Zo doen VVD’ers dat, werken aan hun toekomst

Frits Huffnagel stapt op als wethouder van Den Haag om meer tijd te besteden aan zijn pas opgerichte adviesbedrijf.

Frits is in 2006 wethouder geworden. Het idee komt toch bij mij op dat hij vijf jaar op riante betaling van de belastingbetaler heeft gewerkt in Den Haag (494.898 inwoners dus schaal 9) aan een goed netwerk voor zijn toekomst.

Waar heeft hij de tijd vandaan gehaald om een nieuwe bedrijf op te richten? Heeft een wethouder van een grote stad dan toch te veel tijd over om andere dingen te doen? Of was het allemaal vooropgezet plan voor Huffnagel’s eigen toekomst? Zoals dat VVD’ers betaamt, goed de eigen broek ophouden!

13 gedachten over “Zo doen VVD’ers dat, werken aan hun toekomst”

 1. Capuccino, zolang het een fatsoenlijke ondernemingsgeest is, hoor je mij niet. Maar dit riekt naar vooropgezette plannen waarbij wij als belastingbetalers én jaren voor zijn kapitaalvergaring hebben gezorgd én hem ook nog hebben betaald om dit mogelijk te maken. Kortom, niets fatsoenlijks aan.

 2. De hemelbestormers van de CU weten er anders ook weg mee. Rouvoet stapt op eigen houtje op, niet voor maar na de verkiezingen. Ontslag op eigen verzoek zeg maar. Hoor ik vanmiddag op radio 1 dat hij echter wel onder de wachtgeldregeling valt! Moeten gewone werknemers eens proberen!! Zo doen eigenlijk alle rechtse minkukels dat werken aan je eigen toekomst, Toekomst van een ander is van minder ot geen belang.

 3. Een bedrijf oprichten kost tijd en moeite inderdaad.
  Dat is volgens mij ook een gedachte achter die wachtgeld regeling, je volledig concentreren op de politiek, zodat wanneer je eruit stapt ondersteuning krijgt om je weer in de maatschappij te settlen.
  Kan je dus best twijfels bij hebben…..maar ja, hij zal echt niet de enige zijn.
  Als -ie het bedrijf in de baas (onze) zijn tijd heeft opgezet neem ik ook aan dat -ie van zijn regeling afziet, toch?

 4. Huffnagel valt onder de wachtgeldregeling van de periode dat hij wethouder was. Het inkomen als raadslid is daarmee verrekend. Het slimme van een nu een bedrijf op starten is, dat de eerste jaren boekhoudkundig verlies wordt geleden en zijn wachtgeldregeling dus niet verrekend hoeft te worden. De gemeente Den Haag cq de burgers en ook de PVV stemmers ja zelfs de Mos betaalt voor het opzetten van het nieuwe bedrijfje van Frits-bonnetjes-affaire-Huffnagel de komende jaren. Gezien de innige band met Den Haag en het eerdere succes van de city-marketing van deze stad door Huffnagel zal de Hofstad wel zeker zijn eerste klant zijn. Wedden dat de Mos geen enkel probleem heeft wanneer -uurtje-factuurtje-Huffnagel Mos zijn plannen voor Den Haag Hocky stad of Den Haag Olympiade stad gaat promoten.

 5. Het vertrek zal wel door Wilders geeist zijn omdat Huffnagel een van zijn marionetten in de Haagse raad huilie huilie , stampie , stampie , en weghollie, weghollie, had laten doen

 6. Allemaal dhimmipraat, omdat hij van de herenliefde is, huh.

 7. Volgens mij is er toch sprake van een misverstand. Ik heb dit adviesbureau vorige maand opgericht, na overleg en raadplegen van anderen. Er is dus geen sprake van het opzetten van een bedrijf tijdens mijn wethouderschap. Bovendien had iedereen die dat wilde, kunnen weten dat ik het allerliefst vorig jaar was doorgegaan als wethouder Citymarketing van Den Haag. Ik snap dan ook niet zo goed waarom jij/jullie deze aantijgingen aan mijn adres doen.

 8. Aantijgingen? Hieruit spreekt juist bewondering over hoe goed sommige mensen voor zichzelf kunnen zorgen. Beetje Eurlings model lijkt dit op. Sjappoo hoor.

 9. @# 11 – de auteur zet gewoon een paar vraagtekens bij je besluit, dat zal je vanuit je functie als wethouder toch gewend zijn neem ik aan.
  Ik heb zelf een onderneming opgericht vanuit loondienst, kostte me zo’n beetje 1,5 jaar voorbereiding voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon.
  Zeker in deze tijd waarin iedereen zo loopt te gillen over “onze belastingcentjes” mogen er best vragen gesteld worden wanneer je uit een publieke functie gelijk overstapt in je eigen onderneming die een beetje in het verlengde ligt.

Reacties zijn gesloten.