Hinderlijke zwijnen afschieten, gewoon omdat het kan

Er gaat een tijd komen dat praktijken zoals deze met afgrijzen en totaal onbegrip beschouwd gaan worden.  Wilde zwijnen die net gered  zijn alsnog afschieten.

Varkens en zwijnen, op zijn minst alle zoogdieren eigenlijk, zijn dieren met een bewustzijn, met gevoelens en gedachten. Die maak je niet dood gewoon omdat het kan en omdat het een beetje hinderlijk is als die voorbij een zekere lijn menen te moeten lopen. Ik weet niet precies waar ik de grens moet trekken waar het het doden van dieren betreft; vogels, reptielen, amfibieën, vissen, insecten; ik sla niet eens zomaar een vlieg of mug dood als ik het kan vermijden.

Toch eet ik wel vis en soms kip. Als ik ze zelf moest doden zou ik behoorlijk uitgehongerd moeten zijn, om dat voor elkaar te krijgen. Dus wat dat betreft ben ook ik hypocriet. Vrienden van mijn Amerikaanse vriendin schieten elk jaar een hert op hun land, voor hun vlees voor die winter. Dat is dan eerlijker.

Maar toch, een paar zwijnen afschieten die net aan de verdrinkingsdood ontsnapt zijn; er is  een zekere mentaliteit voor nodig om dat te kunnen doen. Een mentaliteit waar iets fundamenteel verkeerd mee is, als gevolg waarvan de omgang met dieren fundamenteel verkeerd is in onze maatschappij. Het begrip dieren is om te beginnen al fout, wij zelf zijn immers niets meer dan dat, zij het met een wat uit de hand gelopen neocortex.

Wat dat betreft heeft de Partij voor de Dieren mijn volledige sympathie. Maar dat meeliften met de PVV bij het ritueel slachten zit me dan weer niet lekker.

12 gedachten over “Hinderlijke zwijnen afschieten, gewoon omdat het kan”

 1. Laurent, link is niet goed.
  Deze geschiedenis is inderdaad bizar. Eerst rukt de brandweer uit om de zwijnen te redden en vervolgens worden ze afgeknald. De brandweer zal zich goed verneukt voelen, lijkt me. Niemand had wat verteld over de ongemarkeerde grenzen voor de zwijnen. De zwijnen zelf overigens ook niet.
  De mierenneukerij gaat nog verder. De jager wordt berispt, niet omdat hij de zwijnen heeft afgeknald, neeee, omdat hij dat op Zondag heeft gedaan. Dat mag namelijk niet.
  Achterlijke idioten!

 2. @Laurent, neem dit geval met het afschieten van de wilde zwijnen als een test of toets bedoeld om de psychopaten in onze maatschappij te doen ontmaskeren.
  Geen mens met een normale psyche zou zoiets gaan doen of kunnen doen: mensen die graag moorden omdat ze kunnen moorden worden met een woord ongeschreven: psychopaten.

  In zou geen onderscheid kunnen maken tussen enerzijds deze persoon die wilde zwijntjes afschiet simpelweg omdat hij WIL graag levende wezens doden en anderzijds degene die in de walgelijke filmpjes op Internet medemensen onthoofdt.

  In wezen zijn ze een en zelfde.

 3. Sorry,
  Maar er worden talloze ganzen,herten,konijnen,zwanen,eenden afgeschoten en nauwelijks afkeer in de telegraaf.nu het om een zwijn gaat staan ze op hun achterpoten??
  Ook een bericht dat ganzen worden vermoord en dat het hele lijf moet worden verwerk nauwelijks afkeer..maar voor een verwilderd knorrend zwijn wel?

  Hypocrytie,ligt wellicht aan het symbolische van het zwijn/varken denk ik.
  Vooral dat dion en veel tokkies zich zo opwinden erover..maar straks wel een vette worst in de snert.

  Alle dieren hebben een bewustzijn.

 4. Stropen mag (helaas) niet, kiloknallers vol antibiotica en allerlei andere bagger worden je letterlijk en figuurlijk opgedrongen. Maar een paar afgeschoten wilde varkens brengt roering in de politieke gelederen?

  Zot dat deze jachtopziener deze beesten heeft afgeknald. Ik mag aannemen dat de nog warme lijken keurig zijn geslacht en het heerlijke vlees (kuch: stresshormonen) naar de voedselbank is gegaan?

 5. Niettemin, is er een psychopaat bezig geweest. Belangrijk dat men aan de hand van dit walgelijk voorbeeld nu roept dat er hordes psychopaten zijn. Het besef zal vroeg of laat volledig doordringen.

 6. Onze hooggeeerde VORST; Willem A> heeft op de tv duidelijk verklaard dat ie een verfent jager is.
  zie ook de opmerking van Nexus

 7. Psychopaat? Pas maar op, Nexus, het kost niet veel moeite om je uiterst voorbarige “diagnose” onderuit te halen.

  Het feit dat jij hierin “hordes psychopaten” wil zien, louter en alleen op basis van dit incident, is nogal triest.

  – voor zover bekend deed deze jachtopziener wat zijn taak behelst;
  – voor zover bekend zal de taakomschrijving van deze mogelijk tekstueel worden aangepast, mocht het nodig blijken dat deze niet zorgvuldig genoeg is omschreven
  – er is overduidelijk sprake van een zekere discrepantie tussen de verschillende regels; daarbij opmerkende dat de opstellers van deze hiervan op de hoogte zijn en deze daar waar nodig aan zullen passen.

  Ik behoor overduidelijk niet tot ‘hen’ die gaan roeptoeteren dat het hier om hordes psychopaten gaat.

  Daarnaast zegt je “oproep” overigens meer over jou, dan over deze toch wel trieste situatie. En dan zeer zeker niet op een positieve wijze.

 8. @Marc, stop ik je niet te denken wat je wil (Sorry heb geen cursief).

  Mijn standpunt is hetzelfde gebleven.

 9. Ben ik even blij dat je beseft dat ‘een standpunt’ ‘geen mening’ behelst, Nexus. ;-]

  Oh,
  Cursief, enzo = html tags — er zijn betere, maar: http://www.html-tags.info

  .cursief..haakje slash / om te sluiten. Zonder puntjes. (Dank Pyt!)

Reacties zijn gesloten.