2 gedachten over “Gekozen voldongen feiten”

 1. Dat roep ik ook al jaren.

  Die bezuinigingen zijn nodig omdat de lasten voor de hoogste inkomens zijn verlaagd en grote delen van de collectieve sector voor een appel en een ei zijn verkocht aan private partijen.

  Deze sloopmaatregelen zijn “nodig” door het tot elke prijs in stand willen houden van hypotheekrente aftrek boven de 500.000 en de weigering om de bovenste twee schijven te verhogen met 1-2% of zelfs een extra schijf in te stellen.

  Voor iedereen die nu begint te mekkeren: dan houdt de bovenklasse nog altijd genoeg geld over.

 2. Hoe kan je de vervelende bezuinigingen in NL nu draconisch noemen? Voor Letland, Ierland, Griekenland e.d. gaat dat wel op. Een opmerking uit luxe zullen we maar zeggen.

  Verplaatsen van hypotheekrente naar box 3 gaat niet werken (blijft in het voordeel van de welgestelden). Wel kan je de aftrek jaarlijks baseren op de WOZ waarde en een afnemend percentage. Maakt het voor de fiscus niet uit of je een spaar-, annuïteiten- of aflossingsvrije hypotheek hebt en makkelijk voor de vooringevulde aangifte.

  Zelf vind ik dat de hoogste schijf onder de 50% moet. Voor mij als IB-ondernemer geldt dat gelukkig in principe al. Helaas kan ik daar niet elk jaar gebruik van maken.

Reacties zijn gesloten.