Zoon en drie kleinzoons van Khadaffi omgekomen bij bombardement

Ik vraag mij af hoe een dergelijke actie bijdraagt aan de bescherming van de burgerbevolking van Libië, wat het officiële doel van de VN-resolutie is die de luchtaanval zou moeten rechtvaardigen.

Lijkt me eerder een moordaanslag, want Khadaffi zelf bevond zich ook in het huis. Bovendien is dat vroeger al eens eerder geprobeerd. Op een niet al te prettig persoon weliswaar, maar niettemin een moordaanslag die niet onder het mandaat van de VN-resolutie valt.

17 gedachten over “Zoon en drie kleinzoons van Khadaffi omgekomen bij bombardement”

 1. Nee, in een oorlog daarentegen is de leider van de tegenpartij wel een legitiem doel.

 2. Jammer dat ze niet de hele Familie hebben opgeruimd. het enorme leed wat deze familie onschuldige mensen heeft aangedaan is onbeschrijflijk, opruimen scheelt enorme procedures en nog meer leed, Deze meneer Khadaffi had al lang zijn Familie kunnen beschermen door te vertrekken naar het buitenland wat ze al meerdere keren is aangeboden. Het is nu hun keuze oorlogje te voeren tegen eigen bevolking, met het risico dat er ook onschuldige familie leden om het leven komen. Wortel

 3. #3
  Ik zou ook niet heel rouwig zijn geweest als Khadaffi en al zijn beoogde opvolgers waren omgekomen. De vraag blijft wel of dat in de verste verte in het huidige VN-mandaat past.

 4. #5 Als er met tirannenmoord meer doden worden voorkomen, dan heb ik er geen enkel probleem mee.

  De leider van een tegenpartij is wel degelijk een legitiem militair doel. De manier waarop kan wel in bepaalde gevallen een oorlogsmisdrijf zijn. Bevindt de leider zich in een militair complex? Geen probleem. Midden in een stadion gevuld met burgers? Dan wordt het wel erg moeilijk om zoveel bijkomende burgerdoden te verdedigen tenzij je heel precies kunt mikken.

 5. Oorlog is pure moord; zeker als je er een begint of als je een conflict onnodig gaande houdt.

  —————-
  Khadaffi heeft orders gegeven om op burgers te schieten dus je kunt zelfs nog betogen dat hem doden binnen het VN-mandaat valt. Je beschermt er namelijk burgers mee.

 6. Overigens is dit geen oorlog maar toch het instellen van een “no fly zone” of zoiets? Waren die kleinkinderen van Khadafi piloten of bedienden ze het luchtafweergeschut?

 7. Sofia van der Linde Schreef:

  #5 Als er met tirannenmoord meer doden worden voorkomen, dan heb ik er geen enkel probleem mee.
  De leider van een tegenpartij is wel degelijk een legitiem militair doel. De manier waarop kan wel in bepaalde gevallen een oorlogsmisdrijf zijn. Bevindt de leider zich in een militair complex? Geen probleem. Midden in een stadion gevuld met burgers? Dan wordt het wel erg moeilijk om zoveel bijkomende burgerdoden te verdedigen tenzij je heel precies kunt mikken.

  De VN is geen partij in deze oorlog. wat J zegt, zij worden alleen verondersteld een no-flyzone te handhaven en burgers te beschermen.

 8. misschien gebruikt Khadaffi zijn eigen (klein)kinderen wel als menselijk schild?

  de minst bekende, die kennelijk geen noemenswaardige functie bekleed binnen het regime, met een paar kleinkinderen in ruil voor wat publiciteit is vast niet zo’n groot offer voor iemand zonder geweten

  met de dood van Khadaffi Sr was de georganiseerde strafexpeditie tegen de eigen bevolking ongetwijfeld sneller beëindigd

  ik maak mij meer zorgen of “het Westen” niet zal proberen om er een of andere marionet te installeren

  de militaire operatie, inclusief “instructeurs” voor de rebellen, dient uiteindelijk economische en politieke belangen

 9. kaaskop Schreef:

  misschien gebruikt Khadaffi zijn eigen (klein)kinderen wel als menselijk schild?

  Ik sluit het niet uit maar in dit geval geloof ik daar echt helemaal niks van.

 10. als je zo veel (klein)kinderen, bodyguards en clangenoten hebt gaan de statistieken zich op een gegeven moment tegen je keren

  wrong place, wrong time

 11. Ik vind elk leven een te veel maar oorzaak en gevolg is nu bekent bij kahdaffi. Ik moed er niet aan denken wat voor gevoel dat is. Ik hoop dat hij niet zo lang wacht als sadam. En wie zijn schuld het ook is God weet dat en die straft niet maar wij. Geen een is zonder schuld in deze wij hebben ook allemaal boter op ons hoofd maar de meesten onder ons weten niet eens waarom deze dingen gebeuren.

  Ik las gister dat er in syri”e niet word ingegrepen om dat daar niets te halen is. Laat die machts wellustelingen over aan zich zelf. Het is een moeilijk probleem wat wil dieal qiuda nu eigenlijk weet niet eens hoe je het schrijft. Ider dengt dat hij of zij in hun recht staan. Net als de taliban geen respeckt voor een vrouw hebben lijkt het terwijl het hun enige mogelijkheid is om te zijn. Maar als je iemand die niet van je houd dwingt. Zullen ook je kinder geen liefde ervaren ze zijn ook deel van jouw en je gedachte goed.

  En in je volgende leven zal je waarschijnlijk de vrouw zijn straf nou nee als je iets niet ondervind of er goed over na denkt. Kun je het ook niet veranderen. En ik ben blij dat kahdaffi niet mijn vader is ik hou van het leven en niet van macht. En status wat heb je er aan er is veel mis in de wereld maar het kan snel anders worden. Sluit vrede met elkaar gooi de geloven op een hoop want wat je ook denkt er is maar een God hoe je hem ook noemt. Wij zijn allemaal zijn kinder en ja wij kregen van hem de vrijheid om alles te doen en te laten wat we willen. Maar alles heeft wel een gevolg en Negatief heet dat niet voor niets. Maar laat je keus nu anders vallen dan heeft het zijn dienst er op zitten. Helaas als we dat niet doen zullen we nog veel meer voelen. Stop met olie en gaswinning ontbossing zuurstof zie je ook niet maar je ziet wel zijn doel als het er niet meer is. God gaf ons wind en water energie stop daar je geld in. Je hoeft echt niets te missen er is ook geld aan goede dingen te verdienen. Zorg dat de honger uit de wereld komt zo simpel. Wij zouden geen wapens meer moeten produceren wat we hebben is genoeg om te dreigen helaas zolang we niet luisteren nog nodig. Als we dat geld aan al de mensen besteden die nu leiden. En ja die moeten leren voor zich zelf te willen zorgen.

  Maar moeten ook de mogelijkheid krijgen want als je vlucht en je holt het opvang land uit zit je al gauw in de zelfde situatie. Opvang landen moeten zich gaan verdiepen in de opvoedingen in die landen. En wat er hier van ze verwacht word en wat uit bepaald gedrag voortvloeit. Nou Kahdaffi geloof mij een land wat voor land ook of het nu al qiuda is. Het vloeit allemaal voort uit hebzuchtt en zeker niet uit liefde. Het spijt mij oprecht vooal voor de kleinkinder ook voor je zoon natuurlijk maar die is opgevoed en hij ziet je vast als goede vader. Ik denk aan alle vaders en moeders en kinder die hiervan het slachtoffer zijn. Keer om lees mijn boek en je weet hoe het zit breng het in pracktijk dan weet je dat er tenminste een op de hoogte is als je liegt maar ook waarom. Klazina boek te vinden via google. tik in Godbestaat.wordpress.com

 12. ze zitten inmidddels ondergedoken op dezelfde locatie als de Irakese weapons of mass destruction 🙂

 13. Ik ben absoluut geen Khadaffi fan, deze man heeft heel wat op zijn geweten. Maar deze aanslag waarvan ik eigenlijk toch wel uitga dat men eigenlijk Khadaffi zelf wilde ombrengen vind ik onacceptabel. Dit gaan in tegen de VN resolutie.

  Het is een binnenlandse aangelegenheid. Het gaat hier niet zozeer om Khadaffi die zijn eigen volk uitmoord, maar om stammen die elkaar bevechten. Ook bij de rebellen zitten figuren van het type Khadaffi en stel dat Khadaffi weg zou gaan en 1 van die figuren komt aan de macht dan kan het weleens zijn dat die veel erger zijn dan Khadaffi en zal men later weleens spijt kunnen krijgen dat men de rebellen ooit heeft geholpen. Men heeft ook een kilo boter op het hoofd. Men wist allang van Khadaffi’s represieve beleid tegen zijn volk van de laatste jaren, maar als er wat te halen valt(laat me raden..olie??) dan kneep men bewust een oogje dicht.

  En nu moet Khadaffi opeens weg? Ik ben absoluut geen liefhebber van deze man verre van dat, maar ik vind wat de verenigde naties nu doen getuigen van een dubbele moraal. Ze doen alsof ze een soort messias zijn door Khadaffi aan te vallen, maar als het ze uitkomt doet men gewoon zaken met dergelijke lui.

  Dus ik heb met zowel van Khadaffi als van de verenigde naties en de navo geen hoge pet op!

Reacties zijn gesloten.