We hebben twéé PVV’s om te bestrijden

Hizb-ut-Tahrir, een internationale politieke partij demonstreert zaterdag om Syrische opstandelingen te ondersteunen

Morgen vindt in Amsterdam een opmerkelijke demonstratie plaats: doel is om de Syrische opstandelingen te ondersteunen. Daartoe zullen mannen en vrouwen gezamenlijk opmarcheren, want zo wil de Islam het, aldus de organisator, de Hizb-ut-Tahrir.

Hizb-ut-Tahrir betekent – geloof het of niet – Partij van de Vrijheid (of Bevrijding). Ook in dit geval hebben de doelstellingen weinig met de benaming van doen. De Hizb-ut-Tahrir strijdt voor een wereldwijd kalifaat, waar de sharia geldt en de macht word uitgeoefend door een kalief, een opvolger van de Profeet, ongeveer zoals het was kort na de dood van Mohammed. Voor de duidelijkheid: kalief betekent opvolger. In het kalifaat hebben niet-islamieten geen politieke rechten.

Han van der Horst trekt hier een mooie parallel. Ik zie Geert al met zijn vingers aan de twittertoetsen zitten vandaag. Dat het een schande is! Dat dit afgelopen moet zijn! Dat dit een grote dreiging is! Maar wat Geert niet ziet is dat de PVV net zo absurd is. PVV is ook fundamentalistisch. Ziet wel de splinter in andermans oog, maar niet de balk in zijn eigen oog.

Gelukkig wordt Nederland nog niet geregeerd door welke fundamentalistische partij dan ook, ook al doet Bruin I er stinkend zijn best voor om het wel voor elkaar te krijgen met een PVV-aanhanger en een SGP-aanhanger in de wachtkamer. 😥

1 gedachte over “We hebben twéé PVV’s om te bestrijden”

  1. Zowel Hizb-ut-Tahrir als de PVV willen iedereen “bevrijden” van diens vrijheid en rechten.

    De PVV neemt van fundamentalisten geld aan net als Hizb-ut-Tahrir.

    De PVV heeft wat mij betreft nog meer gemeen met de AEL, behalve dat de laatste hier in Nederland nooit echt voet aan de grond heeft gekregen.

Reacties zijn gesloten.