Niet alleen Erwin Lensink wordt in de steek gelaten door Nederland

Nederlanders die in het buitenland gevangen zitten, worden onvoldoende bijgestaan door de eigen overheid. Misstanden worden door diplomaten maar zelden aan de kaak gesteld. De financiële steun die de ongeveer 2.500 gevangenen ontvangen, is veel te willekeurig.

Niet alleen in het buitenland word je door Nederland in de steek gelaten, dat weten we al lang, zie de inspanningen van Uri in de zaak Zahra Bahrami en bij het helicopterdebacle in Libië. Als dat de standaard is van de inzet, ben je mooi in de aap gelogeerd.

Ook Erwin Lensink, de man die een ‘levensgevaarlijk’ projectiel tegen de gepantserde koets aangooide wordt gewoon in de steek gelaten. In Nederland! Kortom, je bent als Nederlander vogelvrij als je opgepakt wordt, binnen of buiten Nederland. Gaan we dat accepteren met zijn allen? Dacht het niet!

2 gedachten over “Niet alleen Erwin Lensink wordt in de steek gelaten door Nederland”

  1. Daarom vind ik het zo jammer dat dubbel staatsburgerschap niet meer mag. Dan kon ik er een nationaliteit bijnemen van een land dat wel wat voor diens burgers doet als er wat gebeurd in het buitenland.

Reacties zijn gesloten.