PVV stelt speciaal voor Gretta Duisenberg een Palestijnse staat in

Op de dag waarop nota bene De Telegraaf NSB-vlaggen voor je raam ziet hangen stel je deze Kamervraag:

2011Z09690 ‪
Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over verstoring van de dodenherdenking door Gretta Duisenberg. (Ingezonden 11 mei 2011)

1 Kent u het bericht “Duisenberg is moreel failliet”? 1)

2 Bezit mevrouw Gretta Duisenberg nog steeds een Nederlands diplomatiek paspoort? Zo ja, waarom, nu de heer Duisenberg al jaren geleden zijn banen bij de Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank heeft opgegeven?‬ ‪

3 Deelt u de mening dat de houding van mevrouw Gretta Duisenberg tijdens de dodenherdenking haar iedere aanspraak op een Nederlands diplomatiek paspoort heeft ontnomen?‬

4 Deelt u de mening dat zij geen Nederlands diplomatiek paspoort behoort te hebben en beter een paspoort van de palestijnse staat Jordanië kan aanvragen? Zo nee, waarom niet?‬ ‪

5 Bent u bereid het diplomatiek paspoort van mevrouw Gretta Duisenberg zo snel mogelijk in te trekken? Zo nee, waarom niet?‬

1) http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/296527/VVDer-Van-Baalen-Duisenberg-is- moreel-failliet.htm

Kost ons belastingbetalers weer een leuk bedragje, deze afleidingsmanoeuvre.

16 gedachten over “PVV stelt speciaal voor Gretta Duisenberg een Palestijnse staat in”

 1. pfff de Palestijnse staat Jordanië

  de plaat blijft hangen, altijd dezelfde retorische retoriek

 2. hoop heisa maken en hopen dat slechte journalisten dit overnemen en dan daar vragen over stellen….kan het niet hard maken, maar vermoed dat de eigenaresse van het restaurant ook een PVV-er is….

 3. willem Schreef:

  maar vermoed dat de eigenaresse van het restaurant ook een PVV-er is….

  Ha, waarschijnlijk zelfs zionistisch rechts, Gretta was daar vast niet toevallig. Maar goed, dat recht heeft ze. Ze kan heel subtiel zijn in haar relschopperij naar goedgesitueerde grachtengordelzio’s (uit haar vorige leven als partner van Wim) en die hebben daar dan ook om gevráágd, dunkt me. Ik snap dat wel.

 4. Dan nog vraag ik me af wat Greta Duisenberg ter zoeken heeft in zo’n ordinaire restaurant wat enkel bezoekt lijkt te worden door PVV-aanhangers en/of CIDI-lui. Het lijkt net of Greta een beetje masochistisch is. Als je daar elke keer vernedert wordt en de eigenaresse grijpt niet dan zou je als mens met trots die plek doelbewust mijden. Er zijn in Nederland wel meerdere restaurant waar je overheerlijk kan eten en het nog gezellig en goedkoper is ook.

 5. @Gozer. #5 Dat is helemaal waar. Ze ljjkt ietwat te lijden aan het syndroom van Jules Croiset.

 6. Abdel Alhazred schreef:
  “Ha, waarschijnlijk zelfs zionistisch rechts”

  Dan zou Greta nog een reden moeten hebben om het restaurant te mijden. Als anti-zioniste zou ze wel gek moeten zijn om de eigenaar meer winst te laten genereren door haar bezoeken.
  Af en toe vraag je af wat ze met de bestelling van Greta in de keuken doen. Ik zou als ik in een restaurant waar de eigenaar of eigenaresse of de koks mij niet mogen niet echt van mijn maaltijd kunnen genieten. Je hoort zoveel verhalen wat men doet met eten van een lastige klant dat je afvraagt hoeveel verhalen waar zijn. Ik zou zeker mij zelf het voordeel van de twijfel geven en naar de plaatselijke Chinees, Turk , of wie dan ook gaan eten. Die hebben voor zover ik weet nooit er een punt van gemaakt dat iemand die kritiek op Israel heeft al dan niet als klant te accepteren.

 7. Gozer, ze schijnt van haar stoel te zijn gevallen, dus misschien hebben ze wel wat in haar drankje gedaan.

 8. @Abdul alhazred,

  Inderdaad. Ha ha. Het syndroom van Jules Croiset. Die goeie ouwe Jules Croiset van die dreigbrieven en nepontvoering. Een van de kenmerken van het syndroom is een ziekelijke hang naar aandacht en dat krijg je wel in dat restaurant. Ook al is het negatieve aandacht. Maar voor mensen die op zoek zijn naar (ziekelijke) aandacht is negatieve aandacht net zo goed aandacht. Kan mij een situatie herinneren uit de Jaren taachtig van een man die bij de Amsterdamse politie probeerde een moord te bekennen die hij nooit op zijn geweten heeft gehad. Toen de politie hem ondervroeg bleek al snel dat de man zoveel tekort aandacht had dat hij zelfs met deze wanhoopspoging probeerde alsnog in de schijnwerpers te komen.

 9. “‘Nog geen 24 uur na de mediahetze blijkt het één groot maar vilein fantasieverhaal te zijn geweest. Ook de politie ontkent haar uit het restaurant verwijderd te hebben. Maar ondanks de follow-ups in de kranten is de schade natuurlijk weer gedaan.

  Advocaat en joodse loonie Herman Loonstein, oprichter, “voorzitter” en ook het enige lid van “Federatief Joods Nederland”, roept de horeca op om Gretta Duisenberg tot “ongewenst persoon” te verklaren. De vraag is of je iemand die zo weinig benul heeft van de Tweede Wereldoorlog en de Duitse bezetting dat kwalijk mag nemen?

  En zo werd de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag anno 2011 met behulp van de nieuwsmedia ‘gekaapt’ door lieden die verdriet over de gevallenen tijdens de Duitse bezetting en de liefde voor vrijheid ondergeschikt hebben gemaakt aan het demoniseren van politieke tegenstanders, en oproepen tot… nazi-methoden!”‘ Zie: http://eindpunt.blogspot.com/2011/05/voor-gretta-verboden.html

  Sonja doet uit de doeken hoe het zit. Lees vooral ook de comment’s en de follow-up en huiver.

 10. Greta Druisberg is gewoon een antisemitist dat niveau kan je nou eenmaal lastig bijschalen.
  Het enige wat helpt is hun een geschiedenis lesje geven.
  Vervolgens maken hun van de politieke keuzes van Israel uitgevoerd door de IDF (leger van) overigens vaak meer dan TERECHT acties onderneemt.
  Want als je even naar het Hamas handvest kijkt snap je ook wel dat het een verschrikkelijke orginisatie is die dagelijks duizenden palesteinen onderdrukt en mensen in gevaar brengen door raketlanceerstations te plaatsen in moskeeën midden in woonwijken voor politieke doeleinde.
  Begraafplaatsen maar goed nou nemen ook veel mensen blindelings berichten aan op twitter zonder daarvan een achtergrond te zoeken vanaf de anderen kant.
  En het is ook best logisch mensen zijn lui en als je de taktieken en achtergronden van hamas niet kent zou je ook zeker niet verwachten dat het je als verzets beweging (voor je eigen volk) je eigen volk in gevaar brengt.
  Overigens is dat een oude tacktiek
  Als de tegenstander 1 iemand dood komen er 10 van zijn vriendjes in zijn plaats.
  Ik ben absolute niet voor martelen maar logischer wijs is het nou eenmaal zo dat als je iemand martelt en dan terug stuurt dat angst op levert.

  Maar voor iedereen met meer verstand bereid is om te lezen en openstaat en daadwerkelijk de mogelijkheid inzit dat hamas een echte volharde nationaalsocialistische en antisemitische orginisatie is:
  het handvest bewijst het ruim gezien overigens in bijna alle talen te vinden via wikipedia http://www.likud.nl/ref24.html

  Wel grappig trouwens de joden mogen niet het argument gebruiken dat ze er al sinds ruim voor Christus daar zijn (als die al bestaat) 1 ding zeker hij was een jood dus ook een profeet voor de palesteinse goddienst was hun profeet jezus ook een jood =]
  Maar goed hamas mag zich rechtvaardigen met saladin? wat een fucking bullshit.
  Start living together in peace or have a war.
  Het is best ver van ons vandaan dat hele gat daar judeau, babylon, palestina hoe de fuck je het ook wil noemen relax maar er zal nooit volledigen vrede komen hou je er maar vanaf het blaast elkaar toch wel op.

  Tja de palesteinse staat jordanie zo die zijn lief voor palesteinen als je aan een palesteinse vluchteling vraagt waarvoor de gevlucht is dan krijg je meestal maar 2 antwoorden hamas of jordanie.
  De gaza strook hamas of reacties van de IDF of hamas….

  achja je kan niet op alles 13 elite commando’s afsturen met een dergelijke dreigingen.
  Gelukkig worden deze vaker ingezet dan straaljagers.
  Hoewel die ook steeds preciezer worden.
  Alleen het pakt zo lastig terroristen op….

 11. zeg joerie nog 1 keer zo’n off topic lulverhaal en je vliegt terug naar de telegraaf of weet ik veel waar je vandaan komt.

 12. Joeri,
  Altijd weer dezelfde voorspelbare zionistische valse liedje. Jammer voor je, want het liedje is te vaak gedraaid en is nu een beetje slaapverwekkend geworden.

  Sjuul van Dissel,
  Greta heeft alle redenen om het restaurant te mijden. Het is in haar positie niet verstandig om voor dat restaurant te kiezen met een duidelijk ons-kent-ons-publiek. Als ze zo stom is om het toch te doen dan zou je bijna zeggen dat zij de ellende over zich heen roept.
  Ik heb even een restaurantrecensie bekeken van die restaurant en ik zou daar niet eten al was het het enige restaurant in heel Nederland. Veel negatieve kritiek op het eten en de onfatsoenlijke bediening. Een bezoeker klaagt over een asociale gastvrouw die loopt te schreeuwen.
  http://www.iens.nl/restaurant/20598/amsterdam-lentrecote-et-les-dames/recensie

 13. Ja het is goed @Gozer, ik eet nooit in een restaurant. De laatste keer is zeker 30 jaar geleden. Maar nu hebben we “iens Weet waar je eet”: http://www.iens.nl. Verder gaat het mij niks aan waar Gretta eet en misschien was zij ook maar uitgenodigd, ze was er met een gezelschap [als ik de berichten tenminste goed gevolgd heb].

  “‘Sjuul van Dissel,
  Greta heeft alle redenen om het restaurant te mijden. Het is in haar positie niet verstandig om voor dat restaurant te kiezen met een duidelijk ons-kent-ons-publiek. Als ze zo stom is om het toch te doen dan zou je bijna zeggen dat zij de ellende over zich heen roept.”‘

  Dus als “iens al Weet waar je eet” waar blijven we dan? Lekker Anoniem is echt geen vreten. Gretta moet zich helemaal geen zorgen hoeven maken over waar zij eet.

 14. Wat Gretta Duisenberg doet, moet ze zelf weten, dat de PVV vragen over haar stelt in de Tweede Kamer vind ik lichtelijk bizar.

  Wat ik wel op zijn minst opmerkelijk vind, is dat zij een diplomatiek paspoort heeft.

 15. Bind me er niet op vast (niet op Gretta in ieder geval 😛 ) maar volgens mij mocht ze kort nadat haar man was overleden Israel niet meer in omdat ze niet meer over een diplomatiek paspoort beschikte.

Reacties zijn gesloten.