vrouwen lijkt op hondsgedrag……niets nieuws aan eigen terrein afpiesen…..oeps …

 6. De SGP is niet de enige vrouwonvriendelijke rechtse partij die bij de coalitie betrokken is. PVV, CDA en zelfs VVD kunnen er ook wat van.

Reacties zijn gesloten.