De morele meltdown van het hbo

Zelden zullen de perverse gevolgen van de introductie van het neoliberale bedrijfsmatige model voor een onderwijsinstelling zo schrijnend aan het licht zijn getreden als nu bij InHolland.

“Diploma’s 1 Euro, Cum laude 4 Euro”. Dit wrange grapje schijnt intussen al de ronde te doen naar aanleiding van de zich nu voltrekkende totale intellectuele implosie van Hogeschool InHolland: in de race om de van bovenaf opgelegde hoge streefcijfers te halen, bleek in de praktijk vrijwel alles geoorloofd.

Thomas von der Dunk over de neergang van het Nederlandse onderwijs, waar goed onderwijs ondergeschikt is geraakt aan marktwerking 😥

2 gedachten over “De morele meltdown van het hbo”

  1. Vertel dat maar eens aan die Europalievende partijen zoals D66, VVD, CDA, GroenLinks en de PvdA. Treurig, die marktwerking, maar zolang deze partijen de overgrote meerderheid hebben in de Tweede Kamer zal het met de marktwerking in het onderwijs nog lang niet gedaan zijn!

  2. Ik begrijp niet dat er ‘hbo’ in de kop staat, want reken maar dat het er op de universiteiten net zo aan toe gaat. Die worden ook op slagingspercentages afgerekend.

Reacties zijn gesloten.