Volendam het front tegen de strijd van de islam van de PVV?

Sinds het hoofddoekverbod trekt het Don Bosco meer leerlingen. Deze ontwikkeling past in het beeld dat de PVV van Geert Wilders in Volendam veel aanhang heeft.

Rector Gerard Dekkers van het Don Bosco College in Volendam is niet blij met de lovende woorden van PVV-leiders Geert Wilders voor het hoofddoekverbod van deze katholieke school.

Tja, met zulke vrienden als Geert hebben die polderfundi’s overigens geen vijanden nodig. 😥 Dus niet janken als je zulke beslissingen neemt.

37 gedachten over “Volendam het front tegen de strijd van de islam van de PVV?”

 1. Ik zeg niet janken als Confessionele scholen gebruik maken van hun rechten. Die school heeft de wetgeving en jurisprudentie achter zich.

  Zoals vaker gezegd: een school mag vragen dat je de grondslag respecteert als andersdenkende. Een ander geloof uitdragen op zo’n school hoort niet. Een school kan ook iedereen die niet staat ingeschreven bij de juiste religieuze gemeenschap(pen) weigeren. Dat je als andersdenkende überhaupt welkom bent, is een teken van tolerantie.

  Als dit om een Christelijke tiener ging die met een crucifix zou willen om lopen in een Islamitische of een Joodse school dan zeg ik ook: pech gehad. Respecteer de grondslag en als je dat niet wilt dan ga je maar naar een openbare school in de buurt.

 2. bij Volendam, Urk, etc. zal Martin Bosma denken dat inteelt natuurlijk de beste manier is om het ras zuiver te houden 🙂

 3. Jacqueline,

  Heb je ook nog een reactie die aansluit op het onderwerp?

  ——————————————

  Ik acht het zelf heel goed mogelijk dat die rector inderdaad alleen maar de identiteit van de school wilde handhaven. Als een hoofddoek mag, dan mag iedereen met andere religieuze symbolen gaan oplopen. een Christelijke school die dit doet mag dan ook geen Neo-Heidense symbolen en grievende atheïstische symbolen meer verbieden. Je moet daar consistent in zijn anders dan heb je geen poot om op te staan.

  Die rector zat waarschijnlijk helemaal niet op de steun van de PVV te wachten. Hij wilde alleen een school met een duidelijke doch gematigde Katholieke identiteit.

  Joodse, Islamitische en Reformatorische scholen hebben veel strengere kledingregels. Andersdenkenden zijn daar doorgaans niet eens welkom. Om die reden vind ik de aanval op deze gematigde Katholieke school ontzettend hypocriet.

 4. @2

  De vraag is eerder waarom het moslimmeisje en haar ouders de zaak hoog doen oplopen. Het is een “fuck you” naar de samenleving. Als er geen PVV of bruin kabinet was in dit land zou ze rustig naar een openbare school zijn gegaan.

 5. @#6
  Er zijn meer zaken van dit soort zaken geweest. 8 jaar geleden was het juridisch al een uitgemaakte zaak. Een confessionele school mag religieuze symbolen en kleding van andere godsdienstige en levensbeschouwelijke overtuigingen verbieden mits die regels maar consistent worden gehandhaafd.

  Om die reden erger ik mij aan die commotie. Als dit geen Moslima was dan zou er geen haan naar kraaien. Tieners op confessionele scholen wordt zo vaak verteld bepaalde kleding en sieraden niet meer op school te dragen. Een goede advocaat had die ouders afgeraden om een rechtszaak te beginnen. De Commissie Gelijke Behandeling had hier ook eerlijk over moeten zijn. Ze weten al 8 jaar hoe de kaarten liggen. Commissie Gelijke Behandeling vindt dat je als Moslim zo veel je wilt je religie moet kunnen uitdragen, maar de juridische praktijk ondersteunt dit niet. Je mag dit als Moslim in dezelfde gevallen dat andere gelovigen dit ook mogen.

  Die ouders en dat meisje hebben geprobeerd door middel van commotie hun zin te krijgen terwijl ze gewoon geen gelijk hebben. Ik ben zelf heel blij dat ze de deksel op de neus hebben gekregen.

 6. @ Jacqueline,

  Allerlei partijen geven deze zaak een onterechte symbolische waarde. Helaas in ons kamp eveneens.

 7. Iedere keer word vergeten te vermelden dat er in Volendam geen Openbare scholen bestaan , dus moeten de katholieke scholen daar ook ruimte maken voor niet katholieken !!!

 8. Correct. In het geval dat die hoofddoek, zoals het hoort, beschouwd zou moeten worden als een kleding attribuut onder vele anderen, dan was het ook geen probleem. Onnodig opgeblazen geval door mensen die overal tsunami’s zien.

 9. Jammer dat dezelfde katholieke school in Bruineda…pardon Volendam een aantal jaren geleden een ander Islamitisch meisje wel hebben toegestaan een hoofddoek te dragen. Waarschijnlijk heeft de school haar standpunt gewijzigd door toedoen en onder druk van de beminde bruine gelovigen, massaal aanwezig in Br….ehh…Volendam!

 10. Wat is het probleem kerel.. Vanwaar die afkeer van Wilders,?
  Wilders is een mietje die niet bereid is tot geweld. Er zijn gelukkig andere nationalistische groeperingen die heel anders denken en waarvan jvd Heuvel spontaan van in zijn broek zou scheiten.
  Homomaatje Peter zou spontaan klaarkomen .

  Haha wat een sukkels zijn jullie toch. ALs je Wilders al een fascist vind dan staat je nog wat te wachten.
  Rajto Mladich is still alive.

 11. @ Rooiestront:

  Als ik reageer op jou stukje extreem rechtse gewauwel, kom je dan terug om nog iets zinnigs te zeggen, of ben je alweer terug gekropen onder je steen?

 12. Rooiestront is type hit and run krapulaat die komt 1 x per kwartaal langs met een nieuwe nick om dan even wat te brallen.

 13. Hoofddoekjes zijn een uiting van arabisch nationalisme en moeten dan ook verboden worden en uit de samenleving verwijders worden.
  Elke uiting van Arabisch nationalisme moet uit de samenleving verwijderd worden.
  Niet goedschiks zoals Wilders voorstaat, dan maar kwaadschiks zoals Radco Mladich voorstond.

  En als jvd Heuvel daar moeite mee heeft, dan moet hij maar in Mekka gaan wonen met zijn vriendje Peter Storm waar ze hem gelijk van de eerste de beste steen afgooien wegens sodomie.

 14. Maar eh Rooiestront je moet sowieso kappen met zeiken over jvdheuvel want die heeft met dit hele artikel niks te maken. Je bent dus off topic bezig. En ad hominem. Dit is tegen de REGELS.

 15. @ Rooiestront:

  De was ik trouwens vergeten te zeggen: bedankt dat je de moeite hebt genomen om nog een keer onder je steen vandaan te kruipen. Zou je eigenlijk nog een keer moeten doen, des te sneller zijn we van je verlost . . . 😀

 16. Sommige lieden zoals brallerd # 19 hebben geen beschaafde opvoeding genoten, zo te lezen. Spijtig.

 17. Rooiestront. Wat is het waardoor je nu zo boos bent op de samenleving en allerlei genocidale fantasieën hebt ? Verwaarloosd als kind ? Een opa die je iedere zondag moest pijpen ? Gepest op school ? Alcoholistische meppende ouders ? Tekort aan seks vanwege je afgrijselijk voorkomen ?

  Zoek hulp jongen. Ik wens je veel liefde toe.

 18. Ik beledig geen moslims. Wij vinden alleen dat arabische nationalisten uit onze samenleving geelimineerd moeten worden en dat de nederlandse verraders recht op een eerlijk proces hebben.
  Wij vinden ook dat Jvd Heuvel recht op een advocaat mag hebben.
  Wij zijn niet zo als de linkse verraders die mensen als Pim Forttuyn zonder proces executeren.

 19. @ Rooiestront:

  Nee je beledigt geen moslims, je wil ze alleen uitmoorden zoals Mladic die je aanhaalt.

  Weet je trouwens waar je het over hebt ? Welk Arabisch nationalisme was er in Bosnië waar Mladic tegen ageerde ? Je bent zo vervuld van haat dat je totaal niet weet wat je uitkraamt.

  Nogmaals: zoek hulp.

 20. #29 Mijn hemel, hier krijg ik spontaan zo’n gevoel bij van:’Wie dit leest is gek’.
  Heb je last van teveel vrije tijd of zo?
  En zoveel haat in een mens komt behoorlijk ongezond en achterlijk over.
  Dat je het even weet.

 21. zo dat lucht zeker wel op

  waarschijnlijk hebben er te veel katholieke ridders aan je kruis gezeten, succes met je leven

 22. het Roelantslied, da’s lang geleden, moeten ze die tegenwoordig kunnen opdreunen?

 23. Jan Schreef:

  het Roelantslied

  Ik weet weer een gedichtje! 😆

  Een varken vliegend boven Gent
  werd door de stewardess verwend
  met een enorme nasi goreng,
  omdat het onder de bekoring
  van deze grote grijze stad
  “Boven Gent rijst” gezongen had.

  Op een varken – Kees Stip

 24. Het bezongen gevecht van Roelant – ik heb zo’n vermoeden waar op gezinspeeld werd – was in feite met Basken. Ook een rare taal maar op geen enkele manier familie van het Arabisch… :mrgreen:
  Ik geloof dat het woord kabeljauw uit het Baskisch komt, dan zijn we weer terug in het vissersdorp van het onderwerp.

 25. en die Volendammers laten hun garnalen gewoon pellen in Marokko

  zo zijn we weer terug bij de VOC mentaliteit 🙂

 26. @#32 ’t is weer een mooie….. ik heb nu alleen weer zo’n beeld van nationalistische groeperingen die het Roelantslied kunnen opzeggen, ergens in een bos in een soort bootcamp. Je valt hier van de éne verbazing in de andere.

 27. Het trolwezen dat zich associeert met rode excrementen moet op zijn IP te achterhalen zijn. En derhalve aan te klagen. Was het hier vorig jaar al niet eens eerder als zijnde zo’n acnépuber met petje uit Burgum? En mocht het OM zijn dreigdrek normaal vinden in het zog van Wilders’ pestilente woordgebruik, moet dit bruine gedrocht niet menen dat de meeste van de door hem zo betitelde `linkse verraders’ zich als sitting duck zullen gedragen als zijn slag tot zuiveringen denkt te willen overgaan . Ha, valt dat even tegen.

 28. #36 Abdul, weer prachtig proza! 🙂 *buiging maakt* Enne, sitting ducks en mak lam naar slachtbank, hahahahahhaahhahahaaha, dat zullen ze nog meemaken! Zal vechten als mijn avatar. 😈

 29. jvdheuvel Schreef:

  Teksten plakken op de site is tegen de REGELS.

  Ik dacht eerst even dat je het over mijn gedichtje had. 😐 (Zó veel tekst was dat toch niet?) *pruil* 😐

  Maar toen keek ik in de prullenbak. :mrgreen:

 30. Ik heb het gezien, ja. 😛

  Kees Stip zou volgens mij juist heel trots zijn geweest dat bij mij bijna een halve eeuw nadat ik ze uit mijn hoofd had geleerd omdat dat zo leuk was voor de visite 😐 nog steeds passende gedichtjes te binnen schieten. (Nee, geen jeugdtrauma, al onthield ik “schizofrene” steeds als “schriftezone”.)

  Ik ga toch eens proberen of iemand mij een keer in mijn slaap wil vragen om een gedichtje over een paard te doen. Of een mug, een vlinder, een gnoe, of twee padden op een fiets. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.