Al-Qaida is vreselijk overschat – door eigenlijk iedereen

Enge moslim boehoehoehoe
De grote goeroe van Al-Qaida, Osama Bin Laden, is afgeknald. Zijn lijk is respectvol behandeld volstrekt conform islamitische tradities en vervolgens iets minder islamitisch in zee gedumpt. Al-Qaida was zogenaamd de grootste bedreiging sinds het Warschaupact. En, als we dwaallichten als Geert Wilders moeten geloven, Al-Qaida was zo’n beetje de enige weg voor een moslim die de boel niet loopt te bedriegen. Nou dan hadden toch op zijn minst wel wat vuurwerk mogen verwachten van die 1,5 miljard levensgevaarlijke moslims.

Maar nee, niets.

3 gedachten over “Al-Qaida is vreselijk overschat – door eigenlijk iedereen”

 1. Spijtig voor dicterende xenofoben, de Taliban heeft ook al geen trek in jihad in Nederland of Amerika.
  Er zal toch weer een eng musulmanspook moeten worden verzonnen, desnoods onder valse vlag.

 2. Eerst was er 11 september daarna de mislukte schoenbommer Richard Reid en daarna de onderbroekbom terrorist Umar Farouk Abdulmutallab

  De de aanslagen in de metro’s in London en Madrid heeft Al Qaida geen succesvolle grote aanslagen meer kunnen plegen. Ik denk zelf dat de metro bombardementen ook niet uit de koker van de club rond Osama bin Laden komen maar van bewegingen die geïnspireerd zijn door 11 september.

  Als Al Qaida in staat was tot een tweede 11 september dan was dat al lang gebeurd. Dan hadden ze het meerdere keren gedaan. Ze hebben daar de mensen en de middelen niet voor.

 3. Al Qaida: in de BBC-docu “The Power of Nightmares” wordt alles haarfijn uitgelegd.
  Link: http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Nightmares

  “De openbare aanklagers die de aanval op de Amerikaanse Ambassade in 1998 onderzochten, geloofden dat deze door bin Laden was georganiseerd en wilden hem bij verstek veroordeeld krijgen door aan te tonen dat hij aan het hoofd stond van een criminele organisatie.”
  “Jamal al-Fadl, een voormalig medewerker van bin Laden, beschreef hen een dergelijke organisatie, welke door de onderzoekers al Qaida werd genoemd.”
  “Al-Quaeda kon niet gevonden worden, want het bestond niet; het enige dat islamistische terroristen onderling verbindt is hun ideologie maar niet een organisatie die met wortel en tak uitgeroeid kan worden.”
  “De aanhouding van diverse terrorismeverdachten in Amerika na de aanslagen in september 2001 leidden niet tot enig bewijs van het bestaan van terroristische netwerken met sleeper cells, maar toonden veeleer dat er bij de onderzoekers een hoop fantasie aanwezig was.”
  “Veel van de media-aandacht voor potentiële terroristische aanvallen zijn speculatief en sensatiebelust”

Reacties zijn gesloten.