De waan der lakeien

En het is weer tijd voor een artikeltje over je weet wel. Die man die vrij moet. Teken die petitie.

Afgelopen dinsdag 15 maart waanden wij ons even teruggezet in de tijd. Gedurende enkele uren leken wij ons te bevinden in een dictatuur van stalinistische of nazistische signatuur. Daar werden tegenstanders en critici van het regime voor het gerecht gesleept voor minuscule vergrijpen en op basis van rapporten van corrupte getuigen-deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Vervolgens werden zij levenslang opgesloten in een psychiatrische inrichting en plat gespoten. Maar dat is nu allemaal geschiedenis. Dacht u? Ik wil u niet in de waan laten.

Zorgvuldig ingeklemd tussen twee zittingen van het showproces tegen Wilders vond in het Haagse Paleis van Justitie de zitting plaats van een ander showproces, dat tegen Erwin Lensink, ook bekend als de waxinelichtwerper van prinsjesdag 2010. De regie was strak in handen van voorzitter mr. L. de Loor-Alwin, een soort in een kleuterjuf gereïncarneerde Roland Freisler. Vals-minzaam glimlachend kweet zij zich als een brave lakei van de haar opgelegde taak. (en lees verder bij prorepublica.nl)

1 gedachte over “De waan der lakeien”

  1. “Daar werden tegenstanders en critici van het regime voor het gerecht gesleept voor minuscule vergrijpen en op basis van rapporten van corrupte getuigen-deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Vervolgens werden zij levenslang opgesloten in een psychiatrische inrichting en plat gespoten. Maar dat is nu allemaal geschiedenis. Dacht u? Ik wil u niet in de waan laten.”

    Welke dictatuur is dit?

Reacties zijn gesloten.