Christenvrouwen, kleedt u zedig!

Hebt uw vijanden lief, en keert uw andere wang toe, ach waarom zouden wij?

Hoe exotisch Nederland kan zijn illustreert ons RefoWeb – ondertitel op de homepage: 10 jaar, ik ben niet zeker of dit betekent dat de site 10 jaar bestaat, of dat tienjarigen de doelgroep zijn.
Men is er heel schriftuurlijk, behalve dan dat men bijna overal de duivel waarneemt, die – iets waar menigeen van op zal horen, zeker in die kringen – nou juist geen schriftuurlijke basis heeft. Jammer maar helaas.
Waar zou men zich zo serieus druk maken buiten de commerciële lawaaisector over – eh – Lady Gaga? (ja echt! Lady Gaga).

Maar goed, ik zou nooit op RefoWeb gekeken hebben als Trouw ons niet geattendeerd had op een dominee die de dames vermaant zich te bedekken op zomerse dagen, omdat het mannen in verzoeking brengt als zij onbedekt vrouwenvlees te zien krijgen. Hele leuke, heel gewone mensen, waar goed een anti-islamitische coalitie mee te vormen valt (nou, die kan ik mij dan nog voorstellen).

2 gedachten over “Christenvrouwen, kleedt u zedig!”

  1. Heel typisch dat de Wildersaanhang dit wegwuift. Dat bepaalde Christenen vrouwen verantwoordelijk houden voor de gevoelens en daden van mannen maakt niet uit. Dat bepaalde religieuze leiders en leraren stellen dat vrouwen door zich “goed” te kleden seksueel geweld moeten voorkomen, maakt niet uit zo lang het maar Christenen zijn. Dat is alleen erg als Moslims het doen.

    Dezelfde mensen betogen hier ook dat de pruiken van orthodoxe vrouwen wezenlijk anders zijn dan hoofddoekjes terwijl ze dezelfde functie hebben: voorkomen dat een vreemde man het haar van een vrouw kan zien.

  2. Dan blijkt men het bij RefoWeb zelf toch ook lichtvoetig te kunnen bespreken (en de man van de Nadere Reformatie Voetius eigenlijk ook niet meer te kennen – hij heette Voet, mensen). Op naar de refoboerka?

Reacties zijn gesloten.