24 gedachten over “PVV weg bij dodenherdenking – goed punt van Mei Li Vos”

 1. Kijk PvdA, zo doe je dat: de beuk erin. Maar ja, laat je nu net haar buiten de Kamer vallen…

 2. Uit het desbetreffende stuk:

  Wat moet een nazaat van een socialistische verzetsstrijdster als een vijfde van de Kamerleden vindt dat zijn moeder aan de verkeerde kant stond?

  PVV-politici zouden uit piëteit voor deze nabestaanden, en omdat ze blijkbaar iets heel anders herdenken, niet naar de herdenking op 4 mei moeten komen. Natuurlijk, er is vrijheid van meningsuiting, je mag alles in je verkiezingsprogramma schrijven wat je wilt, er is geen instantie die optreedt tegen pogingen tot geschiedvervalsing. Maar er is ook nog zoiets als respect voor de doden en hun nabestaanden. Betoon in ieder geval dat beetje respect – door thuis te blijven op 4 mei.

  Rekenfoutje: hetgaat om een zesde van de Kamerleden, nog steeds veel te veel natuurlijk.
  En als die lui enig respect voor wie dan ook opbrachten hadden ze er nooit gezeten, dus dit is een schreeuw de woestijn in.
  (Dat ik ooit nog Mei Li Vos zou citeren, wat een tijden toch…)

 3. Ben benieuwd hoeveel anti-pvv spandoekjes er bedeesd worden ingeleverd morgen… Misschien, juist uit piëteit voor de slachtoffers en uit protest , voorafgaand aan de 2 minuten stilte een striemend fluitconcert/luchtalarm tegen de aanwezigheid van dictator bruinpoot en z’n censurerende gevolg. Er dient eens een flinke punt te worden gezet. Juist : DE BEUK ERIN.

 4. @3: als dat een argument was zijn wij hier allemaal ook schreeuwenden in de woestijn. Voorlopig schreeuwt ze dit wel op alle voorpagina;’s van de dagbladen op internet.

 5. @#6 Bitter als je het volgende bedenkt.
  Nederlandse politie collaboreerde ook heel trouw tijdens de bezetting 1940-1945. Vrijwel niemand nam ontslag want dan kon je onder de Arbeitseinsatz komen te vallen. Er waren ook meer Joden, Zigeuners, andere minderheden en Verzetsstrijders blijven leven als de NL politie wat luier was geweest.

 6. Ik ben al sinds vorig jaar bezig over dat ‘(nationaal-) socialisme’ in het pvv-program. De plek waar men daarover had moeten beginnen, is de Tweede Kamer. Dat vis niet gebeurd. De tweede mogelijkheid was de verschijning van het schandelijke boekje van Martin Bosma. Die onderbouwt de stelling dat socialisten gelijk aan Nazis zouden zijn.
  Maar dat is allemaal niet gebeurd.
  Nu plotseling alle pvv-ers vanwege die stelling van het pvv-program in de ‘foute’ hoek zetten, is dom en onjuist. Dom, omdat de overgrote meerderheid van de pvv-volgelingen zichzelf als antifascist beschouwt. Gelukkig maar.
  Laat Wilders maar naar de Dam komen. De absurditeit van een vreemdelingenhater die vreemdelingenhaat komt herdenken – dat zal vanzelf wel veel meer mensen gaan opvallen, dan nu het geval is.

 7. Links Nederland moet eens at minder bedeesd doen. Benoem de PVV gewoon bij haar naam en aard. De PVV is een nazi beweging met vertegenwoordigers in de 2e kamer welke eigenlijk in het gevang thuishoren!! Of in een gesticht, dat kan natuurlijk ook. Hoewel, kunnen we dat de bewoners van deze instellingen wel aandoen? Dus nog maar eens, de PVVers welke zich volksvertegenwoordiger durven te noemen zijn gewoon een stelletje neo-nazi’s derhalve is de PVV als beweging een nazi beweging. Mochten er PVVers zijn die mijn uitspraken niet op prijs stellen, gewoon huili,huili doen. Tenslotte is dat de bedrijfscultuur in de PVV gelederen. Dus PVVers, oprotten en wegblijven van mijn 04 Mei herdenking. Nu en voor altijd!!

 8. @#9
  De Linkse partijen dienen ook VVD, CDA, SGP en CU er op aan te spreken dat zij niet geëist hebben dat PVV bepaalde punten zou schrappen.

  Waaronder inderdaad Etnische registratie, afpakken passief kiesrecht van mensen met de dubbele nationaliteit en de opmerking over 4 & 5 Mei.

 9. Sofia van der Linde Schreef:

  De Linkse partijen dienen ook VVD, CDA, SGP en CU er op aan te spreken dat zij niet geëist hebben dat PVV bepaalde punten zou schrappen.

  precies, zoals nu gedragen ze zich als collaboranten.

 10. @#11
  Wie zwijgt stemt toe. Als deze partijen een probleem hebben met deze punten dan moeten ze hun mond open trekken.

 11. Huib Schreef:

  Ik ben al sinds vorig jaar bezig over dat ‘(nationaal-) socialisme’ in het pvv-program. De plek waar men daarover had moeten beginnen, is de Tweede Kamer. Dat vis niet gebeurd. De tweede mogelijkheid was de verschijning van het schandelijke boekje van Martin Bosma. Die onderbouwt de stelling dat socialisten gelijk aan Nazis zouden zijn.
  Maar dat is allemaal niet gebeurd.
  Nu plotseling alle pvv-ers vanwege die stelling van het pvv-program in de ‘foute’ hoek zetten, is dom en onjuist. Dom, omdat de overgrote meerderheid van de pvv-volgelingen zichzelf als antifascist beschouwt. Gelukkig maar.
  (…)

  Ja, net zoals de NSB-ers en Nederlandse Waffen-SS’ers zich in de jaren dertig als volkomen integere anti-communisten beschouwden. Ik begin er niet meer aan die mensen iets duidelijk te maken. Het enige waar het om gaat is dat collaborerende partijen als CDA en VVD het niet meer ‘opportuun’ zouden gaan vinden zich met dergelijk schuim te associëren.

 12. #8 Volstrekt eens met Huib. Maar wat maakte Mei Li Vos een fantastisch punt! Eindelijk iemand die een goed podium vond om te wijzen op de consequenties van de absurde stelling van Martin Bosma. Overigens weet Nu.nl daar weer van te maken dat Bosma bedoelde: ‘Daarmee wordt de suggestie gewekt dat ook de slachtoffers van bijvoorbeeld de Sovjet-dictator Jozef Stalin worden herdacht.’: http://www.nu.nl/politiek/2506745/pvvers-welkom-bij-dodenherdenking.html

 13. #14 Want daarmee wist het Nationaal Comité de handen in onschuld te wassen. Want morgen worden ‘Nederlandse burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties’herdacht . Dus (o.m.) slachtoffers van het nationaal-socialisme en zeker geen slachtoffers van het (nationaal)socialisme, omdat het de PVV-bedoeling is dat (nationaal) uit die term te elimineren..

 14. Het vaak zo overgevoelig opererend Nationaal Comité kan ook eens uit haar beschaafde kast komen en ten strijde trekken! Leden van de PVV zijn niet welkom omwille het partijprogramma, discriminerende teksten, opruiing, haatzaaien, etc. Misschien kunnen ze plaatsnemen op een met bruine linten afgescheiden stukje stoep in de Warmoesstraat. Opdat zij het eens aan den lijve zullen ondervinden…

 15. @17
  Ik hoor het net bij P&W, viel zowat van mijn stoel. Als het waar is (zou mij om de een of andere reden niet verbazen), hoop ik dat er een geluidsopname van is! Maar zoveel geluk zullen we wel weer niet hebben…

 16. het is vooral jammer dat de ouders van Hero Brinkman tot reproductie in staat waren

  zijn moeder had hem in ieder geval beter kunnen doorslikken

  of uitspugen/kotsen wat beschaafde mensen ook met hem doen

 17. De onbegrepen Mei Li Vos, die een voortreffelijk punt heeft en bij P&W niet aan de bak komt in het gezelschap van de wegkijkende Pechtold en Berlijn: “4 mei niet geschikt voor politiek”. Wat een behoudzucht! Als er één moment is om de betekenis van de 4e mei weer eens vet te onderstrepen is het nu. Waarom kwam de link tussen heden en verleden waar het gaat om het uitsluiten van bevolkingsgroepen door de partij van Drinkebroer & Bruinpot niet aan de orde? De geblondeerde smeerpijp uit Venlo staat met z’n uitgestreken tronie op de Dam morgen. Dat op zich is al een politiek statement. Slik maar een paar keer, kijk weg, wil het niet weten, Alexander P. Je bent een slapjanus met een zwakke rug en een burgerlulletje. Mei Li Vos, mijn steun heb je. Je raakt een gevoelige snaar en deze klank is van onschatbare waarde. Anticiperen, vooruit denken en aan de slag, dat is de opdracht. Schud je PvdArabieren ,-) companen es wakker. De beuk moet erin namelijk.

  En nu slapen en dromen van het Noord-Hollandse drankorgel dat stevig ingetapet met bruin plakband van een dijk wordt gerold…

 18. JoeyRamone Schreef:

  En nu slapen en dromen van het Noord-Hollandse drankorgel dat stevig ingetapet met bruin plakband van een dijk wordt gerold…

  Wel aan de Marker kant van Volendam hoop ik …

 19. JoeyRamone Schreef:

  wegkijkende Pechtold en Berlijn: “4 mei niet geschikt voor politiek”.

  Wat een voorbeeld van dansende idiotisme, zeg. “4 mei”is ontstaan direct uit de politiek die voor en na de WOII werd gevoerd.

  Politiek hoort thuis naast de herdenking van de slachtoffers op 4 en 5 mei. Politiek die helder en duidelijk laat zien dat we herdenken het directe gevolg van de nazi, extreem-rechtse, westerse superioriteitsideologie, de übermenschen die door die jaren toen miljoenen slachtoffers gemaakt hebben.

  En het mag gezegd worden dat we dit verschijnsel op de dag van vandaag niet meer in onze politiek en leven zullen toelaten. Dank je, Mei Li Vos.

 20. Een extreemrechtse partij krijgt via de parlementaire democratie toegang tot de macht. We hadden toch beloofd dat dit niet weer zou gebeuren?

 21. De herdenking is toch al enige tijd uitgebreid naar oorlog slachtoffers , niet langer behouden bij het herdenken van WO 2 als 1 van de grootste oorlogs misdaden uit de geschiedenis?
  Hoe dit geformuleerd wordt , over welke andere slachtoffers dit zou gaan maar wel dat ik dit geen goed idee vond en blijf vinden.
  JPB Irak stond er bv. indertijd bij terwijl hij mede verantwoordelijk voor zijn steun aan deze illegale oorlog was, waarvan de slachtoffers dus ook , maar dan tussen tussen haakjes, herdacht werden.

  Ik heb geen datum ter onderbouwing maar stel dat vanaf die uitbreiding de herdenking tot een diffuse oproep aan burgers en een openbaar diffuus gebeuren ipv focus op WO2 heeft kunnen verworden.
  Ik zie hoe dan ook geen enkel goed motief , ook verjaring ivm met nabestaanden niet, om de herdenking uitgebreid te hebben. De herdenking WO2 zou als burger herdenking en als voorlichting over het hele land en op alle scholen met lezingen, gepaste kustzinnige expressie naar eindstation de Dam plaats horen te blijven vinden.

  Door de focus uit te breiden zou men zelf een opening hebben gegeven aan wat er nu aan ook censuur plaats kan vinden.
  Ik waag het te bewtijfelen of Wilders en co. dan ook het gore lef zouden hebben gehad om met alle bewaking, ook al komt Wilders met een media reactie op Mei Li Vos, te willen verschijnen.

  Dat ons Koningshuis, dat tijdens de uitbraak WO2 het land snel onvuchtte, niks staan voor volk en vaderland, er een rol in mag spelen, ook al zo iets dat aan de geschiedenis ervan voorbij gaat.

  Dat de andere partjen aan het Wilders programma punt ,4 mei ””national socialisme” voorbij zijn gegaan, Mei Li Vos er net nu voor mee voor de dag komt, stemt tot denken waarom zij dat niet veel eerder heeft gedaan.
  Zou ze het PVV program pas onlangs gelezen hebben en er staat wel meer in om aan de poltieke bel over te trekken!

 22. We hadden beloofd of er was ons beloofd ? Uiteindelijk zijn wij het zelf of we buigen voor fascisme of niet..

Reacties zijn gesloten.