Coalitie met PVV rond; Limburg heeft ook bruin bewind

Limburg heeft een nieuw bestuur. PVV, CDA en VVD sloten woensdag na weken van onderhandelen een coalitieakkoord. Dat hebben woordvoerders van de drie partijen vanmiddag laten weten.

Ik weet al hoe het zo gekomen is, Krijssie-Krijssie-Stassen bleef zo aan de gang dat CDA en VVD hebben gezegd:,, Oke, oke! Jij je zin, je hebt een coalitie! Als je maar ophoudt met krijsen.” 😀

9 gedachten over “Coalitie met PVV rond; Limburg heeft ook bruin bewind”

 1. cda wilde handdoek in de ring gooien vorige week, maar wilders wilde koste wat het kost in limburg gaan besturen:
  hij heeft persoonlijk de zaak in den haag onder druk gezet:
  voor verhagen was het “voor wat, hoort wat”

 2. Wat is er toch gebeurd met het PVV-breekpunt dat het maximaal aantal gedeputeerden vier moest worden?

  Oja, “PVV-breekpunt”. 😀

 3. Zullen we voortaan ipv Zuid-Limburg maar Bruin-Limburg moeten noemen?

 4. En zo zien we maar van het CDA kom je nooit af. Eerst kermen tegen de PVV en dan met ze samenwerken, want dat zeteltje zit zoooo lekker ;). Wat hebben we hiervan geleerd, nou nooit CDA stemmen ;). Maar ja 30% van Nederland doet het toch wel weer de volgende verkiezingen.

 5. @4
  Nou nee Dehnus, met het CDA is het zo goed als afgelopen…

 6. @5
  Let op mijn woorden, volgende verkiezingen, 25 zetels. Omdat ze dan weer zo’n “Lieve leuk gezichtje” als lijst trekker hebben :”Aww.. je kan zien dat het een Vader is, dit is de partij voor het gezin!”. Zwevende stemmers zijn echt zo makkelijk te beïnvloeden dat uiterlijk alles voor hun betekent.

 7. O ja, een van de andere PVV-breekpunten (het moskeeverbod) is ook al niet in het Limburgse coalitieakkoord terug te vinden. :mrgreen:

 8. Was er niet iets in de bijbel over het sparen van Sodom en Gomorra als er één goed mens zou wonen? Spaar ons dan ook van termen als “Bruin-Limburg”, al was het alleen voor mij. Ik heb nog nooit op deze partijen gestemd en ook een relatief grote minderheid van Limburgers niet.

Reacties zijn gesloten.