SP Limburg: PVV uit het pluche verjagen

Beginnen er nu eindelijk politici op te staan die hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat noodzakelijk is? Het is te hopen. Waar in Limburg collaboratiepartner VVD (naar landelijk voorbeeld) weer eens schouderophalend reageert op de zoveelste haatzaaiende wanklank uit hun PVV gedoogorgel, komt de SP met een standpunt wat net een tikje helderder en duidelijker is; ze gaan hun best doen de PVV uit het pluche te verjagen.

48 gedachten over “SP Limburg: PVV uit het pluche verjagen”

 1. Die Stassen, je zal dat mens in een donker steegje tegenkomen, the horror….the horror…
  Ik heb dat mens een paar keer horen PVV buikspreken, je zou zeggen daar moet een doorgewinterde SP’er gehakt van kunnen maken.

 2. een gevoel van diepe afkeer heet Haat.
  Hoe bedoel je Haat zaaien SP en PVDA

 3. Het is ‘belachelijk, onzin en verkiezingsretoriek’ dat de PVV zich verzet tegen de komst van een nieuwe Marokkaanse moskee in Roermond. Dat stelt CDA-fractieleider Martijn van Helvert in reactie op uitlatingen de PVV-leidster Laurence Stassen deed. Stassen noemt de nieuwe moskee ‘een haatpaleis’. Het verschil van mening is voor Van Helvert geen aanleiding om de coalitie met PVV en VVD af te blazen. Ook VVD-lijsttrekker Mark Verheijen zegt het oneens te zijn met het PVV-standpunt. ,,De vrijheid van godsdienst is een groot goed.”

  De obligatoire reactie van de VVD en CDA laat zien dat de werking van het morele kompas van deze partijen ernstig in twijfel moet worden getrokken. Deze vorm van Appeasementpolitiek is al één keer eerder verkeerd afgelopen.

 4. Christian Schreef:

  een gevoel van diepe afkeer heet Haat.
  Hoe bedoel je Haat zaaien SP en PVDA

  Oh ja das waar ook, het is geen haat zaaien wat de PVV doet! De PVV maakt gebruik van haar recht op vrije meningsuiting, en hierop reageren zou eigenlijk verboden moeten worden. En zolang de PVV deze vorm van staatscensuur nog niet kan doordrukken, noemen wij het reageren op uitspraken van de PVV “Haatzaaien” en/of “Oproepen tot moord op Geert Wilders”.

  Kom eens met een serieuze reactie of onderbouwing!

 5. @#2 Vanuit een publieke bestuursfunctie in de media een gebouw dat nog gebouwd moet worden bij voorbaat een “Haatpaleis” noemen, waarmee je dus ook gelijk alle toekomstige bezoekers wegzet, tja dat kan je best haatzaaien noemen. Voor CDA en VVD misschien business as usual, dat maakt het des te schrijnender.

 6. #5 Jan uit Helmond, ja, dat heet: de problemen benoemen voor deze mensen, 😥

 7. Nu maar hopen dat de SP woord houdt en niet, zoals in de Tweede Kamer, de partij is die het meest met de PVV mee stemt. (Kijk er de Handelingen maar op na…).

 8. Kijk er de Handelingen op na, dan zie je het zelf.
  Maar goed, normaal reageren is op deze site blijkbaar niet mogelijk. Het moet op z’n Wilders. Veel geblaat en gescheld, maar inhoud??? Succes verder!

 9. @11Cor; de SP Tweede Kamerleden stemmen niet mee met de PVV maar voor inhoudelijke voorstellen die overeenkomen met hun eiegn standpunten, ongeacht uit welke hoek die komen. Da’s nog eens wat anders dan bijvoobeeld een politiemissie naar Afghanistan niet tegenhouden omdat die motie uit de hoek van de SP/PvdA komt.

 10. Cor Schreef:

  Kijk er de Handelingen op na, dan zie je het zelf.
  Maar goed, normaal reageren is op deze site blijkbaar niet mogelijk. Het moet op z’n Wilders. Veel geblaat en gescheld, maar inhoud??? Succes verder!

  Yep de “Handelingen”. Heb je ze doorgelezen? of roep je de Elsevier na? Bovendien komen ze op Joop.nl op basis van dezelfde informatie (onderbouwd) tot een andere conclusie!

  En nog wat: bij de eerste tegenreactie meteen verongelijkt weglopen is zoooo PVV!

 11. Cor Schreef:

  Kijk er de Handelingen op na, dan zie je het zelf.

  Het aardige is hier natuurlijk dat Cor zelf evenmin in de Handelingen heeft gekeken en alleen het stuk van Elsevier hierover heeft gelezen dat al honderd miljoen miljard keer is onderuitgehaald. 😛

 12. Misschien is het een idee als vanaf nu alle PVV-fractiekamers consequent “haatkamers” worden genoemd.

  Als in “ik heb niets tegen PVV-medewerkers, alleen tegen de ruimtes waar ze overleg plegen”. :mrgreen:

 13. Geen gek idee, maar we moeten altijd rekening houden met de zoekresultaten enzo. En de begrijpbaarheid van de schrijfsels.

 14. Ik dacht eigenlijk meer aan de leden van de andere fracties. “Wij gaan nu lunchen, gaan jullie lekker in jullie haatkamer zitten?” 😛

 15. Het is natuurlijk heel lovenswaardig, dat de SP in Limburg de PVV het pluche uit wil verjagen, maar het valt aan te nemen, dat ze dat sowieso al van plan waren. Los van iedere partijpolitiek moet het soort taalgebruik dat hier door mevrouw Stassen bezigt, aangepakt worden. Dat zou al een goede stap voorwaarts zijn.

 16. Dat hele zooitje van de PVV maakt van de provincie Limburg een provincie die binnen niet al te lange tijd door de overige provincies bekeken gaat worden als bolwerk van haatzaaiers. Er is al een stuk verschenen waarmee we een waardeloos wormvormig aanhangsel genoemd worden. We staan waarschijnlijk aan de vooravond van een lange periode van schelden en ontkennen. En weer zal dat CDA gewoon doorgaan met de samenwerking.

 17. Tjonge, allemaal anti-PVV reakties hier.
  Ik ben het roerend eens met mevr. Stassen, ze heeft namelijk gewoon gelijk. Moskeëen zijn gewoon plekken waar anti-westerse haat wordt gepredikt, en wij blijven het faciliteren!
  Maar de meesten hier hebben oogkleppen op en zien het grote gevaar van deze ideologie niet.

  De islam heeft uiteindelijk maar één doel en dat is (wereld)overheersing. Om dat doel te bereiken is alles geoorloofd.

  Laten deze moralisten maar eens hun waffel opentrekken tegen die haat predikkende imams.
  Maar dan hoor je ze niet.

 18. Rudolf Schreef:

  De islam heeft uiteindelijk maar één doel en dat is (wereld)overheersing. Om dat doel te bereiken is alles geoorloofd.

  Jij vindt dus dat jouw interpretatie van de islam de enige juiste is? 🙂

 19. @24 Rudolf, ik heb het op de man af gevraagd aan een paar Turkse collega’s en die hebben mij verzekerd dat ze niet de wereld wilden veroveren, die speelden tafelvoetbal of kijken een film in de moskee, hebben me ook voor uitgenodigd, viel reuze mee hoor.
  Potje Rummikub, koppie thee, doordeweeks werken, weekend voetballen en een beetje stappen.

 20. Je zal mij ook niet horen zeggen dat ze allemaal de wereld willen veroveren, maar het is en blijft een griezelige ideologie met normen en waarden die niet de mijne zijn.
  Daarom begrijp ik ook niet waarom ze zo graag in een -in hun ogen verderfelijke- Westerse samenleving willen wonen, want heel veel (niet alle!) gedragen alsof ze in een islamitisch land wonen.
  Zo kom ik voor mijn werk regelmatig in winkels in Amsterdam en als ik zie hoeveel er in gewaden lopen heb ik zoiets van “wat doen ze hier toch”? Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om in een Islamitisch land te gaan wonen met Normen en Waarden -zoals ingeperkte vrijheden, zeg maar geen vrijheden- waar ik niet achter sta. En mocht ik bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook toch naar zo’n land toe moeten dan zou ik mij aanpassen aan de daar geldende gebruiken. Maar zoals velen zich hier gedragen is het mijns insziens minachting voor onze maatschappij. Zo is het zoals ik het zie en ervaar.
  Voor alle duidelijkheid, ik heb helemaal niets tegen allochtonen of mensen met een andere kleur. Het is mij om het even of iemand wit, zwart, geel, paars of groen is, we zijn allemaal mensen en in principe allemaal gelijkwaardig. Het is alleen de islam en de disrespect die deze ideologie tegen andersdenkenden uitstraalt en mij erg tegen de borst stuit, that’s all.

 21. Deze site noemt zich KRAPUUL.NL.
  Zal niet zonder reden zijn.
  Maar als een ding duidelijk is, is het feit dat deze site voornamelijk in stand gehouden wordt door PVV bashers, en dat mag.
  Je kunt tenminste nog reageren hier, in tegenstelling van de elk jaar duizenden abonnees verliezende Fabeltjeskrant de Limburger.
  In deze journalistiek failliete linkse tante Bet zoals de Limburgers haar al deccennia noemen mogen alleen de linkse idioten en dwazen reageren, iedere afwijkende mening wordt geIPband.
  Maar ik constateer dat de fantasten hier net zo in de meerderheid zijn dan de idioten en dwazen van links die alleen maar mogen reageren op de Toilet fora van de Limburger.

 22. Rudolf Schreef:

  Heb je ook nog argumenten of is blaten het enige wat je kunt?

  Ik heb er wel eentje voor je:

  iemand die vindt dat zijn interpretatie van een religie (of desnoods een ideologie) de enig mogelijk juiste is = F-U-N-D-A-M-E-N-T-A-L-I-S-T

 23. Jan Schreef:

  ik heb het op de man af gevraagd aan een paar Turkse collega’s en die hebben mij verzekerd dat ze niet de wereld wilden veroveren, die speelden tafelvoetbal of kijken een film in de moskee, hebben me ook voor uitgenodigd, viel reuze mee hoor

  Jamaarjamaarjamaar dat zijn geen echte moslims! Echte moslims willen iedereen shalalie opleggen en tequila plegen! (Leer dat nou eens. 😛 )

 24. DarkSkywise Schreef:

  Misschien is het een idee als vanaf nu alle PVV-fractiekamers consequent “haatkamers” worden genoemd.
  Als in “ik heb niets tegen PVV-medewerkers, alleen tegen de ruimtes waar ze overleg plegen”.

  Gna-gna-gna!! :))

 25. Overigens hoop ik dat de behalve het relais over eigen ballen, zullen de SP-ers in Limburg daadwerkelijk die ballen gebruiken om de PVV een lesje te leren.

 26. Ik wens vrede tussen groepen onderling in mijn mooie land maar wil alleen even opmerken dat we nog geen politieke moord gepleegd door rechts hebben gehad. Wel een van links en eentje uit religieuze hoek. Dan heb ik het nog niet over aanslagen van allerlei linkse actiegroepen zoals RaRa, dierenactivisten, krakers etc, etc.
  En het overgrote deel van mijn landgenoten maar gewoon werken en braaf belasting betalen. Niet alleen door de Islam, maar ook door de tolerantie jegens voornoemde groeperingen wordt de PVV zo groot!
  Dus wie zaait hier nu haat en wie oogst zelfs af en toe dood en verderf??

  Vrede voor iedereen en geen godsdienstige dwangoplegging aan ander, of niet gelovigen dat is mijn credo.

 27. De moord op Kerwin Duynmeyer was duidelijk door rechts gepleegd … ruim voor Fortuyn ….

 28. “Tjonge, allemaal anti-PVV reakties hier.
  Ik ben het roerend eens met mevr. Stassen, ze heeft namelijk gewoon gelijk” zei Rudolf. Rudolf? Ja Rudolf.
  Waar komt nog meer Dolf in voor? Juist ja, vul maar in.

 29. En dan die rare paniek over een wereldoverheersing, ik vraag me altijd af wie gaat dan die 1,5 miljard neuzen wereldwijd dezelfde kant op zetten?? Da’s een klus.

 30. Strijder Schreef:

  “Tjonge, allemaal anti-PVV reakties hier.
  Ik ben het roerend eens met mevr. Stassen, ze heeft namelijk gewoon gelijk” zei Rudolf. Rudolf? Ja Rudolf.
  Waar komt nog meer Dolf in voor? Juist ja, vul maar in.

  Godwin van de week kandidaat lol

 31. Listen, don’t mention the war! I mentioned it once, but I think I got away with it all right.

 32. #40: Misschien komt dit omdat links het in haar botheid nog niet zo bont heeft gemaakt als Fortuin, Van Gogh en (god behoede ons) Wilders.

 33. @Rudolf , Hetgeen jij schrijft zou zó uit Ehsan Jami’s mond kunnen komen. 😉 Dom geblaat dus!

 34. oh ja Rudolf tip? Ooit al eens het boek van Joris Luyendijk ” Het zijn net mensen” gelezen???? Nee?
  Dan kan jij nergens over meeblaten, dan blaat jij alleen Geertje na en zijn gefrustreerde kompanen.

 35. @24
  Beste Rudolf, hoe weten zowel jij als mevrouw Stassen nu al dat die moskee een ‘haatpaleis’ zal worden. Als ik me niet vergis staat die er nog niet eens, maar jullie weten nu al dat ze er haat gaan zaaien. Waarop baseren jullie deze wijsheid? Helderziend?

  En waar baseer jij je generaliserende stelling op dat ‘moskeeën gewoon plekken zijn waar anti-westerse haat wordt gepredikt’. Van hoeveel moskeeën in Nederland kan jij feitelijk onderbouwen dat daar werkelijk haat gepredikt wordt?

  Jij maakt toch een onderscheidt tussen mens en ideologie of niet? Dus zou het niet mogelijk zijn dat de mensen van die moskee jouw negatieve interpretatie van de islam helemaal niet delen? Vanwaar dan het, volgens mij nogal voorbarige oordeel om de moskee in kwestie als haatpaleis te bestempelen?

Reacties zijn gesloten.