Geert Wilders als Korangeleerde

Wilders presenteert zich als een moslimfundamentalist van het meer intolerante soort

Afgelopen weekend verkeerde Geert Wilders in Canada. Daar manifesteerde hij zich duidelijker dan ooit als korangeleerde. Althans die opstelling koos hij in een gesprek met Jonathan Kay, de hoofdredacteur van het landelijke dagblad National Post. De krant wil uitleggen dat Wilders geen racist is omdat hij de islam bestrijdt, maar de moslims niet. Ook roept Kay op tot een debat over de grenzen tussen godsdienst en ideologie.

Weer mooie column van Han van der Horst!

En die Geert die reist wat af, is dat trouwens op onze kosten?

 

1 gedachte over “Geert Wilders als Korangeleerde”

  1. “In dit verband is het misleidend de islam te definiëren als een ideologie. Dat zou dan ook moeten gelden voor het christendom dat in Nederland bijvoorbeeld beschikt over een eeuwige regeringspartij, een door de overheid bekostigd systeem van onderwijs tot en met de universiteiten om de jeugd binnen de eigen religieuze sfeer te houden alsmede een stevige greep op de publieke omroep.”

    Wilders begaat telkens weer een grote misser door geen SGP partijgenoot mee te nemen om zoveel mogelijk licht te kunnen werpen op de religieuze fundamentalisme en religieuze ideologie. Ze horen bij elkaar.

Reacties zijn gesloten.