Angst voor de nationale politie mist elke grond

Is dat zo? Is het geen terechte angst dat Den Haag op alle mogelijke manieren de burger onderdrukt, angst aanwakkert om nog meer beperkingen in te kunnen stellen? Volgens mij wel.

De schrijver van dit stuk eindigt met de woorden:

Volgens hem worden de reserves tegenover een nationale politie niet gerechtvaardigd door enig ervaringsfeit.

Maar daar wil ik tegen inbrengen: ik hoef geen ervaring te hebben om te weten dat springen van een flat verpletterend resultaat heeft. Dus vind die laatste zin gewoon flauwekul. Moeten we eerst ervaren hoe het is, om het dan niet meer terug te kunnen draaien?

2 gedachten over “Angst voor de nationale politie mist elke grond”

  1. Leuk die Google ad’s. Hoe het straks is weet ik niet maar nu staat er een ad van de politie onder het artikel. Google houdt dus goed in de gaten waarover geschreven wordt hier 🙂

  2. Zaken die gemeentelijk of regionaal kunnen worden geregeld moeten niet door Den Haag worden geregeld. De gemeenteraden en burgemeesters moeten beslissen over de prioriteiten van het plaatselijke politiecorps en het vervolgingsbeleid van het OM in de regio. Voor dingen die echt landelijk moeten heb je de KLPD.

    De enige hervorming waar ik voor voel is politieregio’s en parketten laten samenvallen met gemeentes. Op die manier controleert de gemeenteraad, burgemeester en de wethouder van justitie het veiligheidsbeleid in de eigen stad. Daar zou echter een aanzienlijke herindeling voor nodig zijn die wel aanzienlijke kosten met zich brengt.

Reacties zijn gesloten.