Krijmfijter Ivo Opstelten doet weer een loze belofte: ‘Jeugdbendes binnen twee jaar van straat’

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie belooft dat 89 in kaart gebrachte jeugdbendes binnen twee jaar van straat zijn. „Absoluut, dat gaat gebeuren”, zei hij woensdag op RTL Z.

Twee vragen:
A. Waarom is hem dat in Rotterdam niet gelukt toen hij burgemeester was?
B. Wat doen ze met die andere 1.711 groepen/bendes die overlast veroorzaken?
C. Gaat dit geld opleveren voor de Nederlandse staatskas, want dit idee kunnen we dan exporteren naar andere landen.

Verder, ach, ik zeg maar niks, grote woorden en verder helemaal niks. 😥
Politie en Den Haag kan nog geen deuk in een pakje boter slaan. Ja, eindexamenkandidaten pesten, dat kunnen ze! 😥 of weerloze mensen opsluiten en verplicht drogeren zoals Erwin Lensink.
Maar echt doen waar ze voor aangenomen zijn, dat is ze te veel en te zwaar. Te weinig mensen (schuld overheid) en te weinig inzet (ook schuld overheid – want verkeerde doelstellingen). Als ze eens afstappen van burgertje pesten, makkelijkste manier om domme burgers een veilig gevoel te geven (alweer :cry:, sorry) en zich eens met echte criminaliteit bezig gaan houden, ook de witte boordencriminaliteit, dan zou ik me al een stuk plezieriger voelen in Nederland. Maar ja, ‘Het Volk’ vraagt om een harde hand en krijgt die. Levert niks op, zorgt alleen voor politie die zich met de verkeerde dingen bezig houdt.

4 gedachten over “Krijmfijter Ivo Opstelten doet weer een loze belofte: ‘Jeugdbendes binnen twee jaar van straat’”

  1. Ik vermoed het volgende , de 89 betreffende groepen veroorzaken problemen in wijken met veel VVD stemmers , én hebben een kleurtje .. Prachtige foto’s voor het plaatselijk dagblad en de Telegraaf , stemmen voor de VVD …

  2. Nou, dat kleurtje is geen noodzaak. Hier is vorig jaar een grote bende opgerold die honderden misdaden had gepleegd. Allemaal blanke kids van 12 tot 21 jaar. Vreemd genoeg bleef de grote verontwaardiging uit. Het was vooral “verbijsterend”, een soort “dat doet ie anders nooit” reactie. En het lag vooral in geen van de gevallen aan de ouders.

  3. Ivo Opstelten is iemand die er netjes uitziet en graag zoveel mogelijk positief in het nieuws komt. Public Relations heet zoiets. Rasbestuurder èn crimefighter tegelijk: het lijkt wel een sprookje! Ondertussen maakt stiekem deel uit van een criminele organisatie en heeft daar ook zelf voor gekozen. Want tengevolge van de aanname van het Pikmeerarrest in 1996 dat overheidspersoneel juridisch onaantastbaar maakt (en waarmee het justitieapparaat natuurlijk haar eigen wortels heeft doorgezaagd: het rottingsproces is immers in volle gang) bestaat inmiddels meer dan de helft van alle misdaad in ons land uit overheidscriminaliteit. Onderzoek naar deze vorm van misdaad is gedaan en afgerond in 2006 door hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel, Universiteit van Maastricht. Daarmee is deze in de criminologie en in de afhankelijke media zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm een grotere bedreiging voor onze samenleving geworden dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar. Wie even de moeite neemt te Googlen op: Joris Demmink, zijn chauffeur dhr. Mosterd, Joyce Labruyère, Baybasin…..komt er achter wie en wat ons regeerd. Zware criminelen mensen. Van de ergste soort! Deze gangsters laten zich goed betalen uit de belastingpot. En wie zijn belasting niet betaald krijgt uiteindelijk iemand met een pistool in zijn propere woning. Afgekeken van de maffia, mijnheer Opstelten? En waarom horen we u, als minister van Gevaar en Onrecht, hierover niet spreken op de televisie? Bent u soms een stiekeme crimineel?

    Een woest geworden nederlandse piloot.

Reacties zijn gesloten.