Nederland: Cavia-politie en schandalige veetransporten

Twee stukken op Joop.nl. Snap je nu waarom ik me zo kwaad maak over die halfzachte idioten van de PVV? Wel cavia-politie, maar geen geld voor controle op veetransporten, gewoon vóór bio-industrie stemmen, kortom ook bij dieren geldt dat ze niet allemaal gelijk zijn 😥

Animal Cops hebben niks te doen

Cavia-politie Capelle druk met kraaiende haan

De animal cops in Capelle aan den IJssel hebben vrijwel niets te doen, schrijft de Volkskrant. De meldingen die ze krijgen van overijverige burgers blijken voornamelijk vals.

De dierenpolitie is een paradepaardje van de PVV. De agenten zijn gretig als eerste geïnstalleerd in Capelle aan den IJsel door wethouder Joost Eerdmans (ex-LPF-Kamerlid, WNL-presentator en Wilders-bewonderaar). Na een maand functioneren blijkt dat de speciaal opgeleide opsporingfunctionarissen weinig om handen hebben.

Nederlands veevervoer beestachtig

Nederlands transporteurs voldoen te vaak niet aan de voorwaarden voor veevervoer

Nederlandse transporteurs vervoeren vee door heel Europa. Dat vervoer is aan allerlei voorwaarden gebonden, met het oog op dierenwelzijn. Zo dient bij langere transporten een goede drinkwatervoorziening en voldoende ligstro aanwezig te zijn. Volgens dierenwelzijnsorganisaties gaat het nog regelmatig mis.

2 gedachten over “Nederland: Cavia-politie en schandalige veetransporten”

  1. Mark my words… zodra ze de caviapolitie gaan evalueren, zul je zien dat het overgrote deel stiekem blijkt te zijn uitgeleend aan andere poltie-onderdelen omdat ze anders de hele dag toch maar duimen zaten te draaien.

    En dan krijg je koppen als “Anonieme ex-caviacop schaamde zich: ‘Op verjaardagen zei ik altijd maar dat ik iets administratiefs deed'” :mrgreen:

  2. “Snap je nu waarom ik me zo kwaad maak over die halfzachte idioten van de PVV?”

    Als een stelletje idioten onze gezamenlijk belastinggeld verkwanselen en tevens op straat gooien mag je ook boos op worden. Zeker weten!

Reacties zijn gesloten.