Opmeten van uw schuurtje voor ons aller veiligheid!

En dan zie je plotseling lui van de gemeente je schuurtje of tuinhuisje opmeten. En als je vraagt wat ze aan het doen zijn zeggen ze dat ze kijken of er een terrorist in kan schuilen.

“Geen voorbeeld van goede communicatie” zegt het dagelijks bestuur der gemeente ten antwoord op vragen dienaangaande. Maar waar het dan eigenlijk om gaat is niet bepaald geruststellend:

Hoewel de ambtenaren niet hielpen bij het opsporen van Osama bin Laden, is hun werk volgens de gemeente erg belangrijk. De metingen zijn namelijk nodig voor een landelijke databank.
Daarin moet staan wie de eigenaar van welk perceel en welk pand is. Dat is volgens de gemeente ‘van groot belang’ voor de openbare orde en veiligheid, bestrijding van fraude en de voorbereiding van nieuw beleid.

.

Het zou mij een mooie boel worden als we zomaar ongedocumenteerd een blokhutje in de tuin neerzetten!

5 gedachten over “Opmeten van uw schuurtje voor ons aller veiligheid!”

 1. Dit fenomeen bestond in de jaren ‘ 50 al. Mijn grootvader had een tent in de tuin opgezet om deze even te luchten. Binnen een uur stond de politie voor de deur omdat er iemand had gebeld met het verhaal dat mijn grootvader mogelijk illegale vreemdelingen aan het huisvesten was.

  Je gaat je bijna afvragen of ze mogelijke onderduikplekken in kaart aan het brengen zijn.

 2. Komen ze nu ook opmeten bij al die vette VVD-rentenieren met hun megahectaren aan opstallen hier in de Noordelijke provincies? Geen klachten over gehoord. De kont-rollende ambtenarij komt des te eerders bij huurders met een tuintje, stel je voor dat er vijf wietplanten (wat mag) in kunnen worden verteeld en verkocht.

 3. @#3 – ’t is inderdaad een absurd bouwwerk ?!?! Misschien gaat -ie terroristen opstapelen? Iets anders kan ik ook niet bedenken.

 4. Grappig om te zien dat de praktijk (van Jacqueline) uitwijst dat opmeten soms zo gek nog niet is.
  Dat regels handig kunnen zijn.

  @Jacqueline
  Over regels gesproken, weet je of je buurman zich wel helemaal aan de regels heeft gehouden, of zijn vergunning klopt?
  Anders valt er wellicht nog iets ongedaan te maken.

 5. @ Jacqueline:
  Als er inderdaad veel overlast is van dat bouwsel, zou ik zeker gaan informeren op het stadhuis of hij mag doen wat hij doet.

  En als hij zich niet aan de regels houdt: procedure beginnen.
  Is niet goed voor de verhoudingen, maar als ik je zo hoor, lijken die al aardig verstoord.

Reacties zijn gesloten.