Gaat Henk Kamp zich builen vallen?

VVD fractievoorzitter Gerard Huijpen van de Brabantse gemeente Halderberge wil actie voeren tegen de plannen van minister Kamp (ook VVD) om geen seizoensarbeiders uit Roemenië en Bulgarije toe te laten in de tuinbouw. Dat schreef hij in een brief aan de burgemeesters en wethouders in zijn gemeente.

Huijpen is het niet eens met zijn partijgenoot Henk Kamp, minister van Sociale Zaken die seizoenswerkers uit Oost-Europa wil behandelen als arbeidsmigranten van buiten de EU die niet zomaar een werkvergunning voor Nederland kunnen krijgen.

Want:

Zo gelooft hij (Kamp – red) niet dat bijvoorbeeld aardbeienkwekers geen ander personeel kunnen vinden dan Roemenen. “We moeten elkaar niet voor de gek houden en gaan zeggen dat aardbeienplukken zo’n specialisme is”

Tja, dat is nou toch sneu voor al die kwekers en telers, dat Henkie van de VVD dit soort plannen heeft. Want waarom zijn zij zo gek op deze arbeiders? Misschien omdat ze ze geen CAO loon hoeven te betalen? Lekker goedkoop? Goedkoper in ieder geval dan die dure Nederlanders.