Wederom helder standpunt van Lilian Helder

Helaas is deze helderheid ook weer van de kenmerkende,  doelbewuste dom- en botheid die we zo goed kennen van rechts: Lilian wil namelijk gewoon ook kinderen aan strafrecht onderwerpen, ongeacht de leeftijd. Maakt niet uit dat de hersenen van een mens zich nog tot het vijfentwintigste levensjaar ontwikkelen, nee gewoon domweg straffen, dat gaat vast helpen, ook bij achtjarigen.

Het zal wel weer een kwestie van appels en peren zijn, of persoon A en persoon B.

8 gedachten over “Wederom helder standpunt van Lilian Helder”

 1. Ik zou er nog wat voor te zeggen vinden om kinderen onder de 12 te berechten als er een gereed vermoeden is dat een kind onterecht beschuldigd wordt van een ernstig misdrijf. Het zou dan om waarheidsvinding moeten gaan. Wat mij betreft zouden ouders en het kind in kwestie dit mogen verzoeken als een kind anders uit huis zou worden geplaatst.

  Dan wil ik wel cijfers hoe vaak personen onder de 12 worden verdacht worden van ernstige misdrijven als overvallen, seksueel misbruik, verkrachting, zware mishandeling, mishandeling met de dood als gevolg, doodslag en moord. Als dat slechts een paar keer per jaar voorkomt dan zie ik niet in waarom de regels moeten worden aangescherpt.

 2. Lilian Helder en trawanten verzuipen zich simpelweg in obsolete strafmaatregelen ondernemingen om de eigen frustraties weg proberen te werken dat ze nog niet gelukt is om een extreem-rechtse dictatuur in Nederland uit de grond te krijgen.

  We laten ze mooi niet toe, toch?

 3. Nijntje is stout
  Nijntje moet een paar nachtjes in een hokje zitten
  Dat vindt Nijntje niet leuk

  (dit om even op het niveau van de gemiddelde PVV-kiezer te blijven)

 4. Waar blijven de politici & journalisten die gewoon om cijfers vragen? Hoe groot is dit probleem? Om kinderen onder de 12 te berechten zal je meer rechters nodig hebben en aparte rechtbanken. Is dit probleem echt groot genoeg om die kosten te rechtvaardigen.

  Deze coalitie wil de helft van de alle spoedeisende hulp weg bezuinigingen omdat een paar doden extra prima zijn wat hun betreft.

  Dus zeg het maar PVV, hoeveel moorden plegen kinderen van onder 12 per jaar? Is dat meer of minder dan het aantal begrote extra sterfgevallen als gevolg van bezuinigingen op spoedeisende hulp?

 5. @ Sofia van der Linde:
  Het antwoord op deze vraag weet je al, er zijn geen moordenaars/verkrachters van onder de 12 jaar.
  Waar het de PVV om gaat is “Het tuig moet van de straat: de straat uit, de wijk uit en desnoods het land uit ” (uit PVV verkiezingsprogramma). Nu willen ze nog de ouders van de kinderen aanpakken, blijkbaar gaat hun intresse uit naar de kinderen zelf (onder het motto: als je die het land uitstuurt volgen de ouders vanzelf)

 6. Jaap stb Schreef:

  Het antwoord op deze vraag weet je al, er zijn geen moordenaars/verkrachters van onder de 12 jaar

  Helaas Jaap , die zijn er wel , ik heb in de USA in een speciale inrichting voor dat soort kinderen gewerkt .. Het feit is wél dat die in een inrichting thuishoren en niet in het gevang … Al de verkrachters ( de jongste was als ik me goed herinner 8 ) waren trouwens zelf al vanaf héél jong verkracht ..
  en slechts 1 van de 80 kinderen kwam uit wat men een “normaal ” gezin kon noemen .. ( Voor degene die denken dat cocaïne een “onschuldige ” drug is , veel van die kinderen hadden Foetaal Cocaïne Syndroom schijnt dat die troep juist de sociale delen van het babybrein beschadigt )

  Maar even terug naar Liliane Troebel ….. Wat is er met al die PVV’rs dat ze om de Nederlandse cultuur te beschermen die willen afschaffen en door de Amerikaanse willen vervangen …… ????

 7. @ Al Bakrastani:
  Sorry, ik refereerde aan de situatie in Nederland. Je hebt gelijk als je zegt dat kinderen die dergelijk gedrag vertonen dit meestal doen omdat zij zelf op nog jongere leeftijd iets dergelijks aan de lijve hebben ondervonden en deze kinderen horen hulp te krijgen geen gevangenisstraf.

 8. Al Bakrastani,

  PVV-ers zijn zelf-kolonialisten zolang de VS maar de kolonisator is.

  Er zijn een groot aantal zaken extreem schadelijk of risicovol voor het ongeboren kind zoals onder andere alcohol en rauw vlees. Dat betekent niet dat een niet-zwangere volwassene ze niet met mate kan gebruiken. Ik vind dat recreatief cocaïnegebruik moet kunnen ook al zie ik zelf de lol niet in van betalen voor een tijdelijk veel te hoge bloeddruk die gepaard gaat met tunnelvisie, een afgezwakt gehoor en een pijnlijke neus.

  Dat ik voor legalisatie ben, betekent niet dat ik drugs als ongevaarlijk zie. Ik vind dat alcohol en tabaksproducten legaal moeten blijven maar dat betekent niet dat ik vindt dat zwangere vrouwen moeten drinken en paffen en ook niet dat je die producten aan kinderen moet geven of verkopen.

  Het is nog altijd aan de PVV om te bewijzen dat de huidige aanpak van daders onder de 12 niet voldoet.

  Tot dusver heb ik ook geen enkel bewijs gezien dat Foetaal Cocaïne Syndroom in Nederland veel voorkomt onder jeugdige criminelen.

Reacties zijn gesloten.