Femke Halsema in haar hemd en Geert Wilders als keizer zonder kleren

Hoe de verdediging van Wilders als een boemerang terug kwam

In de afgelopen weken hebben Geert Wilders en zijn PVV voorgoed afgedaan als vermeende voorvechters van het vrije woord. De ene na de andere lezing of popconcert werd gecensureerd, oprechte critici wordt verweten op te roepen tot politieke moord, en in Canada werden afgelopen maandag zelfs de aantekeningen van een journalist afgepakt toen Wilders daar een speech wilde geven. Als CDA en VVD Wilders wilden matigen met kabinetsdeelname dan is dat niet gelukt. Maar ook de koers waar Femke Halsema GroenLinks op zette is failliet.

Michael Blok laat even een mooie analyse op politiek Den Haag los en ik hoop dat ze nu eens een keer gaan luisteren!

9 gedachten over “Femke Halsema in haar hemd en Geert Wilders als keizer zonder kleren”

 1. Ik loop al dagen met de slogan “Femke kwam van links” in mijn hoofd…

 2. ” Halsema vindt dat het politieke debat aan kwaliteit wint als het scherp gevoerd wordt, ”

  En hoe wint de “politieke debat” aan kwaliteit als Wilders zijn tegenstanders overal en ten alle tijden wil censureren en de mond dicht snoeren, Femke?

 3. Misschien is het probleem geweest dat de Kamerleden op een gegeven moment toch aan elkaar gewend raken, en bevriend met elkaar raken. Of misschien niet bevriend, maar dan toch in elk geval gewend, als goede collega’s. Wie er lang vertoeft, zoals voor Wilders geldt die al sinds 1988 op het Binnenhof rondloopt, wordt onderdeel van het meubilair. En Femke Halsema heeft er ook sinds 1997 of 1998 gewerkt.
  Men kent elkaar, met gaat met elkaar in commissies op werkbezoek, met gaat eens mee op een reisje naar het buitenland etc. etc. Ze zullen het waarschijnlijk vroeger weinig al met elkaar eens zijn geweest, maar wel fijne collega’s zijn geweest. Denk ik zo. Geert schijnt heel charmant te zijn geweest vroeger.
  En Femke is nog altijd een heel mooie vrouw. En dag in, dag uit zit je maar met elkaar in datzelfde gebouw, en eet je in hetzelfde restaurant.

  Dan krijg je dus, politiek gezien, een soort incest. Een soort politieke vergroeiing van je perceptie van de werkelijkheid. Die werkelijkheid versmalt tot een veilige oase binnen de muren van het Binnenhof. Waar bepaalde regels bestaan, of in elk geval bestonden, over hoe je met elkaar omgaat. Je voert een rituele dans uit, die bestaat bij de gratie van het feit dat iedereen eraan meedoet.
  Wat weten die Kamerleden van de werkelijkheid? Hoe men in de echte wereld met elkaar omgaat? Van het echte leven? Ze verdienen een zeer aangenaam salaris, dus een groot deel van de zorgen waar wij last van hebben, als gewone burgers, hebben zij niet aan hun hoofd.

  En zo kan het dus, denk ik, dat Femke Geert sympathiek vindt, als persoon, en het als een probleem ziet dat het debat met hem binnen de veilige muren van de Kamer niet kan worden voortgezet in de rest van de wereld. En dat Geert Femke een lekker wijf vindt, om het zo maar eens te zeggen, en dat wat hij tegen haar zegt niet allemaal zo bedoelt.

  Tot het moment dat de werkelijkheid door de komst van de PVV opeens de Kamer binnen dringt, met al die Kamerleden, die zich niet langer aan de regels houden voor het debat. En Femke probeert te redden wat er te redden valt, op het gebied van vrijheid van meningsuiting. Zij wil dat heel Nederland een soort Tweede Kamer wordt, waar mensen gereglementeerd en beschaafd met elkaar omgaan, en waarin Geert Wilders dus inderdaad kan zeggen wat hij wil. Maar ze ziet op hetzelfde moment dat het tegenovergestelde gebeurt: Nederland komt de Kamer binnen, en Geert Wilders wil iedereen het liefst de mond snoeren.

  De consequentie hiervan heeft Femke Halsema niet willen trekken.

 4. @4
  O nee hè, zou Meindert Fennema dan toch gelijk hebben met zijn insinuatie over Wilders die met allerlei collega’s naar bed is geweest?

 5. @ Boze heks:
  “‘De consequentie hiervan heeft Femke Halsema niet willen trekken.”‘

  SP!TS, LEUKE KRANT VOOR HAATZAAIERS EN RANDDEBIELEN
  http://eindpunt.blogspot.com/2011/05/spts-leuke-krant-voor-haatzaaiers-en.html

  Ik begrijp het wel, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het niet verkeerd vind dat die haatzaaiers voor randdebielen worden gehouden. Mijn atheïstische strijd tegen haatzaaierij van gelovigen [al zijn het meestal nog maar gelovigen in iets] gaat terug tot in de 50-er jaren op de Lagere-School waar ik als kind al noodgedwongen voor mijn mening die ik van thuis meekreeg moest opkomen. Dus geloof me mijn machteloze woede over wat zich nu zo openlijk in de media afspeelt waarvan ik dit voorbeeld van Sp!tsNieuws belicht neemt niet af maar toe. Echter mijn lange ervaringstijd met hoe dat haatzaaien in zijn werk gaat heeft mij ervan overtuigt dat het onvermogen en het machteloze toezien van het publiek dat zich nu zo vrijblijvend en anoniem in bijvoorbeeld Sp!tsNieuws manifesteert niet licht aan hun verstandelijke vermogens maar aan het gebrek aan een duidelijke organisatie die het atheïsme belijdt. Een Organisatie die als bondgenootschap dient en leiding geeft c.q. de culturele motiven en doelen en bijeenkomsten organiseert en met eigen media de meningenstrijd vorm geeft waardoor er niet meer zo machteloos en a-cultureel vrijblijvend en anoniem hatelijk wordt geroeptoetert. Bij het geweldadige af. Als dit zich niet zo in de marge en ongrijpbaar afspeelde zou het een zaak zijn voor het OM om stafmaatregelen te nemen.

  Mijn mening is dat er in de KouweWereldOorlog bondgenootschappen zijn gesmeedt waarbij het bestrijden van die bondgenootschappen zich nog moet ontwikkelen. En dan heb ik het over de bondgenootschappen van religies en politieke richtingen die daar onderdeel van blijven zolang zij nuttig zijn in het bestrijden van Atheïsten. Of het nou nazies of kanibalen zijn dat maakt in hun bondgenootschap tegen de Atheïsten helemaal niks uit, het is die wetenschap die een hysterisch antwoord krijgt met in het onguntigste geval een vierde wereldoorlog tot gevolg. De gezamelijke goden winnen altijd zolang niet definitief wordt afgerekend met het ongeloof in empirische bewijsvoering in de gedachten van de mensen. Zolang de meerderheid van de mensheid niet overtuigt en geschoold Atheïst is zullen overtuigde en geschoolde haatzaaiers de machteloze woede van het publiek exploiteren.

 6. @Arnold. Misschien niet naar bed geweest (bah! getver!), maar wel 12.5 jaar lang eten in het restaurant, elkaar tegenkomen in de gang, met elkaar overleggen in het fractiewoordvoerdersoverleg, weet ik veel, al die dingen die je doet met je collega-Kamerleden. Een reisje hier, een reisje daar…
  Ze zitten daar maar, de hele tijd, op die vierkante kilometer, bewierookt te worden als heel belangrijke personen. En de Geert was vroeger natuurlijk een aantrekkelijke jongen, een lekkere Indo met een zachte g. Te midden van die CDA-boeren en tuinders met over hun schedel gekamd haar en PvdA-idioten met slechtzittende pakken en spekzolen en SP’ers met ongestreken kleren en GroenLinkse linkse dominees met linnen tasjes was hij waarschijnlijk een van de weinigen met enige schwung, samen met Jaeo Varela van de LPF. Ik heb het nu over de periode voor de peroxide.

Reacties zijn gesloten.