Crisis kwam van rechts

Crisis is product van doelbewust neoliberaal beleid.
Ze gedragen zich met de dag onbeschaamder, alsof er geen kredietcrisis is geweest en er geen volgende dreigt: de topbankiers. Hun bonus is weer zo groot als vanouds. Aan anderen hebben zij geen boodschap: van belastingparadijs naar belastingparadijs hoppend is hun fiscale bijdrage aan de samenleving nagenoeg nul. Hun meest winstgevende activiteiten voegen, anders dan bij fabrikanten van concrete producten, ook anderszins niets nuttigs toe. Tegenover de bonus staat geen malus, en de bonus komt altijd.
Thomas von der Dunk legt het nog één keer uit!

1 gedachte over “Crisis kwam van rechts”

  1. Von der Dunk roept, gezien de reacties, alsmaar meer kleinmenselijke angst op bij de gunstelingen van benepen neopopulisme.
    Straks wordt hij rechtsom nog verboden door ons xenofoob regentschap onder Rutte en wordt hij, hoop ik, een nieuwe volksheld en inspiratiebron voor progressief Nederland. Iemand als hij kan een voortrekkersrol aan voor een nieuwe kaste van krachtdadige kapitalistenmeppers die hun klauwen uitslaan naar uitbuitend janhagel in krijtstreep dat zich op schandelijke wijze, via het pluche verrijkt op kosten van de gemeenschap.

Reacties zijn gesloten.