CDA begint uit wanhoop lastercampagne tegen PvdA

Gisterenavond mocht Balkenende weer eens uitgebreid de vermoorde onschuld spelen bij Pauw en Witteman, over hoe die nare Wouter Bos het fijne CDA-plannetje om nóg eens een extra verlenging voor de Uruzganmissie erdoor te drukken dwarsboomde, vandaag gaat Gerda Verburg er nog eens overheen met een verhaal over het bewust laten vallen van het kabinet vanwege de machtswissel bij de PvdA.

Volgens haar is het goed dat het CDA en de PvdA voorlopig even niet samen in een coalitie zitten. “We hebben geen goede ervaringen met regeren met de PvdA. Dat gaat heel ver terug.”

Ik had het een nóg beter idee gevonden als het CDA voorlopig (lees: tot het einde der tijden) in geen enkele coalitie had gezeten, maar het CDA vindt het blijkbaar een beter idee een stel racisten te faciliteren.

Verburg stelt verder dat het voor haar moeilijk was om minister te zijn in een coalitie met de PvdA. “Je wist nooit van tevoren hoe de PvdA ergens in stond. Waar kun je dan op koersen?”

Dit een gotspe noemen is op zichzelf weer een gotspe. Een CDA-er die van andere partijen gaat beweren dat je nooit van tevoren weet waar ze staan?? Het CDA, politiek vulmiddel, ‘u vraagt, wij draaien, maakt niet uit welke kant op’.

Klets maar raak Verburg, voorlopig staan jullie op 15 zetels in de peilingen met jullie collaborerende Christenhypocritische partij.

7 gedachten over “CDA begint uit wanhoop lastercampagne tegen PvdA”

 1. “ons past nu bescheidenheid”… “periode van bezinning”…. nou jongens, wat een enorme bescheiden bezinning hebben jullie er uitgedraaid!

  Zeg eens eerlijk, hoeveel kilo Forlax heeft dat gekost? 😛

 2. Ja, hiermee haal je de argumenten van het CDA helaas niet onderuit, maar doe je hetzelfde waar je hen van beticht… dit is nou niet echt een zinvolle reactie op het mediaoffensief van het CDA.

 3. Mis ik iets?

  Ik meen mij te herinneren dat de PvdA vanaf het begin tegen de verlenging van de missie in Uruzgan was. Beetje raar dat Gerda Verburg klaagt over dat je niet weet met de PvdA waar je aan toe bent.

  Ik geef toe: ik was ook een beetje geschokte dat Bos zo waar zijn rug recht hield.

 4. @4 Ik denk dat Gerda bedoelt dat “als de PVDA strak haar koers blijft varen, het voor het CDA erg lastig is om rond de hete brij heen te draaien”.

 5. Er lag een kabinetsbesluit om weg te gaan uit Uruzgan. Maar onze eigen lobbyist voor Amerka, Verhagen, kwam dat niet zo goed uit en ging door met het proces om toch nog mee te kunnen doen als de PVDA zou gaan draaien.
  Wat niet gebeurde. Oja, en er lag een kabinetsbesluit.
  De echte sleutelrol lag bij Van Middelkoop die het ‘niet opportuun’ achtte om een alternatieve missie, waar de pvda wel voor was, te melden aan de Amerikanen.
  Die beslissing was de druppel.
  Ondertussen lag er nog steeds dat kabinetsbesluit.

 6. Gerda Verburg: “We hebben geen goede ervaringen met regeren met de PvdA. Dat gaat heel ver terug”

  In haar geval bedoelt ze hiermee de stenen tijdperk, naar alle waarschijnlijkheid.

Reacties zijn gesloten.