47 gedachten over ““1,5 miljoen kiezers die we serieus moeten nemen” versus “islamitisch stemvee””

 1. De voorzitter van de Tweede Kamer kan Wilders gewoon tot de orde roepen.

  Het ene stemvee is gelijker dan het andere maar dat was op zich al duidelijk.

 2. In de laatste peiling heeft hij weer een zetel verloren. Hij heeft er nog maar 23.

  Wat zou hij moeten doen om nog een zetel te verliezen? Rondlopen op het binnenhof met een hakenkruisvlag?

 3. De voorzitter heeft erop te staan dat de volksvertegenwoordigers over de kiezers spreken met normale bewoordingen .
  Het einde is toch zoek als parlementariers elkaars achterban voor rotte vis gaat uitmaken.
  Sjongejonge moeten wij dat nu hier verzinnen?

 4. jvdheuvel Schreef:

  Dan zegt ie gewoon “voorzitter ik pieker er niet over”

  Dan moet de beveiliging ‘m d’r maar uitflikkeren. Of althans: zo zou dat in een normaal land gebeuren waar een democratisch en pluralistisch parlement serieus genomen wordt.

  Let ook op de apathische houding van het PvdA en Job Cohen. Bang om voor “moslimknuffelaars” uitgemaakt te worden.

  Ik vraag me echt af waar de grens wordt getrokken. Ik vermoed dat Wilders zal wegkomen met een suggestie om moslims massaal te deporteren.

 5. gisteravond een aardige docu op NL 2 over Turkse gastarbeiders in NL

  deze mensen zijn hier als “werkvee” naar toegehaald door de christelijke partijen en de VVD om de werkgevers een plezier te doen, ze hebben meegeholpen om dit land op te bouwen, hun (klein)kinderen zijn geworteld in dit land en hebben vaak banen waar hun (groot)ouders alleen van konden dromen

  vervolgens worden ze gereduceerd tot een stukje stof, een nummer, een kostenpost of de kwalificatie “stemvee”

  wat een SCHIJTLAND is dit geworden zeg!

 6. Commentaar op het Engels van Cohen, die is goed…
  En let eens op hoe hij aan zijn lul staat te krabbelen met zijn rechterhand terwijl hij staat te kwekken…

 7. Valt me tegen dat Roemer wegloopt met z’n fractie. Dat zou Jan Marijnissen nooit hebben gedaan.
  Behalve dat een kopie is van gedrag dat Wilders al eens vertoonde met z’n PVV, weglopen uit een debat,
  is het ook een teken van onmacht. Jammer voor ook mij als SP-stemmer. Waar kun je als democraat en vrijdenker nog steun van verwachten?
  Roemer en Cohen hadden na het gebruik van de term `islamitisch stemvee’, Wilders onmiddelijk moeten dwingen zijn abjecte woorden terug te nemen. Plus dat de voorzitster had moeten ingrijpen.
  Onbegrijpelijk dat zo’n volksmenner met een relatief klein electoraat (de SP was eerder groter) de volksvertegenwoordiging domineert.
  What’s next? Als dit Weimargedrag van oppositie en coalitie aanhoudt, zou je haast denken dat zulks mogelijk wordt gemaakt door een geheime agenda die noopt tot zelfcensuur. Of hebben weldenkende politici zich soms laten intimideren door anonieme dreigementen?
  Wilders houdt het kabinet gegijzeld, op een wijze die nog erger is dan aanvankelijk werd bevroed, want hij beknot meningsuiting van andersdenkenden op grove wijze.
  Geen politicus, pers of mediaspreekbuis die er wat van durft zeggen. Als bange konijnen verstard in het zoeklicht van een stroper met een dubbelloops hagelgeweer.

  Een worst case scenario voor de oppositie, een worst-kaas-scenario voor Wilder’s gnuivende Henken & Ingrids die haast niet kunnen wachten op de uniformen en de bruine banieren in de Kamer na de grote Zuivering die hun Leider aan het voorbereiden is. Me dunkt dat de EU maar moet ingrijpen om een neofascistoïde schrikbewind in onze lidstaat te ontbinden.
  Ter vergelijking: Wilders doet denken aan Paysley die jaren `80 in N-Ierland met succes een burgeroorlog wist te ontketenen, sinds Bloody Sunday, door Protestanten op populistische wijze op te zetten tegen het katholieke deel van de bevolking.

 8. @#7 – Of het lul krabben is weet ik niet, ik dacht meer dat hij de feiten uit die regionen trok zoals in een eerder topic gesteld, inderdaad verdachte bewegingen……..

 9. @Abdul, als de traditionele linkse partijen geen rad mee weten is het misschien de tijd rijp voor Nieuw Links? Oftewel Links MET principes.

 10. Nexus, Job Cohen zal ongetwijfeld een hele aardige man zijn maar je zit bij hem nou al maandenlang te wachten op die éne geniale tegenzet…………….baard, spinnenwebben aan monitor vergroeid……………

 11. Maar ja, als ik het filmpje zo bekijk vraag ik me echt af wat nou wijsheid is, Roemer’s weglopen of Cohen’s kalmte en waardigheid…..geen idee.

 12. Ik vond het een goed statement van Roemer, dat hij die vuile praatjes gewoon niet wenste aan te horen. Kan de voorzitter Wilders niet eenvoudigweg het woord ontnemen?

 13. @14

  Roemer’s actie is veel en veel wijzer. Er zijn zaken die je in een democratische, pluralistische rechtsstaat niet kan negeren omdat je je anders op een hellend vlak begeeft. Een volksvertegenwoordiger die een deel van de samenleving gelijkstelt met dieren is daar een van.

 14. @#16 ben ik helemaal met je eens, misschien ben ik teveel gefocust op resultaat…..’t lijkt erop of Cohen hem bewust uit de tent wil lokken en zijn hand wil laten overspelen zoals bij de ‘felicitatietweet’. Inderdaad bij sommige zaken moet je je hart voor je eigen gewin laten spreken.

 15. Ik vond het goed dat Roemer voor de duur van Wilders tirade een frisse neus ging halen. De reactie van Cohen was ook goed, maar hij had het helemaal af kunnen maken door ter afsluiting aan Jeltje van Nieuwenhoven te vragen om hem een sms-je te sturen zodra Wilders was uitgeraast omdat hij “nu ook even met Emile in de kantine een borrel ging drinken!” : grin:

 16. @16 “Er zijn zaken die je in een democratische, pluralistische rechtsstaat niet kan negeren omdat je je anders op een hellend vlak begeeft. Een volksvertegenwoordiger die een deel van de samenleving gelijkstelt met dieren is daar een van.”
  Een religie die ongelovigen ziet als dieren (honden, apen, ezels) dat kan dan weer wel?

 17. @19

  Leugenaar. De islam ziet niet-gelovigen niet als dieren. Je hebt je wat laten wijsmaken door Hans Jansen, idioot.

 18. Jos Vervoort Schreef:

  Een religie die ongelovigen ziet als dieren (honden, apen, ezels) dat kan dan weer wel?

  Dat je ontaarde gouwleider Wilders je zulks voorbralt wil nog niet zeggen dat je je als reaguurder hier gelijkwaardig mag voelen met weldenkende mensen die vinden dat in een beschaafde samenleving geen mens met een dier mag worden vergeleken.

 19. @20
  John, de verontwaardiging is begrijpelijk, maar elkaar voor idioot uitschelden is behalve onbeleefd ook nog eens tegen DE REGELS.

 20. Jos Vervoort
  Een religie die ongelovigen ziet als dieren (honden, apen, ezels) dat kan dan weer wel?

  U bedoelt het religieus Wildersisme ??

 21. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @20
  John, de verontwaardiging is begrijpelijk, maar elkaar voor idioot uitschelden is behalve onbeleefd ook nog eens tegen DE REGELS.

  Ik zie het in dit geval eerder als een compliment 😈

 22. Oei, pijnlijke snaar geraakt. En de islam stelt zeker ook vrouwen en homo’s niet achter?

 23. Jos Vervoort Schreef:

  Oei, pijnlijke snaar geraakt. En de islam stelt zeker ook vrouwen en homo’s niet achter?

  Tja , de recgten van de vrouw volgens de Quran , altijd nog beter dan waar de SGP en de teaparty vriendjes van Wilders voor staan …
  Maar zeg eens , het staat niet eens in de Quran maar stel dat het er wel zou staan , wat is dat schokkender dan al de dierenvergelijkingen in het oude en nieuwe testament , Jezus ( AWS ) word zelfs een lam genoemd ….

 24. En mijnheer/mevrouw Vervoort illustreert weer hoezeer het een dwaalweg (geweest) is om identiteitspolitiek met “links” te vereenzelvigen of het klassenbegrip ervoor in te ruilen.

  Ultrarechts is ervandoor met de homo’s en de vrouwen, maakt niet uit of het iets inhoudt (het heeft nooit iets ingehouden) en dezen worden ingezet tegen weer een ander Interessant onderdeel van Identiteitsdenken.
  Hoera…

 25. Jos Vervoort Schreef:

  Oei, pijnlijke snaar geraakt. En de islam stelt zeker ook vrouwen en homo’s niet achter?

  Domme vraag. Vraag het een imam. Moet dat hier boeien? Post ergens anders.

 26. @ Jos Vervoort:

  Je bent een klassiek debat-trucje aan het uithalen. Een stelling poneren en de tegenstander uitdagen met “bewijs jij maar dat het NIET zo is”. Dat een vooroordeel duizend keer herhaald is wil nog niet zeggen dat het waar is.

  Je kunt ook niet stellen dat DE islam vrouwen, homo’s, joden enz. zus of zo aanziet. Alleen enge fundamentalisten en jouw soort islamofoben stellen dat er één islam is: fundamentalisten omdat ze andersdenkenden willen verketteren, islamofoben omdat ze hun negatieve lezing van de islam op alle moslims willen projecteren.

  In realiteit hebben we te maken met moslims die ieder hun religie op hun manier praktiseren en die ieder op hun daden dienen beoordeeld te worden. Wat jij hier poogt te doen is: Wilders noemt moslims “stemvee” en da’s niet erg, want moslims denken ook dat niet-moslims dieren zijn. Zo’n trucje zal je applaus opleveren op fora als Geen Stijl enz. maar niet onder mensen die wat kritischer en minder haatdragend nadenken. Je kwaadaardig trucje is heel makkelijk door te prikken.

 27. @29 Dankzij de Koran mogen de vrouwen in Saudi Arabia niet de deur uit zonder begeleiding van hun man of een mannelijk familielid. En ja ook ik vind dat de SGP het bont maakt, maar niet zo bont als de islam in Saudi Arabia.

  @allen
  Maar goed, als dit het niveau en de manier* van discussie is op deze site kom ik over een poosje wel weer eens kijken of het wat beter geworden is.

  * o.a. iemand op basis van één opmerking als ultrarechts te bestempelen ….

 28. @34 Ik spreek consequent over de islam en niet over de moslims. Mensen beoordeel je op hun daden en er zijn vele goede moslims. Maar de islam als religie en politieke ideologie verdient het om bekritiseerd te worden.

 29. @35

  “Dankzij de Koran mogen de vrouwen in Saudi Arabia niet de deur uit …”

  Dus de koran is slecht ? Bedoel je dat ? Dankzij internet ben jij kul aan het propageren, is het internet daarom slecht ?

  En wat heeft S-Arabië hier sowieso mee te maken ? Waarom wil jij de ergste moslims aanhalen om Wilders hier goed te praten ?

  Ga ajb niet weg, we hebben het hier over de kern.

 30. @36

  Het belachelijke onderscheid tussen “islam” en “moslims” weer. “Ik heb niks tegen racisten maar wel tegen racisme”. Als je het over islam hebt heb je het automatisch over moslims, er bestaat geen islam zonder moslims.

  jvdheuvel: dit vind ik best wel on topic.

 31. Jos Vervoort Schreef:

  allen: Maar goed, als dit het niveau en de manier* van discussie is op deze site kom ik over een poosje wel weer eens kijken of het wat beter geworden is.

  Haha, nog de verongelijkte pier spelen ook. 😀 Van harte opgekrast. Men maakt hier zelf wel uit wat de betere meningsuiting is, daar is jouw slag geen stem in gegund.

 32. Jos Vervoort Schreef:

  @34 Ik spreek consequent over de islam en niet over de moslims. Mensen beoordeel je op hun daden en er zijn vele goede moslims. Maar de islam als religie en politieke ideologie verdient het om bekritiseerd te worden.

  Jullie moeten een ophouden met je rascisme te verbergen achter de zin “Ik heb niks tegen moslims, ik heb iets tegen de islam”.

  Of de Islam een religie is of een politieke ideologie durf ik niet te zeggen, wat ik wel weet is dat de deze ideologie/religie niet zonder haar aanhangers kan. Een religie of politieke stroming zonder aanhangers bestaat niet (hooguit in de geschiedenisboekjes). Als je zegt dat de Islam niet deugt, dan zeg je ook dat alle aanhangers niet deugen, zij zijn het immers die er invulling aangeven en dus in ieder geval mede voor zorgen dat er kwalijke aspecten aan zitten.

  Het verketteren van een geloof of beweging staat gelijk aan het verketteren van de aanhangers ervan. Dat is dus het beoordelen als mensen als groep en niet als individu. Volgens mij is dit rascisme, of op zijn minst groepsbelediging.

 33. Wilders die islamieten aanduid als vee. Dat heeft hij zeker opgepikt in de tijd dat’ie in Israël woonde. Zijn grote joodse leider Menachem Begin deed ook al eens een soort gelijke uitspraak:

  “In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement.”

 34. Grutte Pier Schreef:

  Wilders die islamieten aanduid als vee. Dat heeft hij zeker opgepikt in de tijd dat’ie in Israël woonde. Zijn grote joodse leider Menachem Begin deed ook al eens een soort gelijke uitspraak:
  “In fact, compared to our race, other races are beasts and animals, cattle at best. Other races are considered as human excrement.”

  `k Zag vlak voor zes uur, met groeiende kromme tenen het nieuwe Wilders verkiezingsspotje. De goede Jood Job Cohen wordt in het PVV reclamefilmpje afgeschilderd en uitvergroot als ultieme vijand. Goebbels had niet beter kunnen presteren met `Die ewige Jude’. Radicale zio-elementen uit Tel Aviv hebben er zo te zien flink wat sponsorgelden tegenaan gesmeten om hun overzeese dissident van eigen vermeende Bloed & Bodem wat `manieren’ bij te brengen, teneinde hun voetknecht Wilders in staat te stellen een Judeo-christelijk bolwerk te realiseren in een naar hedendaags zionisme toegesneden nieuw-amsterdamse grachtengordel. (cidi-elementen, alvorens te klagen, satire mág)

 35. Jan uit Helmond Schreef:

  wat ik wel weet is dat de deze ideologie/religie niet zonder haar aanhangers kan. Een religie of politieke stroming zonder aanhangers bestaat niet

  Precies dit is de reden dat ik altijd de kiezers en aanhang van de religieuze Wildersianisme steeds ter discussie breng.

 36. Dat Wilders elke keer weer een nieuwe denigrerende opmerking weet te maken over Islam en Moslim geeft wel aan dat hij echt vol zit met haat. Levensgevaarlijk zo’n man, zeker gezien de omvang van ZIJN STEMVEE !!!

 37. Cengizzz Schreef:

  Dat Wilders elke keer weer een nieuwe denigrerende opmerking weet te maken over Islam en Moslim geeft wel aan dat hij echt vol zit met haat.

  Inderdaad Cengizzz en daar heb ik al 2-3 jaren geleden erop gewezen en men vond toen dat er niets aan de hand was. Hoe blind kun je zijn?

Reacties zijn gesloten.